03 april 2011

Hur man dödar initiativ

".. Om man bättre vill förstå varför så många stater - från New York till Wisconsin till Kalifornien - är på gränsen till konkurs, titta på denna deprimerande statistik:

I dagens Amerika arbetar nästan dubbelt så många människor för regeringen (22,5 miljoner), som i hela tillverkningsindustrin (11,5 miljoner). Detta är nästan exakt den omvända situationen från 1960, då det fanns 15 miljoner arbetstagare inom tillverkning och 8.7 miljoner fick sin lön från regeringen. 
 Och det blir värre.
Fler amerikaner arbetar för regeringen än inom byggbranschen, jordbruk, fiske, skogsbruk, tillverkningsindustri och gruvdrift tillsammans. Vi har gått från att vara en nation av tillverkare till att bli en nation av människor som tar för sig från andra.
Av de 2,2 miljoner miljoner i kostnader för statliga och lokala myndigheter, är 1 miljon miljoner per år, löner och förmåner för statliga och lokala anställda. Det är inte konstigt att så många stater och städer inte kan betala sina räkningar.."
(Wall Street Journal)

Republikanerna är inte mycket bättre än Demokraterna och att andas ut och tro att de verkligen kommer att göra något radikalt är alltför naivt. De basunerar inte ut individualism och uppmanar inte till ett fullständigt avskaffande av socialistisk politik. Vad Republikanerna gör är att argumentera om hur mycket socialism som bör finnas, precis som alla svenska partier gör.
Socialism light!
Vad Republikanerna måste förstå är att en regerings uppgift är att skydda sina medborgares individuella rättigheter och allt därutöver är ett brott mot konstitutionen och skadligt för amerikaner."

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Likadant i Sverige. Pappersvändarna i mer än f.n. ~ 470 myndigheter av vilka de flesta är helt onödiga, (med skräckexemplet DO i spetsen) är i första hand skapelser av politikerna för arbetslöshetsstatistikens skull.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.