24 april 2011

I ayatollans fotspår

Sångaren Cat Stevens alias Yusuf Islam är knappast den kompromissvänlige muslim han påstår sig vara när han sitter och gör sig till i Skavlans tv-fåtölj.

I en intervju år 1989 avslöjade han sig en gång för alla. Han fick frågan om vad han ansåg om att en docka föreställande Salman Rushdie, författaren av "Satansverserna", brändes vid en demonstration. Svar: han hade önskat att det i stället hade varit "the real thing" som brändes!

Robertson: Du tycker att denne man förtjänar att dö?
Stevens-Islam: Vem, Salman Rushdie?
Robertson: Ja.
Stevens-Islam: Ja, ja.
Robertson: Och att det är din plikt att vara hans bödel?
Stevens-Islam: Uh, nej, inte nödvändigtvis, såvida inte vi var i en islamisk stat och jag blev beordrad av en domare eller av myndigheterna att utföra en sådan handling - kanske, ja.

Cat Stevens valde fel religion, han borde ha blivit buddhist eller kristen i stället för att fjättra sig i islams sataniska länkar.

14 Kommentarer:

Knute sa...

Golgata, snarare än ljummen sekularism, visar vägen för den som vill bryta sig ur islam:

"Det är Guds gränslösa kärlek, demonstrerad genom Jesu död på korset, som ger det mod och den styrka som krävs för att bryta islams sataniska länkar."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/04/for-langt-fra-golgata.htm

Anonym sa...

Knute, Dogmen att Jesus dog på korset för 'våra synders skull', att 'han har betalat skulden med sitt eget blod', är motbjudande och bortom allt sunt förnuft och rimlighet i ljuset av moderna värderingar. Jag tycker att du kan slänga din religion på soptippen.

Knute sa...

@ dagensvetenskap, du borde nog motivera varför det är motbjudande.

Varför tolka det så bokstavligt? Att Jesus dog på korset för våra synders skull kan enklast översättas med att skuld är något verkligt som inte kan pratas bort. Den måste sonas. Men i vår politiskt korrekta tid är förstås ingen ansvarig för sina gärningar, allt är samhällets fel.

Jacobssons tankar sa...

Är jag på rätt forum, eller, varför skriver man om korsfästelsen när man ska kommentera Yusuf Islam?

Nåja, Yusuf verkar på det klara med att Rushdie skulle avrättas för boken Satansverserna. Är Yusuf lika politiskt korrekt muslim då det kommer till Israels utplånande? Det hade varit spännande att få reda på.

Anonym sa...

Bibelns människosyn handlar om en fallen skapelse; ett syndigt människosläkte, vars Gud de tillber kräver ett människooffer för att försonas med sitt folk…

"Guds rena Lamm, oskyldig på korset för oss slaktad, alltid befunnen tålig fastän du var föraktad, vår synd på dig du tagit och dödens makt nedslagit. Giv oss din frid, o Jesus". Sv ps 143


Visst, skuld måste sonas - men vem ska sona den ? Varför har bibeln arvssynd ? Är det i enlighet med moderna värderingar att ärva skulden för tidigare generationers felaktiga gärningar ?

Det började med syndafallet. Eva och Adam åt av den förbjudna frukten från kunskapens träd. Syndafallet resulterade i arvsynden.
Men för att rädda sin skapelse lät Gud sin son födas i mänsklig gestalt. Och endast han, i sin egenskap av Guds inkarnation, kunde sona alla människors arvsynd - genom att ta på sig vårt straff och dö i vårt ställe. . . .

Eh . . . ja det är så kristet det kan bli, helt enkelt. ..

Knute sa...

Guds Basun, det var nog för att jag funderade över hur en sådan som Yusuf Islam skulle komma ur sitt islamberoende. Rationella argument biter förmodligen inte på honom. Då är det bara den äkta varan som duger, Jesus Kristus, det fullkomliga exemplet på någon som alltid var rakryggad trots de svåraste motgångar. Han är den som förkroppsligar redbarheten, styrkan och modet.

Anonym sa...

Varför är det bättre för honom att vara buddist än muslim ? För muslimer betyder Jesus Kristus mycket. För buddister är han ingenting.

Inom islam ses Jesus som en av Allahs fem viktigaste profeter, en förkunnare av Koranens budskap och en mirakelgörare. Jesus kallas också för "Messias".

Vad är Jesus för buddister ?

Knute sa...

Islam utgår från Koranen och inte de kristna evangelierna i sin förståelse av Jesus. Man tror inte att Jesus korsfästes, utan hävdar att det var någon som liknade Jesus som korsfästes i hans ställe.

Koranen har ett kapitel om uppdelning av krigsbyte, till exempel av kvinnor. Muhammed tar 20 procent, hur många procent skulle Jesus ta?

Många är imponerade över den plats Maria tar i Koranen. Hon nämns 34 gånger, vilket är mer än i Bibeln. Jesus nämns 33 gånger. Hon är för övrigt den enda kvinna som nämns med namn i Koranen.

Vad som inte blir sagt, är att hon primärt används till att slå ned på Jesus. De två nämns tillsammans gång på gång. Jesus kallas “Jesus - Marias son” och inte “Jesus - Guds son”. Syftet med detta är att Allah inte har någon partner. Ingen son. Ingen helig ande.

Koran 5:75: “Kristus, son till Maria, var inte annat än en budbringare.”

Koranen använder frasen “son till Maria”, som en förbannelse av kristna, inte som en komplimang.

http://everykindapeople.blogspot.com/2007/07/allah-r-inte-den-samma-som-bibelns-gud.html

Knute sa...

Obama Mocks & Attacks Jesus Christ And The Bible

http://www.youtube.com/watch?v=Hi-V_ilJu0w

Anonym sa...

Intressant länk. Läste den faktiskt.

I Koranen insisteras på åtskilliga ställen att Gud är densamma som judendomens och kristendomens Gud. Den mest direkta deklarationen är en i vilken muslimer förmanas att upplysa judar och kristna, "Vi tror att det som har avslöjats för oss och avslöjats för er, vår Gud och er Gud är En, och vi underkastar oss Honom" (E H Palmers översättning av Sura 29:46)

Vidare kan nämnas att de flesta judar och kristna som talar arabiska rutinmässigt använder ordet Allah för att referera till Gud. Det Gamla och Nya Testamentet på arabiska använder detta ord. I den arabiskspråkiga Bibeln till exempel, refereras till Jesus som Allahs son.


Till sist hängde jag mig vid detta som du skrev: "Den kristna gudens kärlek är universell. Han älskar alla skapelser - inklusive muslimerna."

Om din gud älskar muslimer - vem är då du att hata dem ?

Anonym sa...

Idag är det minnesdagen av förintelsen av armenier. Över en miljon kristna armenier mördades. Nobels fredspristagare Obama "bad" Turkiet att erkänna "massakrer". Inte erkänna förintelsen med andra ord. Muslimska illdåd mot kristna betyder ingenting tydligen. Obama lovade i sin valkampanj att kalla det för en förintelse. Ännu en ett brutet vallöfte av Obama.

Knute sa...

En brutal och hämndgirig despot

Det mest skrämmande är när man ser Muhammeds liv i relation till dagens ledande muslimer. Inte alla, men alltför många. Då ser man att Muhammeds liv och läror fortfarande är regel, och det är inte den perfekta människan vi ser, men de mest groteska metoder, med en stor dos av tvång och våld.

http://www.document.no/2011/04/vager-a-rose-tj%C3%B8nns-bok/

Hjalbert sa...

Visa fejan och kom in

Burkadamer kan få problem med kameror som känner igen ansikten istället för inpassering med magnetkort.

Knute sa...

Medan Jesus var en fredsfurste och kristendomen uppkom i opposition till den världsliga makten förhåller det sig helt tvärtom med islam där profeten Muhammed var både krigsherre samt andlig och värdslig ledare på samma gång.

http://bonaofficia.wordpress.com/2010/12/13/islamister-och-ateister-en-explosiv-blandning/#comment-92

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.