11 april 2011

Icke-väsentliga arbetare

Demokraterna hade majoritet och total kontroll förra året, The House, Senaten och presidentposten, men kunde inte få ändan ur vagnen och åstadkomma en budget i september som regeln är.
Nu har Obama-administrationen kommit med denna budget som är rena oförskämdheten,
3 miljoner miljoner + och en ynklig nedskärning av 38 miljarder.
Det kan vara verkliga nedskärningar men det kan också betyda att man håller igen på de automatiska årliga höjningarna och kallar det nedskärning.
För att få perspektiv: 38 miljarder motsvarar räntan för den nuvarande skulden under 11 dagar!

Bara under februari månad spenderade Boehner/Obama/Reid 223 miljarder, som vi inte har. Multiplicera det med 12! ( Talman Boehners namn uttalas Bejner)

Under 2008 gick utgifterna upp 6%. Under 2009 11% och 2010 14%. Om de 38 miljarderna är "på riktigt" minskar de utgifterna med 4%.

Detta till trots är USA på gränsen till ekonomisk katastrof. Vi spenderar fortfarande hundratals miljarder, som vi inte har. Kostnaden för de pengar vi lånar kommer att äta upp "besparingarna" mycket snabbt.

Under torsdagen och fredagen förra veckan var allt man hörde på nyheterna den katastrofalt, förfärligt hemska situation som kunde uppstå om budgeten inte godkändes och man därför kanske skulle bli tvungen att stänga vissa statliga institutioner.
De sk. Non-Essential ( Icke-väsentliga ) arbetarna kanske måste stanna hemma.

Vi har en skuld på 14 miljoner miljoner och vi har fortfarande Icke-väsentliga arbetare anställda!!! Vi betalar fortfarande Icke-väsentliga arbetare? Hur länge har de stått på lönelistan?


I sin visdom kommer Obama senare under veckan att tala om för oss var pengarna ska komma ifrån och ja, ni gissar alldeles rätt. Han kommer att spela ut sitt socialistiska avunds-trumfkort.
I stället för att göra något som verkligen har betydelse när det gäller att komma till rätta med statsskuld och budgetunderskott är det mycket enklare att spela på lättlurade människors avundsjuka. De ondskefulla rika betalar inte tillräckligt med skatt. Se till att de betalar sin rättvisa del så ordnar det sig.

Som det är nu betalar 1% av skattebetalarna 40 % av all inkomstskatt.
År 2008 (de senaste tillgängliga siffrorna) var den högsta marginalskatten 35% och gällde för alla som tjänar över 357700 dollar och det inbringade 218 miljarder till staten. Även om staten tar 100% i skatt över denna inkomstgräns kommer det inte att täcka underskottet.
Utförliga beräkningar och förklaringar om skatter finns på American Thinker.

4 Kommentarer:

pli sa...

Detta är egentligen helt fascinerande! USA tänker bara fortsätta med jätteunderskott år efter år.

Något enstaka rejält underskottsår under en djup kris kan jag väl förstå, men USA skulle väl inte ha budgetbalans på 10år enligt regeringen.

Borde inte de "tillfälliga krisstimulanserna" dras tillbaka snart? Borde inte bara detta bli betydligt mer än 38 miljarder?

Jag roade mig även med att räkna om detta till svenska förhållanden för att få lite perspektiv och fick det till 5,6 miljarder SEK. (Sätt till BNP och aktuell valuta kurs). Knappast en exakt siffra, men bara att visa extra tydligt för svenska läsare att detta är väldigt långt från någon budgetsanering (tänk svenskt 90-tal)

Berit sa...

Underskottet uppgår till runt 50,000 dollar per amerikan och om man räknar bort sådana som inte kommer att betala (kroniskt sjuka, skattesmitare, pensionärer...) kan man nog tredubbla summan

Ingenjören sa...

Det du dock förtiger är att de rikaste betalar lägre skatt idag än de gjorde under Reagan. Så man får allt vara bra efterbliven för att gå på tugget om Obama som socialist. Jag skulle själv inte anse honom vara socialist ens om han höjde skatterna till den nivå de hade under Reagan. Fast du anser kanske Reagan vara socialist också?

Berit sa...

Amerikanerna betalade mer när Reagan valdes 1980, än de gjorde under 2010, men det var Jimmy Carters förtjänst, inte Reagans. The Gipper “blev inte president förrän i januari 1981 och hans skattepolitik genomfördes inte fullt ut förrän ett par år senare och egentligen inte förrän under hans andra mandatperiod, när vi fick mycket betydande skattereformer

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.