02 april 2011

Israels nya försvarskupolNu har man i Israel konstruerat ett försvarssystem som kan eliminera raketer. Det nya missilförsvaret kallas Iron Dome, järnkupolen. En enastående precision krävs. Från det en raket avfyras från Gaza tills den slår ner tar det inte många sekunder. Det är som att träffa en gevärskula med en annan gevärskula. Onekligen en högteknologisk prestation.

Återstår att se om det kan blidka Israels kritiker. Så länge gazanerna envisas att skjuta iväg raketer kommer de israeliska flyganfallen att fortsätta, järnkupolen till trots. Att människor dödas är oundvikligt eftersom platserna varifrån raketerna avfyras ofta är placerade i närheten av bebyggelse. Att använda sig av mänskliga sköldar anses uppenbarligen inte omoraliskt i Gaza.


Turkisk flotilla till Gaza hissade naziflagga. Orden på flaggan betyder "bra gjort" och syftar förstås på nazisternas folkmord på sex miljoner judar. Turkiet och terrororganisationen IHH organiserade flottiljen 31 maj förra året. IHH-medlemmar angrep de israeliska kommandosoldater som ville förhindra skeppet Mavi Mamara att fortsätta till Gaza.

20 Kommentarer:

Knute sa...

Hamas og Hizbollah har kjøpt tusenvis av granater med senneps- og nervegass fra opprørne i Benghazi som overtok Gaddafis lagre, ifølge Debkafile.

Iran har stått i bakgrunnen og sørget for at avtalen gikk i boks.

Hvis opplysningene stemmer er det ytterst alvorlig, både for hva det sier om opprørerne, og kapasiteten Hamas og Hizbollah kan få. Israel ville anse en gasstrussel som ytterst alvorlig.

Iran så en anledning til å la Hamas og Hizbollah få masseødeleggelsesvåpen uten at det selv var direkte innblandet. Det hadde mulighet til deniability.

http://www.document.no/2011/04/iran-og-hizbollah-har-kj%C3%B8pt-libyas-nervesennepsgass/

http://debka.com/article/20811/

gäster sa...

Nya tider i Egypten: Egypt Air tar bort Israel från kartan över flyglinjer. Jordanien gick till Medelhavet.

http://www.document.no/2011/04/egypt-air-slettet-israel-fra-kartet/

Knute sa...

Medietystnad kring Goldstones avbön

The leader of a United Nations panel that investigated Israel’s invasion of Gaza two years ago has retracted the central and most explosive assertion of its report — that Israel intentionally killed Palestinian civilians there.

http://blogg.svansbo.se/2011/04/03/medietystnad-kring-goldstones-avbon/

Anonym sa...

And why is Israel allowed to have nuclear weapons.
As the US obviously accepts this it's pretty hard to criticize Iran...

Knute sa...

Nordkorea och Iran är nära allierade skurkstater som ser kärnvapen som ett medel till hot och utpressning. Israels kärnvapen hotar ingen.

Hasse sa...

Järnkupolen bör kombineras med någon sorts automatiskt försvarssystem som omgående sänder iväg 10 missiler mot de palestinska raketernas avfyrningsramper. Civila kommer att offras men det är inte Israels problem. Det är civila på den attackerande sidan och således deras ansvar. Om det kostar att attackera så kommer det inte att kännas lika ljuvligt.

Knute sa...

Iran’s Supreme Leader: ‘We Have Won on the Nuclear Front’

http://pajamasmedia.com/blog/we-have-won-on-the-nuclear-front/?singlepage=true

gäster sa...

Wool Wafa Samir, 21, från Jabalia i Gaza kontrolleras rutinmässigt och uppgav sig heta Wafa Samir Ibraim Bas. Soldaterna frågar vart hon ska och hon svarar 'Jag har en medicinsk remiss här.' Hon tar fram papperet och säger: 'Jag ska till Soroka sjukhus [Beersheba].' Vid den fortsatta kontrollen visar det sig att hon i sina byxor hade 10 kg sprängmedel som hon utlöste i kontrollen; ämnade för självmordsattack på Soroka sjukhus...

Medias rubriker: Israeliska soldater hindrade havande kvinna att passera kontroll

http://missionxp.webblogg.se/2011/april/israeliska-soldater-hindrade-havande-kvinna-a.html

Knute sa...

Skolbuss attackerad med pansarvärnsraket. Två sårade. En 16-årig ​​elev är i kritiskt tillstånd. Hela 45 raketer och granater har drabbat Israel i dag.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/04/07/terror-i-israel-skolebus-angrebet-med-panservaernsraket/

Vivian sa...

"They kill, we build" sa Netanyahu efter massakern på den Israeliska familjen Fogel.

Medan missilerna faller över Israel, bygger, uppfinner och utvecklar Israelerna det ena miraklet efter det andra.
Det sticker de dysfunktionella islamister och socialister i ögonen, då det enda dom kan åstadkomma är nöd och förstörelse.

http://www.youtube.com/watch?v=zHStBGk_D8Y&feature=player_embedded

Knute sa...

Israel välsignas av naturgas

"Trods alverdens problemer som Israel står overfor er der kommet en mirakuløs ressource til landet.

Præsident Obama har nærmest udstødt Israel, FN er ingen ven og da nationer der ligger rundt om Israel er fjendtligt indstillede. Det tog Moses 40 år af føre israelitterne ud af Egypten til det eneste land i Mellemøsten uden olie - længe en kilde til besk humor. Men nu endelig har Israel fået en nærmest mirakuløse velsignelse."

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/04/israels-velsignes-af-naturgas.html

Knute sa...

Many a useful idiot in the West will nod in agreement that fighting back causes jihad. So much for Hamas' roughly 5-minute "ceasefire" the other day, which gave new meaning to "not worth the paper it's printed on."

And yet, Hamas is offering still another ceasefire even today.

http://www.jihadwatch.org/2011/04/hamas-threatens-to-intensify-attacks-if-israel-doesnt-quit-trying-to-stop-them.html

LP sa...

Låter som det gamla amerikanska Patriotsystemet.

Jag glädjer mig över israelernas förmåga att freda sina liv mot muhammedanerna.

Samtidigt är irriterad över hur israelernas/judarna månar om etnisk renhet i sitt eget lilla land, medan man ofta kan höra hur judar runt om i världen med varm famn omfattar det mångkulturella projektet och därmed förnekar oss andra samma trygga hamn.

Jag förstår att en svensk jude är svensk, men till skillnad från mig kan han alltid ta sin tillflykt och välkomnas i Israel när det mångkulturella helvetet spårar ut totalt och ändar upp i en muhammedansk djävulsstat.

Jag är något kluven inför detta faktum.

Kalle sa...

Det är nog bra med Iron Dope men det hindrar inte prickskyttar med antitankmissiler att skjuta på gula skolbussar. Förstår inte varför man inte bygger en fem meter hög mur flera meter djup på gränsen till Gaza.

gäster sa...

Deltagare överger Ship to Gaza när det går upp för dem att islamister ligger bakom hela projektet

"Da Amin Abou Rashed, der er under mistanke for at have en særdeles delikat tilknytning til Hamas, lige pludselig dukkede op på Korfu og præsenterede sig selv som hovedmanden bag flotillen, blev de hollandske journalisters fødder for alvor kolde. ”Officielt var han ikke en gang medlem af Gaza-organisationen. Og pludselig viser han sig som den mand, der trækker i trådene bag scenen. Det er en anelse mærkeligt for en organisation, der hævder at være gennemsigtig."

http://blog.tv2.dk/1234j/entry405233.html

Anonym sa...

Flaggan hissades inte på något skepp. Den bars i en demonstration i Turkiet. Demonstrationen var en demonstration för flottiljen.

Det är vettigt att läsa igenom hela källans text innan man publicerar.

Anonym sa...

RENA RAMA LÖGNER!!! MINA VÄNNER BEFINNER SIG PÅ PLATS I GREKLAND. BILDEN ÄR INTE DÄRIFRÅN! DU BORDE VERKLIGEN SKÄMMAS!

Knute sa...

Anonymer, läs innantill själva. Det var i Turkiet förra året som naziflaggan hissades. Visserligen på land och inte ombord på skeppen, men nog avslöjar den vad Gazaflottiljen egentligen handlar om.

Knute sa...

Antisemitism, förklädd som "fredsprotest"

http://everykindapeople.blogspot.com/2010/06/antisemitism-forkladd-som-fredsprotest.html

Anonym sa...

LP , Israel har inte som mål att bli etniskt rent, men vill förbli en stat där en majoritet av befolkningen identifierar som judar. Pga av det judiska folkets historia av förföljelse står det öppet för judar från resten av världen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.