28 april 2011

"Jag är verkligen stolt över mig själv"

Obama har äntligen, efter två års påtryckningar, presenterat sitt födelsebevis. Certifikatet säger att han var född av en amerikansk mor och har en far från Kenya och att födelseplatsen var Hawaii. Det var väl enkelt?

Men om det var så enkelt,varför tog det så lång tid? Varför nu?

"The Donald" höll en presskonferens som var verkligt underhållande. Man kan riktigt se hur han njuter. Den mannen vet hur man hanterar journalister och han har ingen scenskräck och behöver ingen teleprompter.
Pressen lät tom. Obama vänta, eftersom man var så angelägen om att ställa frågor till Trump."Jag är verkligen glad och hedrad av detta . Jag är så stolt över att ha åstadkommit något som ingen annan klarat av. Inte ens Clintons lyckades med det jag gjort. Det är häpnadsväckande att det kom fram nu. Nu kan vi ägna åt oss viktigare saker som oljepriser och OPEC."


Tänk att allt som behövdes var att en programledare för en "reality-show" började ställa krav. Tänk om alla Birthers och tvivlare vetat det.

Rush Limbaugh föreslog i morse att om det är så enkelt kanske vi kan förmå programledaren för showen "The Biggest Loser" att be Obama om en balanserad budget och likaså de som håller i "Hardcore Pawn", kan ju be att få veta hur Obama kom in på Harvard och Columbia universiteten. Betygen? Examensarbetena?

Jag vet inte vilka amerikanska shower ni ser i Sverige men jag vet att ni har Hell's Kitchen. Gordon Ramsey kunde kräva att Obama tar en lögndetektortest så att vi får veta huruvida det är han eller Bill Ayers skrev Obamas första bok.
Det finns oändliga möjligheter här.

Något försenad gav Obama sin egen presskonferens där han avfärdade hela födelsebevishistorien med att, "Vi har inte tid med dumheter" . "Vi har allvarliga saker att syssla med."
Därefter skyndar han iväg till sitt plan så att han och Michelle kan flyga till Chicago för en inspelning till Oprahs show och sedan fortsätta till New York för tre tillställningar för att tigga pengar till sitt omval.

Det är allvarliga saker, det.

6 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det vimlar redan teorier om födelsebeviset, att det är en dålig förfalskning...

http://www.thesmokinggun.com/buster/barack-obama/birth-obama-certer-movement-098513

|http://wireupdate.com/video/2011/04/president-obamas-birth-certificate-pdf-has-layers/

eller
http://www.rense.com/general93/wrong.htm

Berit sa...

Här är en länk till:
http://market-ticker.org/akcs-www?post=185094

Anonym sa...

Jag får ett jätteproblem med det här..
Förstå mej rätt. Jag blev verkligen glad att Donald började tjata om födelsebeviset och tänkte att han hade en plan på att förgöra Berry Obama..

Slutligen drar denne falska person, Obama, fram bevis för att han inte är legal på sin post ( hans fars namn och nationalitet bl.a. )
Barry ligger nere för räkning med strupen blottad och Donald går vidare ( ???? !!!! )
Han hade bara behövt nämna medans strålkastarljuset var riktat mot honom, att Obamas födelsebeviset BEVISAR att U.S.A. just nu har en president som INTE har rätt till posten, Ingen hade undkommit att höra det, men karln går vidare..
Vad var det han ville uppnå egentligen?
Vad diskuterades det för plan om olika scenarier skulle hända, som t.ex. att Obama faktiskt la fram födelsebeviset?
Är Donald MED i någon jävla listig plan eller teater för att få frågan bortsopad?
Det kommer visserligen ta hus i helsike, men mycket senare, när advokater som står på kö, för åtal mot Obama hunnit omformulera sina framställningar men varför fortsatte inte Donald?
Det hade inneburit "Game Over" inom ett par veckor...
Leif

Berit sa...

Leif, jag tror du missförstå en aning, (eller så fattar jag inte vad du menar.)
Den amerikanska konstitutionen kräver att en president ska vara "National born citizen" dvs. född i landet. Att hans mamma var amerikanska gör honom automatiskt till amerikansk medborgare, så det som orsakade hela detta bråk var att få bevis för att han verkligen var född inom landets gränser.

Hawaii blev amerikansk stat 1959, Obama är född 1961. Om han inte var född på Hawaii eller egentligen är två a tre år äldre än vad som uppges, är han inte heller "giltig". Det kunde vara en rimlig förklaring till att alla skolintyg och betyg hemlighållits. (Det blir många datum att ändra)
Att han växte upp på Hawaii kan vara förklaring till hans anti-amerikanska inställning . Den historia som lärdes ut var lokal ö-historia, det var vad som räknades; lojalitet till USA var i stort sett noll. Hans fortsatta uppväxt ägde rum i Indonesien (tillsammans med en kommunistisk mamma) så att vara stolt amerikan var nog inte aktuellt. Den första kontakt han sedan fick med USA och där han präglades var på vänster-inriktade universitet.

Berit sa...

Leif, vad jag inte tänkte på är att hans mamma var bara 16 år, alltså inte myndig så den ende myndige föräldern var från Kenya.
Jag undrar om det räknades som våldtäkt på den tiden att han sex med en sextonåring?

Anonym sa...

OK Jag får ta det lååååångsamt.
Om man föds i Amerika, av åt minstånde en amerikansk förälder, så är man amerikansk medborgare.. Helt ok, men man är inte, natural born Citizen, vilket är kravet för den högsta posten d.v.s. President.
För att vara en "natural born Citizen"( se nedan 1) ska du vara född i Amerika av två amerikanska medborgare. Obamas far var INTE amerikansk medborgare Så Obama är INTE en natural born Citizen.
Ett antal rättsfall som domstolen lagt ner har hävdat just det, som nu är bevisat. Rättsfallen har lagts ner i brist på bevis, för teorin att Obama inte är en "natural born Citizen" har inte gått att bevisa i och med att Obamas advokater förhalat kraven på framlägga hans födelsebevis i rätten, och där har du ochså Obamas ovilja att släppa ut sitt födelsebevis.
När han nu har gjort det och Donald INTE utnyttjar det faktumet, så har han så att säga sumpat chansen och bollen går över till dom som i 3 år hävdat att Obama inte har rätt till posten som U.S.A.s President vilket många, många har ifrågasatt, men inte så många har trott att han varit född i Kenya ( eller what ever.. ) utan att Obama sr varit far men inte haft bevis för att så är fallet.

Själv är jag rätt övertygad om att han däremot blev adopterad av sin Indonesiska far Soetero och att han utifrån det förlorade sitt amerikanska medborgarskap, ingen av staterna accepterade dubbla medborgarskap. Om detta är verkligheten är han ochså per automatik, muslim via sin adoptivfar.
Det skulle kunna vara en anledning till skolgångsmörkningen, d.v.s. att alla papper om hans skolgång ochså ingår i hemlighetsmakeriet.

Leif
-------------------
1.
Constitution, Article 2, Section,1, "No Person except a natural born Citizen, or a Citizen of the United States, at the time of the Adoption of this Constitution, shall be eligible to the Office of President

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.