13 april 2011

Kyrkliga attityder som är förödande för folkets förtroende

I sin strävan efter att vara politiskt korrekta försöker en del präster mönstra ut begrepp som synd och skuld.

Men naturligtvis kan människor göra fel och göra sig skyldiga till synd. Och till skillnad från islam som har en mycket fördömande gud, har vi som är uppfostrade i den kristna kulturen fördelen att kunna släppa på prestigen och be om förlåtelse och bli förlåtna, och därmed försöka rätta till det som blivit fel. Därför har den kristna tron gjort Västerlandet starkt och människorna rustade att klara av sina problem.

Däremot är det galet att ge folk kollektiv skuld för Europas missgärningar i det förflutna. Det gjorde biskopen i Stockholm när hon höstas deltog vid ett demonstrationståg mot sverigedemokraterna, och sedan i en predikan i Storkyrkan vid Riksdagens högtidliga öppnande.

Dåligt samvete för Europas kolonisering av världen och för den tyska Förintelsen av judarna bör inte kopplas ihop med invandringen från islamiska länder. Missbruka inte Jesus för att hindra folk från att sätta frågetecken vid den svenska invandringspolitiken.

Har kyrkan blivit så påverkad av 1970-talets slagord "allt är politik", att den glömt bort att "ge kejsaren det som tillhör kejsaren och Gud det som tillhör Gud" ...?

I stället för att fjäska för islam borde kyrkan lyssna på sina trosfränder i Afrika och Asien som förföljs och mördas. Som Geert Wilders bevisar, muslimernas stora förebild var en galen pedofil, våldtäktsman och mördare.

10 Kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Svenska Kyrkan är invaderad av politiska partier.
Europa var på 30- talet invaderad av Mein Kampf tillskyndare. Deras trosuppfattning blinkar till då och då och de skapar oro och avsmak.

Tony sa...

Knute, dina inlägg är ett ljus i mörkret.

Knute sa...

Tack för uppskattningen, käre Tony!

Knute sa...

Mellemøsten er håbløs. Faktisk er det koranen, der siger, at visse typer arbejde bør muslimer ikke udføre.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/04/13/mellem%C3%B8sten-er-habl%C3%B8s/

Knute sa...

DR så godt som dropper kirkeligt tv i påsken og skærer desuden også på radioprogrammer om tro og religion.

DR skal ikke snige sig udenom den kristne kulturarv, siger Dansk Folkeparti.

http://spydet.blogspot.com/2011/04/dr-skal-ikke-snige-sig-udenom-den.html

Knute sa...

"På Mauritius så vet alla skolbarn att det var britten William Wilberforce som drev fram 'Slavery Abolition Act 1833'. Hans minne hedras med vördnad bland befolkningen här. Många är själv ättlingar till forna slavar.

Jag undrar om svenska skolbarn undervisas om William Wilberforce? I dagens Sverige verkar det som slav-drivaren Mohammed hedras istället."

http://missionxp.webblogg.se/2011/april/spiken-i-svenskhetens-kista.html

Knute sa...

The Anachronism of Apostasy

Islam is extremely possessive of its subjects. It is a religion that admits anyone into its fold by the person simply uttering a one sentence statement of faith, shahada: I bear witness that there is no God but Allah and Muhammad is Allah’s messenger. By so saying, one becomes Muslim for life and surrenders the right of ever leaving it. Anyone who leaves the Islamic fold is murtad (revert), apostate.

http://europenews.dk/en/node/42320

Knute sa...

Påskens budskap är att Gud behövde bli människa och dö, för att vi alla skulle sona våra synder och bli förlåtna. Det kanske låter komplicerat, men tänk på våra lagar så kanske det blir tydligare. Lagstiftningen har sitt ursprung i kyrkans kanoniska rätt, vilket är för väl eftersom skuld är något verkligt som inte kan pratas bort. Den måste sonas.

"I en bok av Sven Reichmann beskrivs vad synd är på ett sådant sätt så att inte ens den humanistiska nutidsmänniskan kan förneka att den finns. Han tar upp argumentet vi ofta får höra 'Jag gör ju så gott jag kan – räcker inte det?' och förklarar vad det innebär att vi alla har en fiendskap gentemot Gud, själva ursynden, där vi vill klara oss utan Honom och därmed i praktiken vara våra egna gudar."

http://gospel.jesuslever.eu/?p=7891

Knute sa...

I senaste numret av Svenska kyrkans tidning klagas på hur få svenskar som tror på Gud. I stället lyfts fram hur många som tror på Gud i muslimska länder. Det ger en skrämmande bild av vilken väg Svenska kyrkan kommer att ta. Kyrkan kommer att föredra expansion med muslimer som tror på Allah och könsförtryck inom islam istället för svenskar.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/05/kyrkan-foredrar-muslimer-framfor.html

Knute sa...

In the past I have stated I am not religious, but my goal is to help educate and unite Atheists and members of non-Islamic religions against a common enemy. That enemy is Islam.

Jews bowing down to Nazism.
would not have saved them, and Christians bowing down to Islam will not make your future generations safe from Islamic Law. It is time to toughen up and join the fight of our lives!

http://loganswarning.com/2011/05/17/more-than-50-u-s-churches-agree-to-hold-koran-readings/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.