20 april 2011

Man kan ju tro att det är depression

Ett par gånger per år gör vi en tur och retur resa med bil över den Amerikanska kontinenten och vi kom nyligen tillbaka efter en sådan färd.

Jag tittar tillbaka på det jag skrev under resan vi gjorde för ett halvår sedan och tyvärr måste jag säga att förhållandena är värre nu. Mer förfall, fler stängda affärer, hus till salu, stängda motell och tomma annonspelare. Längs motorvägarna i utkanterna av alla större städer är det påfallande många annonspelare likt denna på bilden.Förutom bensin har priset på mat gått upp ca. 30% och på snabbmatställen där man för ett halvår sedan kunde få lunch för två för 8 dollar, kostar det nu ca. 12.
Obama och Bernanke kommer att fortsätta att pumpa ut mer nytryckta dollar i aktiemarknaden fram till juni och värdet på dollarn sjunker snabbt. Vi ser det i de höga oljepriserna, och att priset på guld och silver stiger i höjden.

När jag tog hunden på promenad bortom bostadsområden hittade jag trädgårdsskjul som gjorts om till bostäder eller hela familjer som bor i den lilla verkstad där pappan jobbar.


Vicor Davis Hanson beskriver i sin artikel The Two Californias hur staten numera består av två världar helt skilda från varandra. De övergivna jordbruken, som i de flesta fall lagts ner därför att vattentillförseln godtyckligt stängts av, bebos nu av illegala och icke illegala som lever i skjul eller husvagnar.
Kaliforniens kustelit oroar sig över syrehalten i smältvattnet från Sacramentofloden men verkar inte ha något intresse av massdumpningen av sopor, möbler och ofta giftiga ämnen på landsbygden i inlandet.

Många av landsbygdens trailer-parker verkar med blotta ögat inte skilja sig mycket från vad jag sett i tredje världen. Skrotbilar, elektriska ledningar kors och tvärs mellan olika uthus, plast- presenningar i stället för riktiga tak, frigående grisar, höns och getter, påminner om Karibien eller Mexiko.
Vi hör talas om alla typer av strikta Kalifornien-regler som hämmar företag - strikta zonindelnings-lagar, strikta byggnormer, konstanta inspektioner - men det gäller tydligen inte överallt.
Man hör talas om hur småföretagare flyr Kalifornien, flera tusen per vecka men jag räknade till elva mobila matserveringslastbilar som helt enkelt parkerat vid sidan av vägen och satt upp några plaststolar, spänt upp en presenning som solskydd och presto, det har blivit mini-restauranger.
Det finns inga "bekvämligheter" som toaletter eller avlopp men man ser ofta spår efter vägarna där lastbilar tydligen helt enkelt öppnat sina dräneringstankar och lämnar en ström av matlagningsfetter och oljor. Kråkor och ekorrar älskar dem.

De senaste publicerade data från 2010 års folkräkning visar hur människor flyttar från plats till plats inom USA. Påfallande många människor flyttar ifrån de stater som har en liberal välfärdspolitik som förespråkas av limousin-socialisterna.

Man kan bryta ner det i ras och etnicitet, men både vita och svarta lämnar Kalifornien, som är modellen för den liberala, välfärdsstaten och förmyndarsamhällets filosofi. 
 Vita flyr också de stora nordöstra välfärdsstaterna som Massachusetts, New York, New Jersey och Pennsylvania, liksom samma typer av stater i mellanvästern, Michigan, Ohio och Illinois ...

6 Kommentarer:

Peter sa...

Och jag som tänkt flytta till Maine eller Vermont! Då undrar jag till vilka stater som vita flyr.

Berit sa...

Förutsättningarna för The American Dream finns inte längre. USA kommer att ha Enorma ekonomiska problem under de närmaste åren.

Nevada har ingen inkomstskatt och har en välvilligare inställning till företag än vad Kalifornien har.
Svarta flyttar tillbaka till södern, speciellt de med högre utbildning
Håll dig borta från Detroit!

Florida har ingen inkomstskatt men relativt hög fastighetsskatt.
New Hampshire verkar vara bra speciellt om man har en förmögenhet
Följande stater ökar sin befolkning vilket framgår av att de får fler "congressional seats".
Texas (four seats), Florida (two seats), Arizona, Georgia, Nevada, South Carolina, Utah and Washington (one seat each).

Anonym sa...

Deprimerande läsning.

Jag har inte följt med din blogg hela tiden utan mer sporadiskt. När började förfallet enligt din mening? Efter Obama eller redan under Busch??

Amlitz

Berit sa...

Socialismen har sakteliga infiltrerat det amerikanska samhället, mest genom statliga skolor.
Kvotering och positiv särbehandling , lägre krav vid college-antagning och standardiserad betygssättning för minoriteter (vilket skadar dem mest), statliga kontrakt öronmärkta för minoriteter, tolerans för gettot kultur av våld och faderlösa barn som skadar minoriteter mer än något; allt detta tillsammans med "Crony" kapitalism har långsamt dödat The American Dream.
Den verkliga spiken i likkistan kom med Community Reinvestment Act (1977) under Carter och sedan Demokraternas huslåneprogram (Fannie and Freddie) som gick ut på att Staten garanterade bostadslån till människor som inte hade råd med hus.
Bush-administartionen lämnade över ett budgetunderskott på 410 miljarder

Under detta år planerar Obama att det ska bli 1.645 miljoner miljoner (amerikanska triljoner)
Du kan läsa mer här.
Vad värre är, statsskulden är 14.3 miljonermiljoner

pela68 sa...

Är jag helt fel ute eller är det stater med republikanskt stöd som ökar på sin befolkning "Texas (four seats), Florida (two seats), Arizona, Georgia, Nevada, South Carolina, Utah and Washington (one seat each).? Mjeah- ett undantag för Washington? Eller?

Sorry- har dunderdålig koll på NA politik statewise... Hmmm, Texas kanske?

Knute sa...

Obama är en “low-level socialist agitator” och visar en “third world dictator-like arrogance”.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/04/22/video-allen-b-west-obama-er-en-low-level-socialist-agitator/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.