04 april 2011

Med hälsningar från Fredens ReligionKabul, Afghanistan - afghaner ställde till med upplopp för andra dagen i lördags för att protestera mot att Terry Jones brände en Koran i Florida. Nio personer dödades i Kandahar och mer än 80 skadades i en våg av våld som betonade stigande motstånd mot utlänningar efter nästan ett decennium av krig. Skändningen av Koranen i en liten amerikansk kyrka har upprört muslimer över hela världen, och i Afghanistan försämrades ytterligare de redan ansträngda förhållandet till Västvärlden. På fredagen dödades 11 personer , däribland sju utländska FN-anställda, i en protest i den norra staden Mazar-i-Sharif.

Flera journalister gör sitt bästa för att skylla morden på Pastor Terry Jones.
Luke Russert : 11 personer förlorade livet så att Terry Jones kunde bränna en koran och föda dygnet-runt-nyhets-monstret.

The Guardian:
Terry Jones är uppstudsig trots mord i Afghanistan för Koranen-bränningen.
USA pastor visar ingen ånger efter en handling av hat som provocerade fram en massaker på FN-personal och orsakade dödliga upplopp.

USA Today:
Vem är ansvarig för dödandet i i Afghanistan idag? Mobben avfyrade vapnen, men vem tillhandahöll ammunitionen? Nyhetsmedia? Eller Terry Jones?

New York Times som är språkrör för islam i USA:

Den Koran-brännande Pastorn är obotfärdig inför fasorna.

Jag kan inte minnas att tidningen hade jämförbara rubriker när det pågick bibel-bränning i Afghanistan, Pakistan, Iran och Saudiarabien. Jag tror inte att de skrev ett dugg om dessa händelser. Det kanske beror på att sådana bränningar är alltför vanliga för att vara nyheter...eller kanske därför att kristna inte svarar med våld?

De människor som sköt är naturligtvis ansvariga för sina handlingar om vi ställer samma krav på muslimer som vi gör på andra människor...men det kanske vi inte gör?
För bränningen av koraner eller "heliga" böcker, den hädiska konst som kallades "Piss Jesus", eller offentliggörande av de relativt oskyldiga danska teckningarna, handlar om den allra viktigaste frågan i vår tid: Yttrandefriheten.

Ska vi västerlänningar ge efter för kraven från medeltida kulturer eller kommer vi att försvara den kanske viktigaste friheten av alla: friheten att uttrycka sig?
Vi säger att vi stöder rebellerna i Libyen för att de ska få frihet, men här hemma i Väst faller vi undan och kan inte ens helhjärtat, klart och tydligt fördöma mordiska barbarer med medeltida värderingar.
Att den islamiska världen saknar demokrati beror just på att man inte har yttrandefrihet och utan denna frihet kommer islamiska länder att förbli dogmatiska, fanatiska, intoleranta, efterblivna, medeltida samhällen.

Politisk korrekthet och kulturrelativitet, (alla kulturer är lika goda, bara den västerländska är destruktiv och ond) har gjort att Väst inte längre stödjer de värderingar som de grundats på.
Jag tycker att Pastor Jones agerande är löjligt, jag bryr mig inte om ifall han förolämpar folk men jag stöder hans rätt att göra bort sig.
Detta handlar om Frihet. Att stå upp för Västvärldens värderingar.

Det oacceptabla och våldsamma beteende som nu verkar svepa över Afghanistan (och vem vet var det kommer att sluta?), och som utförs i namn av den så kallade "fredens religion" visar verkligen den vad denna fanatiska, förtryckande och totalitära religion och kultur går för.

16 Kommentarer:

Knute sa...

SWEDEN: WOMEN ONLY-SATURDAYS AT NEW MALMÖ SWIMMING HALL…….

Read between the lines here. The reason for women only Saturday swimming is to accomodate Muslim sharia. That they invite all women is irrelevant. Creating gender apartheid-like events in Swedish society, once an alien thought, is now being mainstreamed. Islamization in full swing.

http://tundratabloids.com/2011/04/sweden-female-only-swimming-on-saturday-at-new-malmo-swimming-hall.html

Leif Ekstedt sa...

Kan man lita på pastor Terry Jones, som startar och medvetet sätter igång en annan "pastor" i Afghanistan.
Upplägget innebär ju att bråket rullar igång.
Tacka vet jag Pastor Jansson - han är visst religös också enligt Hasse Alfredsson.

Crille sa...

Summa summarum behöver ännu fler koraner brännas, överallt, hela tiden, så att muslimerna vänjer sig. Vi har ju vant oss vid bibelbränningar, så de kommer att vänja sig vid koranbränningar också och lära sig gäspa åt tokerierna. Men det måste vara så många koranbränningar att de trubbas av och inte hinner med eller ids löpa amok hela tiden dygnet runt jämt och ständigt. Är ni med på resonemanget? Alltså bordet miljontals koranbränningar läggas upp på Youtube. Det behöver ju inte ens vara koranen, utan man kan skriva "Koranen" tydligt på vilken bok som helt, eller klistra på en ny framsida som det står koranen på innan man filmar spektaklet och bränner den, för ingen kan ju bevisa vilken bok det egentligen var.

Anonym sa...

På Gates of Vienna kan man läsa hur forskare funnit att Koranen:

för det första inte skrevs på arabiska, eftersom arabiskan inte hade något skriftspråk på den tiden, och,

för det andra att den är full av motsägelser och felaktiga översättningar från arameiskan, som den var skriven på av då tidens härskare.

Konklusionen är att den är skriven av människor, som i många fall inte begrep texten de kopierade.

Något original lär vara omöjligt att finna.


Fridsamme Fridolf

Anonym sa...

Cavatus, din idé har redan tagit fart:

http://www.youtube.com/watch?v=_LCLDjPNpf4&feature=player_embedded#at=113

Ann Richards läser upp de hatiska verserna ur Koranen och bränner sidorna därefter.

Fridsamme Fridolf

Knute sa...

Vi väntar ännu på ett fördömande från Sveriges statsminister av halshuggningen av FN-svensken i Afghanistan. Detta var vad han hade att komma med:

"Det är en utveckling vi tyvärr känner igen, att extremister söker varandra för att ursäkta sina respektive utfall mot varandra."

Argumentet kallas också psykopat-argumentet för sin se-vad-du-fick-mig-att-göra-emot-dig logik.

Talibaner resonerar så, men det är utan proportioner att beskylla Terry Jones för det, som både Reinfeldt och Obama gör.

http://monokultur.dk/2011/04/04/lidt-causeri-fra-weekenden/

http://www.dn.se/nyheter/varlden/reinfeldt-oroad-for-upptrappning

Däremot föll inte Norges utrikesminister i fällan. Gahr Støre avvisade kategoriskt att Terry Jones har någon skuld i halshuggningen av den norska kvinnliga officeren.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/04/takk-for-bekreftelsen.html

Anonym sa...

Jag håller med Cavatus - bränn så många koraner som helst, det kan bli en rutin, faktiskt. Hysteriska sektanter som hedrar sin profet fem ggr om dan istället för att arbeta är värda förakt, inget annat. Ska de sätta agenda för västvärlden? Börja tillverka dasspapper först!
/bombardina

Nils Dacke sa...

Vad beträffar ansvar för våld, som sägs vara en följd av att någon använt sig av sin yttrandefrihet, fick Per Bauhn applåder för sin tydliga syn på saken i "Debatt i Lund" den 8 mars. Om ni inte orkar med hela, så kommer detta Pers inlägg efter ca 45 minuter.

Anonym sa...

Kropotkins skägg sa...

Och dessutom så var det ju pastor Wayne Sapp som tuttade på. Terry Jones satt ju bara och tittade på.

Knute sa...

"En Svensk som vill samexistera", försök uttrycka dig hövligare om du vill se din kommentar publicerad.

Knute sa...

To be sure, if the UN guards had done the right thing and opened fire, the Leftists would have whined about the "massacre" of "peaceful protestors."

http://www.amnation.com/vfr/archives/019064.html

Knute sa...

Det är bara en huvudansvarig för morden: president Karzai.

"Det var ham, der sidste torsdag holdt en opflammende tale om koranafbrændingen, der havde fundet sted tre uger tidligere, uden at nogen i offentligheden bemærkede det.

Det var ham, der på den måde gav bolden videre til imamerne, der om fredagen fik fyret godt op under deres menigheder, som så gik ud og gjorde det beskidte job.

Og det er ham – manden med de uskyldige vesterlændinges blod på hænderne - præsident Obama tog under armen og lavede en fælleserklæring med, der mellem linjerne placerer en stor del af ansvaret for mordene på Terry Jones."

http://www.katrinewinkelholm.com/2011/04/farlig-dhimmi-logik.html

Knute sa...

Mohammedan fanatics burned sacred Hindu scripture “Srimad Bhagabad Gita” after destroying 555 years old Hindu temple complex in Islamic Republic of Bangladesh.

http://vladtepesblog.com/?p=32600

diana sa...

Bra skrivet. Ville bara säga det.

Knute sa...

Odense, Danmark: 47-årig afghansk man högg ner två 20-åriga tjejer – de spelade för hög musik.

http://politisktinkorrekt.info/2011/04/16/47-arig-afghansk-man-hogg-ner-tva-20-ariga-tjejer-%e2%80%93-de-spelade-for-hog-musik/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.