13 april 2011

Sveriges budget: 3 026 387 000 kronor extra till ensamkommande

Vårbudgeten presenteras och finansminister Borg säger att en dosa snus ska bli sju-åtta kronor dyrare! De fina damerna och herrarna i de fina salongerna snusar förstås inte. Verkligen småaktigt att höja snusskatten, inte ger det många kronor i statens skattekista. Och det är sosse-aktigt att lägga sig i vad folk vill spendera sina pengar på.

Till skillnad från cigaretter finns inte heller smuggling som alternativ, endast Sverige svenskt kvalitetssnus har...

Robsten har studerat en intressant post i budgeten:

Är man för generositet så kan man poängtera att pengar dras från biståndsverksamheten. Är man lite snålare lagd kan man anmärka på kostnaderna för enbart boendet för de ensamkommande barnen ökas med hela 875 miljoner. Är man humanist på riktigt kanske man undrar om inte detta med ensamkommande barn börjar likna ren människohandel och geschäft.

PI meddelar att förskolor dras in för att bli boende för ensamkommande:

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott i Eslöv godkände i måndags planerna på satsningen på färre och större förskolor. Ett beslut som gjort föräldrarna allt annat än glada. Dessutom kan modulerna som i dag inrymmer två av de nedläggningshotade dagisen i stället komma att användas som boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Inger-Siv Mattsson skriver om de gråtvalser som media spelar upp för sina läsare om de ”ensamkommande flyktigbarnen”:

I samband med de fem ynglingarna som julen 2009 påträffades i Småland hade DN denna bildtext: ”Efter 18 dygn i en container och irrfärder i en främmande skog (sic) väntar nu flyktigpojkarna på besked om sin eventuella framtid i Sverige.”

Aftonbladet ville inte vara sämre: ”Hit men inte längre räckte de 10 000 US dollar de betalat människosmugglingarna. Nu stod de i snön och såg bilens bakljus försvinna... De hade irrat omkring i timmar i skogen utan mat och vatten. Tårarna rann nerför kinderna på 14-årige Rahul Sultani, när han berättade om skräckfärden i en container.”

Det visade sig att ”flyktingpojkarna” hade åkt 1:a klass med X 2000 från Köpenhamn och eftersom de saknade biljetter - snyltandet hade m a o redan börjat - blev de avhysta från 1:a klassvagnen i Sävsjö. Och pojkar förresten – en av dem uppgavs senare vara 30 år. Ett annat av ”barnen” hade från flyktingförläggningen ringt sin fru i Afghanistan för 93 000 kr på skattebetalarnas bekostnad!

Enligt Jönköpingspolisen N-E Eriksson hade de unga männen kommit från Calais. När de vägrats fortsatt resa till England hade de tagit sig till Danmark f v b till Sverige.
Innan de fem fripassagerarna avslöjades hade de bl a hunnit lura en frikyrkopräst och låtit sig fotograferas under ett kors i en kyrka!

Slutligen, bloggen MXp berättar att massinvandringen kostar 1 miljard per dag, ett tusen miljoner om dagen.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Enligt SOM-institutet vill allt fler svenskar öka flyktinginvandringen.

Berit sa...

Om du anser att uppgifter är felaktiga, kom med en förklaring till varför du tycker det är fel och också vad du anser vara rätt siffror. Det är så oerhört omoget och idiotiskt att bara slänga ur sig snorkiga oförskämdheter
Detta avser "Egon"denna gång och alla andra signaturer du också använder.

Knute sa...

Berits kommentar avser naturligtvis inte Deulf, som är en högst hedervärd och läsvärd bloggare, utan en icke publicerad kommentar av "Egon".

Berit sa...

Deulf, ursäkta att jag inte i hastigheten klargjorde fullständigt vad kommentaren gällde. Jag skulle naturligtvis ha skrivit att jag tog bort kommentaren från "Egon" som jag syftade på.

Anonym sa...

Det är lugnt. Tack för de fina orden. Sedan en tid finns jag på twitter också. http://twitter.com/deulf

Helena sa...

En ny rapport från som.gu.se finns att läsa under bilder i deras hemsida.

Knute sa...

Hundratals företag plockar på tveksamma grunder in människor som kommit till Sverige som arbetskraftsinvandrare. Många företag har ingen omsättning eller går i konkurs kort efter det att Migrationsverket godkänt arbetstillståndet, visar en större granskning som LO-Tidningen gjort.

http://www.radda-sverige.nu/falska-bolag/

Knute sa...

Integrationsminister Erik Ullenhag måste ha Sveriges mest onödiga jobb. För enligt PK finns inga svenska värderingar, ingen svensk kultur, inga svenska sociala koder − det finns helt enkelt inget svenskt.

− Så Pettersson undrar varför vi ska ha en integrationsminister som ska integrera kulturberikarna till ingenting????

http://petterssons.bloggsida.se/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.