15 april 2011

Tomma tunnor skramlar mest

Obamas tal om hur han ska lösa Amerikas ekonomiska katastrof var ett slag i ansiktet på alla människor med lite hum om och intresse för vad som händer, utöver Dancing with the Stars och American Idol.

Obama har startat sin valkampanj och talet var just ett sådant. Bara platsen han valde säger allt: George Washington University där studenterna bildade talkör och skanderade O-ba-ma ..O-ba-ma.. O-ba-ma.

Under sin första valkampanj skröt han med att han minsann skulle skära ner budgetunderskottet med hälften under sin första period som president. Underskottet när Bush lämnade över år 2008, var 410 miljarder men nu säger kommunorganisatören att han ska eliminera 4 miljoner miljoner dollar under 12 år. Det beräknade underskottet bara under 2011 kommer att vara 1.645 miljoner miljoner. Finns det någon som kan ta denna sorgliga person på allvar?Men han vet hur man trycker på de rätta knapparna. Klassavundsjuka är det tacksamt att spela på när folk är arbetslösa, har svårt att få slantarna att räcka till det dagliga behoven och samtidigt ser människor som åker på semester, har dyra bilar och äter på fina restauranger.

Allt kommer att ordna sig bara man ser till att de rika betalar. De rika är de privatpersoner som äger småföretag och som ordnar med de flesta jobben i landet. Obama ska höja skatten för alla hushåll där man tillsammans tjänar över 250,000.
Även om man höjer skatten till 100% för alla som tjänar över 100,000 kan man inte täcka underskottet, men det låter ju bra om man säger det fort.


Folk som tjänar mycket pengar är dessutom inte dumma. De är intelligenta nog att ändra sina liv, aktiviteter och affärsmodeller om man bestraffar ambition och hårt arbete.
Det finns nog inget tillfälle där man kan peka på att en höjning av inkomstskatten har lett till mer pengar i statskassan.
Ta en titt på några av staterna på amerikanska östkusten!

Biden gjorde det enda rätta, han somnade.PS. Biden kanske kan se fram emot en karriär som flygledare?

4 Kommentarer:

Anonym sa...

"Allt kommer att ordna sig bara man ser till att de rika betalar!"
Har demokraterna kopierat kommunistpartiets mantra i Sverige sedan årtionden?

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=661pi6K-8WQ

Berit sa...

En fantastiskt bra video! Tack!
Ta er tid att se den.

Vivian sa...

Socialismen är ett bra system, till man har använt upp de andras pengar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.