15 april 2011

Varför islams guldålder är en myt

För tre år sedan mördades en kristen assyrisk universitetslärare i Örebro. Han hade fått halsen avskuren. Många befarade att den muslimska förföljelsen av kristna i Mellanöstern hade spritt sig till Sverige. Den knivmördade lektorn forskade bland annat om förföljelsen av assyrier-syrianer. Men polisen uppgav att motivet till mordet var en gammal osämja mellan offret och gärningsmannen.

Förföljelsen av de kristna assyrierna daterar sig ända tillbaka till år 630 e.Kr. När araberna och islam det året svepte in över Mellanöstern stötte de ihop med 600 år av assyrisk kristen civilisation, en högt utvecklad kultur med avancerade lärdomsskolor.

En assyrisk bedrift var grundandet av det första universitetet i världen, skolan i Nisibis (bilden).

Den hade tre fakulteter, teologi, filosofi och medicin, och blev en magnet och ett centrum för intellektuell utveckling i Mellanöstern. Stadgarna för skolan i Nisibis från år 496 är bevarade och fick stå modell för det första italienska universitetet.

Det kristna assyriska samhället blev åderlåtet på sin befolkning genom tvungen konvertering till islam, och när samhället hade krympt under en kritisk tröskel, vilket inträffade omkring år 850, upphörde det att frambringa de vetenskapsmän som hade varit den intellektuella drivkraften i den islamiska civilisationen.

Ett liknande öde gick kopterna = egypterna till mötes när de blev invaderade av araberna år 641.

Under de första århundradena av islams historia hade alltså de icke-muslimska befolkningarna tillåtelse att vara kreativa och uppfinningsrika, men så snart muslimerna blivit en majoritet var det slut på guldåldern. Islam infördes på livets alla områden och dödade tankens och forskningens frihet.

Domen mot kristne lektorns mördare fastställd
Oljerika muslimer är fattiga på vetenskap
Syftet med Guillous historieförfalskning
What Arab Civilization?


18 Kommentarer:

Anna sa...

Exakt så är det. Islams ankomst innebär intelektuell stagnation.
När jag läste historia på universitetet fick jag mig itutat lögnerna om islams guldålder och om de orättfärdiga korstågen.
Nu när jag har tvingats (verkligheten tvingar mig) skaffa mig kunskap känner jag mig så lurad.
Kunskap för en muslim är så gott som uteslutande kunskap om islam.
Den muslimska undervisningen gör pojkarna (flickorna skiter de i) dumma. Allt går ut på att utan att förstå sitta och vagga och rabbla korancitat utantill.

Ann-Marie sa...

Tilläggas bör också att om man måste ha baken i vädret x antal gånger om dagen och hålla reda på det, så kan det ju inte bli mycket tid över till något annat.

Elof sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Påståenden bör motiveras och personangrepp undvikas.

Josef sa...

Många ville att muslimer och turkar skulle få skulden för mordet på lektorn , bl a JK Göran Lambertz som försökte pressa ansvarig utredare sen genom pressen. Alla gick bet , det visade sig vara ett svartsjukedrama !

Jag hittar ingen info om denna artikel http://www.svd.se/nyheter/utrikes/talibanerna-oppnar-kontor-i-europa_6095011.svd eller från vilken nyhetsbyrå.
Kanske en sionist artikel ;)

Anonym sa...

Necromongers.

Knute sa...

Tja om man ska tala om nekromonger, alltså dödsdyrkare, så är det en viss självmordsbombar-religion som man osökt kommer att tänka på.

Knute sa...

Kurt Westergaard skall till Jordanien – på enkelbiljett

Vår överhet har inte informerat oss om att Jordanien och andra barbarstater omfattas av den europeiska arrestordern, som går ut på att om man företar sig något som INTE är olagligt här hemma kan man utlämnas till ett land där det ÄR olagligt.

http://hodja.wordpress.com/2011/04/15/kurt-westergaard-skal-til-jordan-pa-enkeltbillet/

Anonym sa...

Jag får väl upprepa sanningen igen då: islam är en nihilistisk, nazi-liknande dödskult, vars patologiska självhävdelsebehov sakna motstycke i modern tid. Att dessa vämjeliga kreatur, som likt en metastaserad cancer, breder ut sig, ivrigt uppbackad av i stort sett alla politiker, SOM VI VALT IN I RIKSDAG OCH REGERING!!!!! visar bara att tåget nog redan gått. Sverige och stora delar av Europa är förlorat. Vi får se oss om efter andra länder att fly till. Men vad återstår för 8 miljoner etniska svenskar? Ryssland? Öst-Europa? Finland? Var det för denna framtid vi valde de politiker som nu, likt quislingar, säljer ut allt fint och vackert med vårt land? Och i Libyen breder extremismen ut sig. Civilisationernas totala krig kommer allt närmare. Vi ställer vårt hopp till israeliska och amerikanska kärnvapen, kanske även ryska (för även de har besvär med denna form av satanism som kallas islam)


Hur i helvete kunde vi tillåta det att gå så här långt? Hur i helvete kunde vi ge våra quisling-politiker mandatet att montera ner det sekulära arvet efter upplysningstid, liberalism, demokrati och humanism? Var gick det snett? Kan vi peka på en särskild politiker? Finns det någon chans att ställa allt till rätta igen, eller kommer det att krävas en världsbrand med hundratals miljoner döda, och en förödd värld?

Må ni skyldiga till detta, muslimer som "kristna", brinna i det eviga Helvetet, om ett sådant finns.

Ulf Claesson, Göteborg

Anonym sa...

Vad i hela världen har det mord som nämns inledningsvis med saken att göra? En kristen som dödar en kristen blir plötsligt muslimernas fel!?

Äpplet

Anonym sa...

Hat, hat och mera hat har fyllt upp era hjärtan. Må ni en dag inse vilken vacker tro islam är. Om vi alla kunde ha ett öppet sinne, hade inte världen kunnat se så mycket bättre ut? Den värsta kommentaren är den utan belägg.

Självmord är något som är strikt förbjudet inom islam. Detta är välkänt bland de som har kunskap. Att det sedan förekommer självmords bombningar bland muslimer har många andra förklaring som kan vara värt och undersöka. Men att det skulle finnas nån uppmaning i Koranen är helt fel.

Det finns så mycket fördomar i denna värld, inte bara om muslimer men även om många andra folkgrupper, religioner.

Må Gud vägleda oss alla till ett öppet sinne, och rena våra hjärtan från avund och hat.

Hälsningar bilal salam.

Knute sa...

Äpplet, den mördades forskningsområde var muslimers förföljelse av kristna, så visst har det med saken att göra.

Knute sa...

Bilal Salam; jag tror att hatet är sällsynt hos svenskar och västerlänningar; kalla det snarare motvilja.

Motvilja mot behöva försöka begripa denna egendomliga religion som vi hade trott var förpassad till historiens sophög. Numera måste envar bli sin egen islamolog för att inte bli hjärntvättad av propagandan om att islam är en "vacker tro".

Finns det fritänkare inom islam, sådana som mönstrar ut de blodtörstiga verserna ur Koranen? En gång fanns sufismen, med rötter i islam men utanför den, och med respekt för andra religioner. Några skräckslagna sufier sitter säkert och hukar i Iran och på andra håll, men det är fundamentalisterna som regerar.

LP sa...

"Självmord är något som är strikt förbjudet inom islam"

"bilal salam" ljuger.

Flera muslimer finner det helt acceptabelt att begå sjävlmord i islams namn. Det är möjligt att "bilal salam" anser att detta är fel, men eftersom "bilal salam" av allt att döma inte är Allah, kan jag inte ta hans/hennes ord på större allvar än det någon annan muslim gör om islam.

Knute sa...

The Assyrian Genocide: a Product of Ottoman Jihad

http://www.jihadwatch.org/2011/04/the-assyrian-genocide-a-product-of-ottoman-jihad.html

Fredrik sa...

Vi kan tydligt se att muslimskt dominerade länder inte kommit särskilt långt vare sig när det gäller forskning inom psykologi, medicin, biologi, pedagogik eller filosofi. Vad har hindrat dem om nu det intellektuella arvet var så rikt? Är det svårt att förstå orsaken bakom stagnationen?
Nej, inte alls! I en miljö där ett undersökande av källor och företeelser riskerar att hamna i facket "islamkritik" vågar ingen bedriva seriös forskning på högre nivå. Kyrkorna har haft sina mörka stunder helt klart. Men inom kyrkorna har folk i alla tider bedrivit studier av både litteratur och natur. Hur många känner till att begreppet källkritik härrör från munkarnas forskning kring nytestamentliga texters ålder, tillförlitlighet och ursprungskontext?

Roland Pettersson sa...

Numera är det ju omöjligt att arbeta i Sverige utan att dagligen stöta på muslimer. Men jag har faktiskt ännu inte träffat någon muslim som utmärker sig genom att vara skicklig inom sitt yrke. Har någon annan av er läsare gjort det?

Anonym sa...

På Rolands fråga om någon träffat bekännande, inom sitt yrke yrkesskiklig muslim så är svaret JA. Det enda särskiljande utåt var Ramadan och fastan, killen hoppade lunchen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.