14 april 2011

Waidelichs danske kollega

Partiledaren Helle Thorning-Schmidts högra hand i den socialdemokratiska ledningen, landets efter allt att döma nästa finansminister vid ett regeringsskifte, Henrik Sass Larsen, dras nu ännu längre in i korruptionsskandal som utspelar sig i staden Køge i södra Själland.

Sass Larsen har njutit gott av mutor i form av gratis mat och dryck på Café Vanilla i Køge, i gengäld för att partikamraten Tommy Kamp skaffade restaurangen ett lukrativt tillstånd för uteservering.

Här är kaféägarens sista hälsning:

"Vi fick slut på pengar. Kort sagt: vi hade inte mer pengar att utfodra dem med. Och då tog Tommy Kamp uteserveringen och parkeringsplatserna från oss eftersom vi inte ville vara med längre. Vi spelar inte oskyldiga. Vi gick frivilligt med på det här. Men vi visste inte vad det skulle innebära. Hur mycket det skulle kosta oss."

Ulla Lauridsen kommenterar:

"Kamp och Sass Larsen har enligt uppgift ätit och druckit för upp till 5000 kronor per dag. De borde kanske ha följt min fars gyllene regel: Det är okej att fuska, men bara lite. Fallet visar tydligt inte bara att makt korrumperar, men också att ingen verkar klara av att sälja gummiband efter metermått."

Den svenske socialdemokratiske PR-konsulten Niklas Nordström: "S kan lära från Danmark." Absolut, men inte från de danska sossarna.

8 Kommentarer:

Vivian sa...

Socialisterna bekräftar mig ständigt i mina fördommar.

Knute sa...

Mer än en halv miljon icke-västliga har invandrat till Danmark. I stället för att bidra positivt till bruttonationalprodukten förbrukar de 3,47 gånger fler offentliga välfärdskronor i genomsnitt än danskarna i genomsnitt.

http://danmark.wordpress.com/2011/04/14/danmark-klarer-det-ikke-uden-en-omstilling-der-er-betydeligt-st%C3%B8rre-end-under-landbrugskrisen-i-1800-tallet/

Knute sa...

En man och en kvinna i 50-årsåldern har hittats ihjälskjutna vid en ridväg i ett skogsbryn utanför danska Odense.

För ovanlighetens skull lämnar tidningarna ett signalement på den misstänkte gärningsmannen:

“Manden beskrives som mørklødet og med bølget mørkt og kraftigt hår. Han var iført en grå fleecejakke.”

http://hodja.wordpress.com/2011/04/14/den-lille-forskel-4/

Knute sa...

Bandidos versus Black Cobra – To personer skudt i Køge. Personer på gerningsstedet var ekstremt aggressive.

- Der var omkring tyve biler med folk med skudsikre veste. Politiet måtte lade dem køre, fordi de var i undertal.

http://www.uriasposten.net/archives/24671

Anonym sa...

vær glad at noen vil komme til denne kalde verdensdelen. skandinavia bør takke innvandrere for alt de har gjort.

Ann-Marie sa...

Anonym: kan vi få behålla vår kalla del av världen för oss själva eller åtminstone bara ta in civiliserat folk och inte dessa barbarer som bara väller in likt Egyptens gräshoppor?!

Knute sa...

En Socialdemokratisk fullmäktigepolitiker har hotat en affärsidkare i Nordmaling med kundbojkott om han inte slutar lägga sig i politiken.

Affärsidkaren bekräftar att han hotats både muntligen och skriftligen av politikern.

http://www.vk.se/Article.jsp?article=437404

gäster sa...

Henrik Sass Larsen, en god socialdemokrat

“Det har været flasker vin til 500-600 kr. og store middagsretter om aftenen, og det har fortsat ud på aftenen med drinks. Vi har fået at vide, at det var fordi, at han kunne sørge for, at vi havde udendørsservering.“

http://www.uriasposten.net/archives/24719

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.