04 maj 2011

Al-Qaida, mer mordisk än alla andra

START (National Consortium for the Study of Terrorism and Responses to Terrorism) kom ut med sin maj-rapport som säger:

"Al-Qaida: s verksamhet är särskilt dödlig även i jämförelse med andra ökända, långlivade terroristorganisationer.

ETA, den baskiska nationalistiska terroristgruppen i Spanien, var ansvarig för ungefär 820 dödsfall från 1972 till 2008.

Den irländska republikanska armén (IRA) var ansvarig för 1829 dödsoffer från 1970, mindre än hälften av antalet människor som dödats av al-Qaida.

Väpnade revolutionära styrkor i Colombia (FARC) har ansvarat för 4.835 dödsfall i sin verksamhet. Medan FARC har tagit mer än 30 år på sig är al-Qaidas 4.299 dödsfall koncentrerade till en 10-årsperiod.
6,300 personer skadades också.

Sedan 1998 har det varit 408 tillfällen av mass-terrorism, ( enstaka händelser där mer än 25 människor dödats). Al-Qaida var ansvarig för 16 av dessa attacker; mer än någon annan grupp under samma period.

Al-Qaida har också blivit en viktig knutpunkt för ett nätverk av dödliga terroristorganisationer - en del skapade i hopp om att efterlikna al-Qaida och andra som anpassat sig till al-Qaida för ideologiska eller praktiska skäl.
Forskning av Victor Asal och R. Karl Rethemeyer vid universitetet i Albany (SUNY) har identifierat 33 olika terroristorganisationer med direkta förbindelser och allianser med al-Qaida.


Det har förekommit några diskussioner kring etik / moral när det gäller avrättningen av bin Laden. "Öga för öga, tand för tand" handlar om proportioner, inte hämnd och med det som grund är islamisterna fortfarande skyldig oss ytterligare 4,298.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Ok.. men om vi räknar alla de som blivit dödade av USA/Storbritannien/Frankrike/osv i Irak/Afghanistan, så jämnar det nog ut sig en del. Det kommer dessutom en del övervikt till "islamisterna" som du så fint skriver. Vill man spinna vidare på den tanken så är du välkommen på att fortsätta med det. Och hur menar du när du säger "dom" och "oss"? Jag anser mig inte vara Amerikan, jag är född i Sverige och är därmed Svensk medborgare, Jag antar att du oxå är Svensk iom vissa saker jag läst här tidigare. Jag anser inte att du kan säga att "dom" är skyldiga "oss" 4,298 liv. Ingen är skyldig någon stat liv. Om det är det sättet du ser på liv... ja... jag tycker verkligen synd om dej.

Berit sa...

Hur värdefullt är en muslims liv? Inte särskilt mycket som det verkar, om man inte ägnar det åt att prisa Allah.
Islamistiska terrorister begärde att 800 eller så, kompis- terrorister skulle släppas i utbyte mot två kidnappade soldater. De värderar tydligen att ett muslimskt liv är värt 400 jämfört med ett israeliskt.
Vi och med vi menar jag västvärlden, befinner oss i krig och det är ett krig som vi inte startade.
Attackerna den 11 september visade , en gång för alla, att det inte är någon tvetydig eller abstrakt "terrorism" som vi står inför, det är islam med sin "jihad" (islamisk makt, islamiska seger etc), som vi måste försvara oss emot. Det är inte judar, kristna, hinduer, buddister eller ateister som är våra svurna fiender - det är jihad-muslimer typ al-Qaeda.
Mitt liv är mycket mer värt och jag är en mycket bättre människa än de som kör flygplan in i byggnader och dödar 3000 civila, eller de som spränger sig själva i luften i avsikt att döda så många som möjligt.

Anonym sa...

INTE ABSTRAKT, JUST DET

Bra Berit, mycket bra uttryckt ! ! !

Muslimer försöker komma undan det faktum att även en så välartad, väletablerad, vänlig och omtänksam granne och medborgare som Taimour Abdulwahab al-Abdaly väljer att bli massmördare (det var ju hans avsikt) med hänvisning till Koranen.

En tant tyckte islam var bra med motiveringen: Ja titta vilka det är som reser sig upp i bussen för att ge en gamling plats. Det är unga muslimer.

Jovisst, men någon av dem kan vara på väg att spränga oss i luften. . .

Och vanligare är nog att någon kan vara på väg att hota en otrogen med död.

Muslimer måste anstränga sig att göra klart hur vi skall skilja på militanta och fredliga bekännare. Det är inte vårt problem. Det är deras problem.

Jag ser inte att de kan göra det på något annat sätt än det Wafa Sultan och Ayaan Hirsi Ali rekommenderar: Konvertera till kristendom eller ateism.


Fridsamme Fridolf

Andreas sa...

"Ok.. men om vi räknar alla de som blivit dödade av USA/Storbritannien/Frankrike/osv i Irak/Afghanistan, så jämnar det nog ut sig en del"

Förutom att syftet aldrig varit att döda civila.

Samt att de flesta av dödsoffrena i Irak har varit utförda av andra Irakier.

http://patdollard.com/2010/10/most-iraqis-killed-by-other-iraqis-report-shows/

Anonym sa...

Vem har tillfogat USA och amerikaner mest skada?
Välj mellan Osama och Obama och då vill jag inte på något vis urskuldra den förstnämnde. Storma Vita huset vet jag!

Anonym sa...

Så vitt jag förstår av vad som skrivs i bloggen här, av kommentarerna som följer och av allt som händer att döma, behöver muslimer ett skydd som är minst lika stark som Pozner's judiska församling. Läs Malm's bok: "Hatet mot muslimer". Där berättar han hur detta hat är organiserat i detalj. Muslimer får inte en enda krona i bidrag för säkerhet, fastän den hotbild de utsätts för är värre. Rätt ska vara rätt..

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.