17 maj 2011

"Allt ditt är mitt"

I går var det "räkenskapsdagen" när USA nådde taket för lånekrediten och Obama inte har fått Kongressens tillåtelse att låna mer pengar än de redan 14.294 miljoner-miljoner man lånat hittills.
År 2006 ansåg Obama att det var brist på ledarskap att inte hålla sig inom budget och röstade emot att höja lånetaket, men inte nu.

Så vad gör de nu?
Stjäl från pensionsfonderna, så klart!


Obama-administrationen kommer att börja ta pengar från federala pensionsfonder för att hjälpa till att finansiera verksamheten, efter att regeringen förlorat sin förmåga att låna mer pengar från allmänheten.

Finansminister Timothy F. Geithner, som redan har dragit in ett program som hjälper stat och kommun att sköta sin ekonomi, kommer att börja låna från pensionsfonder för federalt anställda.

Om ett privatföretag skulle göra detta skulle hela ledningen hamna i fängelse.

Åtgärden kommer inte att inverka på pensionärer, eftersom statskassan är juridiskt skyldig att ersätta programmet.


Om du tror på det har jag en bro i Brooklyn jag kan sälja till dig också, som man säger här i landet när någon påstår det otroliga.

New Jersey gjorde samma sak för några år sedan och när politikerna upptäckte hur enkelt det var, lånade man mer och mer. Nu är dessa pensionsfonder så gott som tomma.
Att Staten är juridiskt skyldig är fullständigt oväsentligt när statskassan är tom.

Om det var en Republikansk president som gjort detta skulle Media skrika sig hes och fackföreningarna skulle marschera mot Washington med tjära och fjädrar. Men deras Hopeychangey måste skyddas, så därför blundar de och hoppas att The Tooth Fariy lämnar en dollar under kudden.

4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Nu är bara den stora frågan kvar, NÄR det går åt h-e..? Men det kanske är lika bra att det gör det, så att vi alla kan börja om från början igen och hoppas att vi lärt oss läxan för den här gången.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Haha... Ni vet väl att det är domedagen på lördag? Så passa på att njut av livet nu innan vi blir uppsorterade till himlapällen respektive den eviga elden.

Knute sa...

Skenet bedrar när det gäller Obama. Han kan vara hur snygg och trevlig som helst, ändå är det något som inte stämmer. Hans sträva röst passar inte ihop med hans utseende. Vilket var det första intrycket folk fick av honom? De borde ha kommit ihåg hans vänstervridning och amerikahat som fick dem att rysa av obehag, i stället för att förföras av honom.

Ann-Marie sa...

Knute: Han lovade runt och höll tunt! Men det kunde ju inte folk veta i förväg.... En del såg genom honom men alltför många gjorde det inte. (Förrän det var försent)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.