09 maj 2011

Arabiska våren en svart vår för kristna

Bild: aposteln Paulus omvändelse till kristendomen på vägen till Damaskus.

Många har mist livet sedan upproret i Syrien började. USA och EU backar upp rebellerna, men det är inte särskilt välbetänkt. De arabiska revolutionerna bör inte stödjas därför att de första offren för dem är de kristna. Revolutionerna medför Sharia och förtryck av icke-muslimer.

I själva verket är Syrien ett efter arabiska förhållanden ganska sekulärt land, och Damaskus ett viktigt centrum för kristen kultur. Men som händelserna i Egypten visar skulle den kristna närvaron få ett tvärt slut om islamiska extremister får fria händer.

De kristna i Syrien, vars förfäder har bott där sedan Kristi tid, står inför en pogrom om Damaskusregimen faller:

De kristna är 10 procent av Syriens befolkning, framgångsrika och nära allierade till minoriteten alawiterna som den regerande Assad-familjen tillhör. Deras rädsla är att om regimen faller för sunni-majoriteten, kommer de att ställas upp mot samma vägg som alawiterna.

I decennier har Assad-regimen skyddat kristna intressen genom att genomdriva sitt strikt sekulära program och genom att begränsa det Muslimska Brödraskapets inflytande.

19 Kommentarer:

Anonym sa...

vad jag inte fattar är om Israel använder våld så säger eu och usa inget.....
så fort det är Syrien så vill dom införa sanktioner mm och hur blir det för dom kristna???????
mvh josef

Knute sa...

Hva som videre skjer i Syria er selvsagt av stor interesse og betydning for Israel. Israel kan imidlertid lite gjøre fra eller til, og om de kunne gjøre noe, hvem skulle de velge å støtte?

Valget står mellom Syria som en fortsatt satellitt av Iran, et Iran med atomvåpen og hvis erklærte mål er å utslette Israel, eller et fundamentalistisk sunni-muslmsk regime etter egyptisk mønster, hvis erklærte mål også er å utslette Israel. Jødenes valg synes derfor å være begrenset til hvem de foretrekker som eksekutører av Holocaust II, shia eller sunni-muslimer. Det beste Israel kan håpe på er i grunnen at situasjonen fortsetter som den er, dvs at skadedyrene fortsetter å kverke hverandre.

http://antijihadnorge.blogspot.com/

Biskop Kyrillos sa...

Du har så rätt i din analys Knute. Skönt att Du håller fästet.

Knute sa...

Ers eminens, jag säger det samma, skönt att Du håller fästet. Även i Sverige är kristendomen under attack.

Knute sa...

Syria er fortsatt kandidat til FNs Menneskerettsråd. Hvis landet velges 21. mai vil det kompromittere Rådet for godt og alle landene som stemmer for Syria.

Libya ble utestengt fra Rådet. Men med Syria er det annerledes, og landene fra den arabiske liga støtter Syrias kandidatur.

http://www.document.no/2011/05/syria-ma-ikke-velges-inn-i-menneskerettsradet/

Anonym sa...

@ Josef

Om du kan komma med "vad jag inte fattar", då fattar du tydligen ingenting!

Det går inte att dra en parallell med en regim som slaktar eget folk och israeliska staten som är i krig med Hamas.

Varför drar du inte parallell mellan Syrien och Libyen?

När det gäller Libyen så är EU och USA på rebellernas sida, i Syrien har de inte blandat sig mer än att kritisera Assad....

Anonym sa...

Är vi snart redo att fundera över den bibliska profetian ? Den som berättar att "Odjuret" (= det Ottomanska Riket) fick ett "deadly wound in his head" (dvs. när Kemal Atatürk lade ner kalifatet i Istanbul 1923) men som nu har återhämtat sig ('revived') som ett resultat av det muslimska Brödraskapets bildande 1928 och vill återupprätta sitt världsherravälde 'medan en förvånad och förskräckt omvärld tittar på'. I Odjurets panna stod nämligen inte 666 som Johannes trodde (det fanns ännu inget arabiskt skriftspråk, så det var omöjligt för Johannes att tyda det) utan "In the name of Allah" och sedan två korslagda svärd, som Johannes misstog för att vara den grekiska bokstaven chi. Vad Johannes i sin uppenbarelse om vår framtid såg var alltså Jihadkrigare med pannband och/eller armband. (se: http://www.youtube.com/watch?v=GtquNNEO7Fw&feature=related). För övrigt förutspådde Jesus detta redan på sin tid då han sade att "snart kommer de som tror att de gör Gud en tjänst genom att döda människor" (Johannes 16:2). Men Johannes förstod inte det som Jesus redan visste. Idag har vi dock möjlighet att förstå.

Man kan naturligtvis invända att man omöjligt kan veta något om framtiden och att därför profetior är löjliga. Kanske det.

Men den som ändå inte helt stängt dörren för detta kan läsa vad f.d. palestinske terroristen Walid Shoebat (numera kristen konvertit med en dödsdom över sig) berättar om de bibliska vs. de islamistiska profetiorna i sina två böcker "Why I left Jihad" och "God's war on terror". Det är mycket intressant läsning. Jag kan avslöja att Islam i denna profetia kommer att förlora och tillintetgöras på ett väldigt speciellt sätt enligt formeln "Ju större de är desto tyngre faller de".

SB

Knute sa...

Jihad mot Syrien leds från Sverige

Muslimska Brödraskapets jihad-kampanj mot Syrien leds av en välkänd islamist från Sverige.
Hetssidan The Syrian revolution 2011 på Facebook är en viktig kontaktlänk mellan jihadisterna i Syrien och Brödraskapets huvudmän.

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/05/jihad-mot-syrien-leds-fran-sverige.html

Knute sa...

Kollektiv bestraffning är islamisk lag

Om en enda kristen gör sig skyldig till något brott ska hela gruppen straffas. I princip är alla västerlänningar dödsdömda om någon stackars kristen i Pakistan eller Egypten eller Irak anklagas för att gjort något blasfemiskt.

http://spydet.blogspot.com/2011/05/andre-i-islamisk-snigkrig.html

http://frontpagemag.com/2011/05/03/islam%E2%80%99s-christian-scapegoats-2/2/

Anonym sa...

Varför kan inte olika trosföreställningar få plats? Varför måste det ena utesluta det andra? Dina åsikter är lika skrämmande som sharialagstifningen, för enligt dina åsikter ska alla vara kristna och ha samma värderingar som du. Tur att du och dina gelikar är i minoritet!

Anonym sa...

Bashar kommer aldrig ge sig. Det är mer som är med honom än mot honom. Ni Som säger att Syrien kommer bli bättre utan Bashar är ju hjärntvättade. Kommer inte komma någon bättre än Al-Assad. Han och hans far har gjort det möjligt för Kristna att leva i Syrien. Gå ut på nätterna helt trygga. Blir Syrien av med denna kanske Muslimska brödraskapet tar över och slaktar alla kristna, bränner alla kyrkor med mera. Allt var bra i Syrien tills idioter till Muslimer fick för sig att göra samma sak som sker i Libyen. Men Syrien är inte Libyen. Syrien är viktigare. Damaskus har en försvarsmakt som inte är att leka med. Syrien kallas ju för Polisstaten. Al-Assad är en bra diktatur. Hellre honom än någon okänd. Dessutom så har ju Syrien stöd av stornationer som Kina och Ryssland samt Iran. Så hoppas att dessa protester avlägsnas snabbt. Som sagt Bashar kommer aldrig ge sig. Muslimerna som demonstrerar bör hålla sig undan. Dom går mot en säker död. Låt inte Bashar slakta dessa människor som hans far gjorde. Bashar har mer hjärta. Syrien får inte gå under!

Knute sa...

Två-årig kristen flicka våldtagen för att familjen inte ville konvertera till islam.

http://hodja.wordpress.com/2011/08/03/to-arig-kristen-pige-voldtaget-fordi-familien-ikke-ville-konvertere-til-islam/

gäster sa...

The Truth About The Libyan "Rebels"

The anti-Gadhafi, anti-Western forces that NATO power has brought to apparent victory through an air war and not-so-secret deployment of special forces (so far costing U.S. taxpayers $1 billion) include jihadist forces the U.S. and NATO allies have been fighting for the past decade in Iraq and Afghanistan.

The draft constitution of the anti-Gadhafi forces cites "Shariah" as the "principal source of legislation".

As appeals court president, rebel spokesman Abdul Jalil twice upheld death sentences for five Bulgarian nurses and a Palestinian medic tortured and unjustly convicted for infecting Libyan children with HIV virus.

Such is the man touted as one of the powers-to-be in post-Gadhafi Libya, which U.S. government officials, such as Assistant Secretary of State Jeffrey Feltman, promise will be "moderate," "modern" and "secular." But don't laugh too hard. The joke is on us.

http://www.brusselsjournal.com/node/4816

gäster sa...

Oseriös rapportering från Syrien?

"Syrian Observatory for Human Rights" i London är en organisation uppsatt på att störta president Bashar al-Assad.

I och för sig inget märkligt, om det inte vore så att nästan alla pressens nyheter från Syrien kommer från denna enda informationskälla!

Mannen i London som nyhetsbyråerna hämtar sina uppgifter ifrån heter Abdel Rahman.

http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Observatory_For_Human_Rights

Knute sa...

Facit över vad den arabiska våren inneburit för Tunisien:

"Demokratisk valgte, moderate islamister vil nu regere efter den moderate sharia-lov, kaste sig ud i moderat jihad, gennemføre moderate halshugninger, begå moderat massemord og på moderat vis tvinge kvinder ind i moderate niqab-bure."

http://www.sappho.dk/var-velkommen-sode-sharia.htm

Anonym sa...

I den arabiska våren gryr muslimska regimer som omhuldar sharia och som inte tolererar avikande.I MÖ har den den kristna befolkningen minskat i alla stater utom Israel. Åtminstone 200,000 kristna har lämnat Egypten senaste året.

Knute sa...

Dystert facit ett år efter detta inlägg skrevs.

SNC:s minareter meddelar: "Kristna måste lämna staden"

En utvandring av kristna sker i västra Syrien

Den kristna befolkningen har flytt från staden Qusayr, nära Homs, efter ett ultimatum utfärdat av den militära chefen för den väpnade oppositionen, Abdel Salam Harba.

Från minareterna i stadens moskéer vidarebefordrades hans ultimatum: "Kristna måste lämna Qusayr inom sex dagar."

Orsaken kan vara att en del kristna öppet har uttryckt sin lojalitet till staten och det är därför som oppositionens armé jagar bort dem.

Islamiska extremister inom den väpnade oppositionen anser att eftersom kristna är "otrogna" kan de beslagta deras tillhörigheter, genomföra massavrättningar och föra ett "heligt" religionskrig.

Oppositionen, som kallar sig Syriska nationella rådet (SNC), verkar således ha hamnat i klorna på hårdföra islamister.

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/homepage/world-news/detail/articolo/siria-syria-15868/

Martin sa...

Jag håller sannerligen inte med dig i många frågor, faktum är att jag nog allt som oftast är din meningsmotståndare, men här är du helt rätt ute. Assads sekulära regim har inte bara skyddat religiösa minoriteter däribland kristna utan också vilket är minst lika viktigt de sekulära oavsett vilken religion de 'formellt' har tillhört.

Oppositionen har helt riktigt fullständigt tagits över av Al-Quaida eller grupper med kopplingar till dem och kristna liksom andra minoritetsgrupper samt sekulära gör nog helt rätt i att ta sig från landet.

Det är mycket tråkigt att vi i Väst fastnat i en tankefälla där den som är 'lite ond' (Assad) måste bort även om det som ersätter honom blir mycket värre.

Knute sa...

Russian President Vladimir Putin has said that his country would also not rule out sending fresh arms to the Syrian regime.

He has said that the Syrian rebels are “cannibals” and should not be given arms, referring to video footage posted on the Internet last month of a rebel fighter eating the heart of a government soldier.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169350#.Uc4w-axYxda

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.