05 maj 2011

Bush säger, Nej Tack

George W. Bush har tackat nej till Barack Obamas inbjudan att visa sig tillsammans med honom vid Ground Zero i dag, med hänvisning till han vill undvika offentlighet.

"President Bush uppskattade inbjudan, men har valt att som pensionerad president i stort sett hålla sig utanför rampljuset," säger Bush talesman David Sherzer "Han fortsätter att fira, tillsammans med alla amerikaner, denna viktiga seger i kriget mot terror. "

Obama - som mycket starkt kritiserat Bush för hur denne försummade jakten på bin Laden genom att invadera Irak - gav Bush erbjudandet strax efter att han beslutat om att resa till New York.

Bush har klass och vet hur man ska uppföra sig, men han är också politiskt smart.

Det visar klass att tillåta Obama att ha rampljuset för sig själv, det förtjänar han. Bush fångade inte bin Laden men mycket av det han gjorde för att försöka hålla oss säkra efter 9 / 11, spelade en viktig roll för hur man kunde finna bin Laden. Det finns fortfarande också många starka minnen som länkar Bush till Ground Zero och en möjlighet för honom att stjäla lite av Obamas glans.

Men det är politiskt klokt att inte närvara, eftersom Obama inte har missat ett enda tillfälle att skylla allt negativt under solen på Bush. Obama har också gjort sig känd för verkliga slag under bältet, som när han bjöd in Paul Ryan att sitta på första raden under sitt "underskottstal" så att han offentligt kunde kritisera både Ryan och Ryans budgetförslag utan att denna fick ett ord med i det hela. Även Demokraterna skämdes för det.

Det finns goda skäl för Bush att misstänka att han är inbjuden enbart för att fungera som en syndabock.
Vi kommer aldrig att få veta säkert eftersom Bush följer den inofficiella regeln att inte kritisera den nuvarande presidenten.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.