21 maj 2011

Centraleuropas MegaStar

Premiärminister Viktor Orbán böjer sig varken för fienden till "höger" eller "vänster".

Ungern fortsätter att göra upp med sitt kommunistiska förflutna. Det har länge varit hög tid att pensionera domarna som tillsattes under Kádár-diktaturen. Därför sänks pensionsåldern från 70 till 62 vilket innebär att 274 domare tvingas gå i förtida pension.

Man vill bevara sin ekonomiska självständighet och vill inte ha hjälp från Internationella Valutafonden, vars beryktade chef för övrigt sedan länge är portad från landet för att ha antastat en ungerska. Skatten är platt och bara på 16 procent.

I den nya ungerska konstitutionen står att mänskligt liv ska värnas från tidpunkten för befruktningen. Det innebär inte ett förbud mot abort utan är en vanlig katolsk principdeklaration om att livet är heligt. Men politiskt überkorrekta som svenska RFSU förfasas förstås, liksom åt att ”familjen garanterar nationens överlevnad”.

När regeringspartiet Fidesz drev igenom en lag avsedd att öppna för medborgarskap åt etniska ungrare i grannländerna var det mindre ett uttryck för ”nationalism”, än omsorg för dessa miljoner ungrare som hamnade på fel sida av gränsen efter första världskriget.

Vinnaren av den ungerska varianten av ”Idol” på TV, Megasztár, är från Transsylvanien i Rumänien, och en tidigare vinnare kom från Vojvodina i Serbien. Områden som tillhörde Ungern i 1000 år.

Att konstitutionen slår fast kristendom, nationalism och antikommunism är ett hälsotecken. Nu när vår kontinent förvandlas till Eurabia återstår snart bara Ungern som en normal europeisk demokrati. Till exempel flyttar många holländare dit från sitt muslimifierade land.

Som Orbán säger, "Vi behöver ingen muslimsk invandring, vi har redan en stor arbetskraftsreserv som behöver integreras", alltså romer/zigenare.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Inte bara Ungern, även Danmark har blivit ett europeiskt föregångsland.

"Når den danske regering genindfører grænsekontrol, opfører den sig som en sand europæisk regering, der forstår, at grænser er nødvendige også mellem gode naboer."

http://www.katrinewinkelholm.com/2011/05/europisk-foregangsland.html

Zabo sa...

Tyvärr så finns det stora problem med Orban och fidesz. Fidesz-KDNP som vann valet är visserligen ett bättre alternativ än den förra regerings koalitionen men endast marginellt. Sedan valet har folket tyvärr glömts bort. Löftet om att "göra rent hus på två veckor" är ett minne blott och folket lider fortfarande av terrorn från den zigenska delen av befolkningen och när folk försöker ta initiativ till självförsvar tas detta som ett hot mot regeringen och statens maktmonopol. Kraven på undersökningar om dom skumma privatiseringarna på 90-talet avisas i princip helt av regeringen. Förslag som det nationalistiska partiet Jobbik lämnar in avisas för att sedan komma tillbaka några veckor senare i en light version (för att inte uppröra EU och dylikt) som ett fidesz förslag. Fidesz representanter ägnar sig i stor utsträckning till så kallad postsamling dvs att en representant innehar flera poster och därmed flera löner något främst Jobbik motsatt sig. Dessa problem är endast ett fåtal men viktiga orsaker till varför fidesz bör hållas under uppsikt och inte tas som Europas goda föredöme innan man sett resultatet av deras mandatperiod.

Knute sa...

Tack för insiktsfull kommentar, Zabo!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.