08 maj 2011

En strålande idé


, Senator Joel Anderson i Kalifornien har kommit på en alldeles utmärkt idé för att lösa Statens ekonomiska problem.

Han säger att han är glad och tacksam över att det finns ett system som tillåter invånarna att visa sina prioriteringar snabbt och enkelt. Man behöver inte vänta på att guvernörens förslag till omröstning går igenom.

"Ibland är lösningar så uppenbara att man undrar hur guvernören och lagstiftande ledare kan förbise dem? Jag representerar alla från alla samhällsskikt i mitt distrikt, och idag presenterar vi en lösning för att tillfredsställa en mycket liten minoritet av mina väljare, som begärde en möjlighet att rösta för mer skatter på valsedeln.

Efter att ha nått ut över partipolitiska linjer till skattekontoret och finansministeriet, är jag glad att kunna meddela att Kalifornien har ett system som tillåter folk att visa sina budget-prioriteringar genom att rösta med plånböckerna."

Här är lösningen:

Skicka en check eller en betalningsorder till Director of the California Department of Finance, State Capitol, Sacramento.

Var och en i Kalifornien som vill att staten ska ha tillgång till mer av deras pengar kan visa detta väldigt snabbt. Den enda tid det tar är den korta stund som åtgår för skriva ut en check och lägga den i brevlådan. Man kan också designera checken till det speciella program eller den agentur man gillar bäst.

Tänk att ingen har kommit på denna geniala idé tidigare.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Man visste redan för 15 år sedan att California skulle rasa samman, dels på grund av mexarna och att skatten ( för dom rika ) var alldeles för låg
/SS

Berit sa...

50% av alla skatter i Californien betalas av de rikaste 1%. När de rika inte tjänar så mycket längre kommer det inte in så mycket pengar. Politiker har under de "goda" tiderna satt upp mängder av välfärdsprogram och kan nu inte leva upp till löftena.
När man låter budgeten bli beroende av inkomster från de super-rika människor måste politiker lära sig att se att de enorma intäkter under de goda åren är tillfälliga.

Men allt vi vet om regeringar är att det kommer aldrig att hända.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.