30 maj 2011

" Ett rullande åskväder "

Memorial Day firas till minne av alla amerikanska soldater som gett sitt liv för landets frihet och också en hyllning till alla de som varje dag riskerar sitt liv för oss andra.
Frihet är inte gratis.

I mer än 20 år, har så många som en halv miljon motorcyklister från hela landet samlats i Washington, DC under Memorial Day-helgen för att öka medvetenheten om krigsfångar (POW) och de som saknats i strid (MIA).
Arrangemanget kallas Rolling Thunder och bland deltagarna detta år fanns mycket lämpligt, åskvädret Sarah Palin och hennes familj.
Hon startade också sin bussresa samma dag , en tur längs den nordöstra kusten för att "att utbilda och stimulera amerikanerna om vår nations grundläggande principer."

Media kunde inte få nog av fru Palin. Det var så många pressfotografer som tog kort att organisationen för Rolling Thunder måste be motorcykelpolis om hjälp för att skingra hopen så att kortegen kunde starta.

Det är inte illa för en som bara för några månader sedan "slaktades" av pressen fullständigt och ansågs vara politiskt död.
Till och med John McCain, som inte varit speciellt generös med lovorden när det gäller Palin, var tvungen att medge att statistiken visar att i dagens läge skulle Sarah Palin vinna över Obama.

Ett annat hett namn bland Republikanska kandidater är kongressman Allen West, som också deltog för att ära Amerikanska soldater och som träffade Sarah Palin för första gången.

Skulle inte de två kunna bli ett bra par?

17 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Sarah Palin tillsammans med Nikki Haley. Vilket par dessa två kvinnor skulle utgöra. Jag tror att demokraterna kommer att få kämpa ur underläge trots innehav av presidentposten.

Anna sa...

Efter det lilla jag vet om Allen West är jag mycket positiv till honom. Han är patriot, till skillnad om Obama. Han skulle vara en bra kandidat, om inte som president så som vice.

Robert sa...

Allen West skulle vara en lämplig vice för samtliga kandidater

Fröken Sverige sa...

Allen West är guld!

Den som missat det bör ta sig lite tid och lyssna på honom på bland annat YouTube.

Mvh

/FS

Anonym sa...

Sarah Palin's egna bilder från Rolling Thunder i Washington DC finns här. Kanske jag också kan få nämna ett (kort) blogginlägg från Powerline om henne: She Can't Do That, säger "liberalerna", vänsterfolket. Men hon gör det, leende. / Steve

Anonym sa...

Ja, Allen West ar verkligen guld. Titta på detta clip t.ex.:
http://www.youtube.com/watch?v=cijuUceT_ow&feature=related

Vad jag forstår så blir i så fall primarvalet den storsta stotestenen. Och Allen West skulle latt kunna rostas ut dar. Ar det inte så i amerikanska primarval att aven demokrater har mojlighet att rosta på den republikanska kandidat som de vill se och således skulle kunna se till att en samre republikansk kandidat blir vald ?
/SB

Vivian sa...

Dom har inte varit inbjudna hos vare sig Bilderberggruppen eller
George Soros, så drömparet West och Palin får vi not titta i månen efter, tyvärr.
"American presidents are not elected, but selected".

http://lonestarwatchdog.blogspot.com/2011/04/logan-act-violated-meeting-with-george.html

Berit sa...

SB, vissa stater har öppna premiärval, andra att man måste vara registrerad i det parti som håller valet, men jag tvivlar på att Demokrater i stora hopar bryr sig om att rösta bara för att förhindra att en bra kandidat INTE blir vald.

Anonym sa...

Sarah Palin är precis det politiska sänke som Obama behöver för att vinna.
USA är världens mäktigaste land med ett enormt självpåtaget och ibland påtvingat ansvar för militär, ekonomisk och politisk säkerhet i världen. Det ansvaret ser jag hellre hos Obama än Palin.

Ärligt talat, se Palin för vad hon är; politiskt tondöv och antiintellektuell. Hon utstrålar inte direkt presidentmässigt förtroende.
Om USA tvingas till ett mellan eller högintensivt krig, vill Du då ha Palin som ÖB och ytterst ansvarig?

Berit sa...

Att kalla Palin för politiskt tondöv avslöjar att du är politiskt omusikalisk ;0)
(ska föreställa smiley face i all vänlighet)
Etablissemanget är vettskrämd för Sarah Palin och hon är mycket populär bland "vanligt" folk. Eftersom Washington bara tänker på sig själva är Palin farlig för dem eftersom hon kommer "utifrån", och därför kan vinna. Hon är inte skyldig någon.
Hon skulle vara helt fri att ta in nya namn till maktens boningar. De gamla uvarna måste flytta på sig och kan kanske aldrig få in en fot igen.
Hon är också en verkligt troende när det gäller Konstitutionen och anser att regeringen är till för att tjäna folket, inte tvärt om. Hon har gjort sig känd för att spola Republikaner också.

Även om Palin inte ställer upp , kommer hon ändå att kunna påverka utgången av nomineringen och det är ett av målen med den busstur hon är ute på nu.

Anonym sa...

Sarah Palin är född 1964. Hon valdes in i Wasilla stadsfullmäktige 1992, valdes om 1995. Hon valdes till borgmästare 1996, valdes om 1999. 2003 blev hon ordförande i Alaska Oil and Gas Conservation Commission. 2006 valdes hon till Alaskas (första kvinnliga) guvernör. Hon var populär: 93% och 90% gillade henne; helt unika siffror. Hon fick stopp på de politiska old-boy-näten och t.ex. "bron till ingenstans". 2008 godkände hon att TransCanada Pipelines byggde en naturgasledning från norra Alaska till kontinentala USA. O.s.v. (Uppgifter från amerikanska Wikipedia.)
- "Politiskt tondöv och antiintellektuell"? Jämför med vad Obama åstadkommit, innan han blev president. Men visst: Hennes framtoning är inte som vanliga politikers. Hon talar så att vanligt folk kan förstå henne. Är inte det bra? / Steve

Anonym sa...

"Day 3 of Palin Road Trip" finns i The Corner. Med hänvisning till SarahPAC och bilder där (du måste trycka Read More). / Steve

Anonym sa...

Till Anonym:
Kan hålla med om en viss tveksamhet gentemot Sarah Palin som president, trots att jag dodsgillar henne och hennes satt. Skulle tro att det som retar många inom vanstern ar att Sarah Palin ar kvinna, dessutom vansinnigt sot (det ar valdigt dåligt att vara sot enligt vanstern och feministerna), dessutom republikan (republikaner ar onda manniskor, så hor), pratar enkelt utan maktspråksmaner. Men hon har något valdigt stort over sig, som kanske ar storre an vi tror.
Hur kunde det t.ex. komma sig att Jeanned'Arc var den som ledde Frankrikes befrielse från Englands fortryck. Hon var en 16-årig bondflicka, som varken kunde lasa eller skriva an mindre leda en har. Hur kunde det komma sig ? Fundera på det!
/SB

Anonym sa...

På SvD Kultur skriver idag Erik Åsard (professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet) under rubriken "Tokhöger gynnar Obamas ställning". Ack ja. "Tokhöger" är t.ex. Sarah Palin… Jon Huntsman sägs vara tänkbar GOP-kandidat, efter Romney och Pawlenty. Tro det… Gingrich försvann nog, efter sin kritik mot GOP:s budgetförslag, som Åsard noterar. Vet Åsard något om USA:s budgetläge just nu? Helt säkert inte.
- Det är artiklar som denna som gör att jag inte bryr mig om svenska media längre. Man vet, sakligt sett, just ingenting om situationen i USA. Och man är andliga sossar: Allt som skiljer sig från Sverige är fel, fel, fel. Särskilt -- det behöver väl inte nämnas -- om amerikanerna till och med är kristna !
- Captain's Comments en bra bild (i sex ex) av budgetsituationen just nu i USA. / Steve

Anonym sa...

Daily Mail i London har en lång artikel med många stora bilder om Sarah Palin i New York, t.ex. hennes restaurangbesök med Donald Trump vid Times Square. Pressen? Det är "killarna som hänger efter bussen", det. / Steve

Anonym sa...

I en 'poll' nu i Iowa röstade en på Jon Huntsman som GOP-kandidat. Nej, inte en procent, utan en person. "He expresses 'no opinion' about Mitt Romney, Jeb Bush, Ron Paul, Rudy Giuliani, Chris Christie, Buddy Roemer, Rick Perry, Fred Karger, Paul Ryan, and Gary Johnson. He has an unfavorable opinion of Newt Gingrich, Sarah Palin, Tim Pawlenty, Herman Cain, Michele Bachmann, Rick Santorum, and Donald Trump." Men i svenska tidningar tror man att han är ett alternativ. Han gillar ju Obama (och har arbetat för honom, som ambassadör). / Steve

Anonym sa...

Sarah Palin har en look-alike också. Daily Mail berättar. Och visar bilder. / Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.