10 maj 2011

Fas 3 vad fasen är det?

Den svenska regeringen gjorde ett misstag när de bytte namn på sossarnas beredskapsarbeten, aktivitetsgarantier, arbetslivsutveckling, låtsasjobb och vuxendagis. Nu får de orättvist skulden för Fas 3, den senaste benämningen.

Hur många sådana projekt har inte sossarna och facket ordnat under årens lopp? Oavsett regering kommer problemen alltid att finnas. Vissa människor, tex äldre, är helt enkelt mindre önskade på arbetsmarknaden. Det finns inte heller vanliga knegarjobb längre. Det är löjligt att de smygsocialistiska TV-reportrarna attackerar regeringen för detta.

Alliansregeringen har faktiskt minskat på de meningslösa åtgärderna. För att ge beredskapsarbetarna jobb har man tidigare skickat ut dem att skövla skog och natur. Inga träd kunde protestera mot att de blev nedhuggna av folk utan kunskaper om biologi. Däremot att kratta en skolgård går inte, då protesterar facket mot att ordinarie arbeten inte får utföras i Fas 3.

Efter åtta timmar på ett Fas 3-dagis finns varken tid eller ork att söka jobb. Staten tar ifrån folk deras självständighet, det gäller alla socialistiska regeringar inklusive den nuvarande så kallade borgerliga regeringen.

6 Kommentarer:

robban sa...

största skillnaden mot de tidigare sosse åtgärderna var ju att man fick ersättning i nivå med akassa medans fas3 ger 223 kr per dag minus skatt. något som inte nämns i cirkusen är ju att de av AF populära praktikplatserna har samma villkor som fas3 dvs 225 kr till arbetsgivaren och 223 kr - skatt. vem fan vill ut och "marknadsföra" sig till en arbetsgivare när under de förutsättningarna?

Unknown sa...

Det finns drygt 400 000 arbetslösa personer i Sverige.
AF:s totala budget, inkl fas-3 och liknande trams, uppgår till nästan 90 miljarder.
Varför inte lägga ner AF, som ju ändå är helt meningslös, och fördela budgeten som "lön" till de arbetslösa. Det skulle räcka till åtminstone 15 000/mån per person. Låt den arbetslöse få t ex ett år på sig att söka nytt jobb och lyckas inte det, så låt sedan den arbetslöse jobba för pengarna (på ett riktigt jobb) inom den offentliga sektorn - det behövs väl alltid nå´t vårdbiträde, nå´n som röjer skog, skottar, snö, sopar gatan e dyl.
Det skulle definitivt inte fungera sämre än nuvarande arbetslöshetspolitik som av nå´n oförståelig anledning mest ut på att passivisera de arbetslösa och förpassa dem ut i ett utanförskap utan återvändo. De enda som tjänar på det är de 2000 personer som är anställda på landets arbetsförmedlingar.

Anonym sa...

Fas 3 och Littorins A-kassa kommer bli en kvarnsten om halsen på en annars i stycken väl fungerande regering, otroligt att man i Rosenbad inte har med fingertoppskänsla överför sina väljare.

Rolf sa...

Beredsskapsjobb etc betaldes med en lön till den medverkande och det var riktiga arbeten. Inte sysselsättningar som nu ofta dolda riktiga arbeten som inte leder någon vart. Med en ersättning på högst 65% av a-kassan vissa får socialbidrag om de inte varit med i a-kassan. Det är skillnaden. Tidigare system var mänskligare detta är grymt och omänskligt. Det viktiga nu är att stoppa fas 3 och tillsvidare låta deltagarna vara i fas 2. Sedan måste ersättningen höjas för att motivera och arbeten finns det som bör göras och ska fd fas 3 medarbetare göra plus de som kommer in efterhand den lön ersättning nu arbetsgivarna får för dem plus a-kasseersättningen ska vara den lön dessa får. Då blir det en möjlig överlevnadslön och den som ska anställa är stat o kommun. Det blir inte dyrare än i dag ersättningen betalas ju ut redan men nu uppdelad på deltagare och arbetsgivare. Det är inga dumskallar som hamnat i fas 3 som behöver övervakning och handledare kontinuerligt för att klara ett arbete

Linda sa...

Den stora skillnaden mot tidigare åtgärder är att här finns det banne mig inget slut på eländet. Enda sättet att komma ur fas 3 är att ta studielån och plugga, få ett jobb, gå i pension eller dö.
Fram tills dess ska den som är i fas 3 jobba 100% för en skitsumma åt ett företag som får pengar från staten för att man är där, man får max 20 dagars ledighet med ersättning under ett år.
Man omfattas inte av några andra lagar än av arbetsmiljölagen. Om man skadas eller dör på sin fas 3 plats är det statens problem inte arbetsgivaren, eller jag menar anordnaren av sysselsättningen.
Är det så att stället man är på jobbar skift, helger, kvällar, nätter ska man som deltagare finna sig i detta och anpassa sig efter ställets arbetstider. Ingen ersättning för obekväm arbetstid utan man ska vara tacksam för att man får vara ute och se hur det går till i det verkliga livet på en riktig arbetsplats.

Sossarna har aldrig sjunkit så lågt som den nuvarande regeringen har gjort!

Det nya arbetarpartiet, MY ASS!!!

bizzyblogger sa...

Fas 3 anordnaren... först utnyttjar anordnaren systemet med att få 5000 kr i bidrag i månaden per person som anordnaren tar emot för att sysselsätta... dessa "slavande" personer gör antagligen ett jobb åt anordnaren (eller så gör slaven kanske något helt meningslöst så som att virka utan garn eller sitter kanske och fikar dagarna i ända... medan anordnaren håvar in pengar) ...jobb som anordnaren sedan tjänar pengar på... förutom de 5000 kronorna per "slav" som han får... och "slaven" utnyttjas alltså och erhåller ingen lön, inget kollektivavtal, ingen lagstadgad semester och betalar dessutom högre skatt på sin försäkringsersättning, än de som har ett lönearbete... och får sämre med pengar avsatta till sin pension än de som har ett lönearbete... en del "slavar" får enbart försörjningsstöd för att delta... och de som inte deltar (det är frivilligt) förlorar förstås sin ersättning... så valet är enkelt,överleva eller svälta ihjäl...

Fas 3 är alliansens påhitt. Det är också så att vår arbetsmarknadsminister gått ut i media och förklarat att människor i fas 3 behöver lära sig att passa tider, att de är sköra människor och att de behöver "komma ut" och "få någon att fika med"... vilket inte precis höjt statusen på dessa människor, tvärtom. Att man hamnar i FAS 3 gör att man är uträknad. Man ska helt enkelt medverka till lönedumpning, försämrade avtal och till att skrämma de med lönearbeten att jobba och vara tysta... annars finns ju alltid möjligheten att hamna i Fas 3...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.