20 maj 2011

Grekland, och inte bara där.

Om man skrapar på ytan till den finansiella kollapsen i delar av euro-området, som tex. Grekland är bilden inte riktigt den som media vill få oss att tro.

Det går inte att förneka att en orealistisk socialpolitik, som landet inte har råd med, är en stor del av problemet. Men andra faktorer har också spelat in. De länder vars ekonomier nu kollapsar, har utsatts för en aldrig tidigare skådad massinvandring, vilket under de senaste åren resulterat i stora sociala och ekonomiska problem.

Allt detta har uppmuntrats från vänsterkantens anarkister, vars mål är att se en kollaps av västerländska nationer och de stöds av socialistiska partier, som räknar med valframgångar till följd av demografiska förändringar.

Medan chefen för IMF logerar på Rikers Island och EU debatterar om man ska ge mer hjälp till Grekland, kan det vara lärorikt att läsa denna artikel om vad som pågår:

Conflict in the cradle of the West.

16 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

För 20 år sedan hade en sådan syn varit otänkbar speciellt med tanke på hur grekerna känner för "οι μουσουλμάνοι" efter hundratals år av turkisk ockupation. Den här invasionen måste ha varit priset för att få vara med och "leka" med dom stora grabbarna i EU...

Anonym sa...

Massinvandringen i Grekland började för 10-15 år sedan, står det i artikeln. Det kan alltså inte vara den primära orsaken till underskottet. I vårt land börjar "flyktinginvandringen" synas i statistiken från 1984.
- Men vi har ett och annat att tacka för, trots allt. Att vi inte har euron som betalningsmedel, till exempel. / Steve

Berit sa...

Steve, "det tar lite tid att urholka stenen"

Ann-Marie sa...

Steve, Grekland har aldrig varit ett rikt land och borde inte ha gått med i eurosamarbetet utan behållit drachman... vem vet vad som kunde ha hänt istället då...

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det är alltid beklämmande att se alla dessa oändliga rader av rövlyftare i bild efter bild. Kvittar från vilket land dom är tagna.

Peter sa...

Jag har tidigare varit inne på detta, den så kallade Cloward–Piven strategy:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cloward%E2%80%93Piven_strategy

http://cloward-piven.com/

Jag är övertygad om att delar av Vänsterpartiet och Miljöpartiet är inne på denna strategi. Hur ska man annars förklara deras omhuldande av islam.

Berit sa...

Här har jag skrivit lite om Cloward-Piven Låt er inte luras av hans inkompetens

Hjalbert sa...

Grekland har tagit emot en halv miljon illegala invandrare de senaste tre åren.

Anonym sa...

Skillnaden mellan Sverige och Grekland är att dom där nere har fattat att invandrarna kommer att äta upp deras bröd och oliver /SS

Ann-Marie sa...

SS och just där har vi den stora skillnaden mellan Grekland och andra länder!

Knute sa...

British MEP Nigel Farage does not think that another 10 billion euros should be used to bail out Greece a year after it was last done.

“There is always an alternative. A Greek default and the return of the drachma would mean a very substantial devaluation for Greece, and it would mean many of these banks taking serious hits, and it would question the ability of the European Central Bank itself.

It is better sometimes in life to face up to the fact that you have done something that is wrong. It is fundamentally out of kilter that the Greek and German economies can ever be together in an economic and monetary union. "All we are doing is pouring good money after bad. It is time to face the reality and take the hit.”

http://rt.com/news/people-greece-protest-bailout/

Knute sa...

Den största komedin är att vi även betalar för Turkiet med flera

Tyskar och andra nordeuropéer är grundligt trötta på sydeuropéernas pensionsålder. Våra politiker är dumma hippies, som vill behaga världen och inte kämpa för sitt eget folks intressen.

Dags för grekerna att återgå till drakman, den valuta som användes innan euron infördes år 2002. Det skulle innebära en devalvering som skulle gynna exporten, och ge grekerna en chans att arbeta sig ur krisen.

Anonym sa...

Om jag inte minns fel, satt Bildt & Co vid makten när drygt 50k balkaneros fick permanent uppehåll i landet. Vidare har olika nationalekonomer nyligen hyllat (S) under Persson för Sveriges starka uttåg ur den globala/västerländska finanskrisen. Carnegie är följaktigen en promuslimsk terrororganisation som fick stöd från vänsterkantens anarkister som tack för deras bidrag till den senaste finanskrisen ... vilket möjliggjorde för 10k tyska bögar (av turkisk härkomst, självfallet) att komma in i landet. Förbannade sydeuropéer, i synnerhet kommunisten Berlusconi!

/Carro

Anonym sa...

Hoppas Grekland återgår till drakman igen !

SLOPA EU PROJEKTET !
Claes-Göran Carlström

Ann-Marie sa...

Grekland borde aldrig ha anslutit sig till euron, och jag håller med Claes-Göran. Slopa EU! Den är en gigantisk penningsslukare med alltför många byråkrater och andra pärmbärare som inte gör någon som helst nytta.

Knute sa...

Spanien: Marockan försökte våldta – skar halsen av ung svenska

http://imittsverige.blogspot.com/2011/06/halaslakt-av-ung-kvinna-efter.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.