14 maj 2011

Höjden av självgodhet

Den amerikanske presidentens roll verkar nu vara att hålla kampanjmöten i små städer runt om i landet och när han inte har sin teleprompter och när frågorna inte presenterats i förväg, är det svårare än någonsin för honom att dölja sin nedlåtande attityd och snorkighet.

Priset på bensin har fördubblats under Obamas tid och det gräver djupa hål i människors plånböcker och kommunorganisatören fick frågan: "Är det någon chans att bensinpriset snart går ner?"
Obama svarade skrattande...
(Ja, Associated Press rapporterar att han skrattade...)


"Jag känner också några av dessa stöddiga killar som fortfarande kör stadsjeepar och stora bilar....Om du klagar över att du bara får ut 8 miles per gallon är det kanske på tiden att du funderar på att byta bil. Du kan göra en bra affär."

En person som inte har råd att fylla tanken blir tillsagd att han ska köpa en ny bil!

Amerika av i dag, år 2011:
En man, som transporteras överallt i en bilkortege, gör sig lustig över en person som själv måste köra till sitt arbete. En man som aldrig har gjort ett rejält handtag i hela sitt liv , aldrig behövt betala ut löner, aldrig haft ett arbete som inte enbart gått ut på att framhålla sig själv, kan inte förstå att i den verkliga världen, bortom bilkortegen, finns det människor som kör långa vägar varje dag och vars köpkraft avsevärt minskat därför att det kostar dubbelt så mycket att fylla tanken nu som innan Hopeychangey tog över ratten.

Vad som händer i Amerika nu är inte en jordbävning, inte en tsunami. Det är vad Paul Ryan kallar "den mest förutsägbara krisen i vårt lands historia.":
Det är Utgifter!
Utgifter som orsakas av den klass som skrattar åt de människor som kör till arbetet så att president Obama, senator Reid, senator Baucus, senator Harkin och Nancy Pelosi självbelåtet kan njuta av sina bekvämligheter.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

"Budgetåret 2011 spenderar USA:s regering 188 miljoner dollar i timmen som den inte har. 130 miljoner dollar 'lånar' den från sig själv."
- "Om inte läget förändras kommer den man (eller kvinna) som väljs november 2012 bli den sista amerikanska presidenten med makt över världens ledande ekonomi. Går det verkligt illa kommer han basa över de tidiga stadierna av en amerikansk kollaps. Inte 'tillbakagång' utan 'kollaps'".
- Mark Steyn i OC Register 13 maj.
- Det intressanta är att svenska tidningar inte fattar risken här. Men föralldel, det gör ju inte New York Times heller. / Steve

Anonym sa...

USA:s årliga (federala) skuldsättning finns i ett diagram här (avsett för bloggare; välj t.ex. nr 3). En gång i tiden var "vi" kenyesianer: skulder "onormala" (dåliga) år skulle avhjälpas med vinster goda ("normala") år. Men USA idag? Visst är man i krig, men de är av annan karaktär än förr; Afghanistan-konflikten började 2001 och Iraq 2003, för 10 resp 8 år sedan.
- Varför sätter alltså regeringen Obama USA i skuld på ett helt horribelt sätt?
- I Sverige gav oss först Göran Persson och sedan Anders Borg ordning och reda i finanserna. Är det för mycket begärt att nu Amerika ska få fason på budgeten? Ja, tydligen. Den nuvarande USA-regimen tänker inte dra in på något under det kommande decenniet, "tiotalet". Man lånar enorma belopp alla år, är det tänkt.
- Men det här är tydligen för "komplicerat" för att böra nämnas i svenska media. / Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.