19 maj 2011

KD svek samvetsfriheten

Kristdemokraterna har avstått från att rösta vid en fråga som tillhör kärnvärderingarna inom partiet.

Frågan gällde samvetsfrihet som innebär att vårdpersonal inte ska behöva medverka vid t.ex. abort eller dödshjälp om det strider mot deras övertygelse.

Julia Kronlid (SD) har tagit strid för detta i utrikesutskottet, men tyvärr väljer Sverige att gå en helt annan väg än övriga länder inom EU.Europakonventionen om samvetsfrihet tillkom efter andra världskriget. Men Sverige tog tydligen inte lärdom av kriget, vi blev ju aldrig ockuperade av nazisterna. Vi blev aldrig vaccinerade, vilket kan förklara de totalitära tendenserna. Alla ska tycka likadant och lyda order även om det strider mot det egna samvetet.

Avkristningen spelar också in. Jesus som modell för motstånd mot den världsliga makten är sedan länge bortglömd. Det är väl också därför som svenskarna så snällt sväljer den av överheten påtvingade muslimska massinvandringen.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Bullshit. KD tog visst ställning i debatten. .. och det vet både du och Julia Kronlid, det ni ägnar er åt är oärligt.

Mattias

Anonym sa...

År 1960 var abortsiffran 2,6%, enligt Socialstyrelsens statistik. Sedan kom "1968" och den sexuella revolutionen. Så år 1979 var abortsiffran 26,4%. Siffran var faktiskt nere i 22,0% år 1992. Men nu har den stabiliserat sig på 25% och några decimaler. Vart fjärde litet barn tas avdaga.
- Och sedan säger man att det där är inget att bry sig om, det är inte alls människor… / Steve

Knute sa...

Om KD tog ställning, varför la de då ner sina röster i stället för att rösta emot?

Knute sa...

Ur Sannfinländarnas valmanifest:

"Samhällets framtid ligger hos dess barn och unga. Just nu är nativiteten i vårt land 1,8 barn per kvinna. Samtidigt studerar ett stort antal personer i barnafödande ålder med hjälp av studiestöd och lever, med finska mått, under fattigdomsgränsen.

Det är märkligt att det enda botemedlet till detta verkar vara invandring.

Samhället borde ge förutsättningar för fler unga finländare än i dag att ha en verklig chans att bilda familj och skaffa barn. Barn är alltid välkomna, eftersom de är en naturlig del av livet och en förutsättning för nationens framtid."

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/05/ur-sannfinlandarnas-valmanifest.html

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/04/true-finns-in-crosshairs.html

Anonym sa...

Nettoreproduktionstalet ska vara 1,0 för en konstant befolkning. Man tar bl.a. hänsyn till befolkningens ålder och dödlighet. Det gick i Sverige under 1,0 år 1969, låg sedan under, med ett minimum 1983, gick lite över 1,0 år år 1991 och 1992 (1,014 resp 1,004), var nere i 0,725 år 1998, men ökar nu, och var 0,932 år 2009. -- Ända sedan 1969 har det emellertid fötts för få barn i Sverige.
- Välj "Befolkning" för rätt avsnitt (i PDF) av Statistisk Årsbok: Tabell 4.28, Födelsetal och reproduktionstal. / Steve

Anonym sa...

Lite off-topic: Den som vill kan lyssna på Pat Condell som talar om The Theft of a Country: Goodbye Sweden (6:22). Grunden för hans resonemang är våldtäkts-epidemin, där media aldrig nämner att förövarna är muslimer.
- Men den andra sidan av saken är att "vi" numera är gudlösa, och tjejer är sexuellt "frigjorda". Det blir så då. -- En ung släkting i tonåren var tillsagd hemifrån att aldrig bege sig hem ensam på kvällen; hon skulle ringa hem i stället, även om det blev sent. Det är farligt för tjejer som är ensamma på kvällen numera.
- Felet är att många inte inser situationen. Men borde man inte göra det? Vid förra sekelskiftet fick inga anständiga flickor vara ute ensamma på kvällen. / Steve

Knute sa...

SD:s riksdagsgrupp har sammantaget den högsta utbildningsnivån bland riksdagens partigrupper.

http://mopsen.wordpress.com/2011/05/28/sverigedemokraternas-riksdagsgrupp-fran-insidan/

Hjalbert sa...

Vissa ämnen i plast "imiterar" det kvinnliga könshormonet östrogen vilket visat sig kunna leda till abnorma sexbeteenden hos fåglar av hankön.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.