01 maj 2011

Låt inte lånetaket stå i vägen

Varför ska vi bry oss om att sätta en gräns för hur mycket vi lånar? Vi har flyttat upp den gränsen 75 gånger redan under 50 år.
Varför bryr man sig om att begära att folk betalar skatt?

Om vi tänker låta Ben Bernanke och Federal Reserve trycka upp en godtycklig summa pengar närhelst de vill, varför kan vi inte låta dem trycka $ 14000000000000 dollar, ta in några truckar och containers, lasta alltihop och skicka det till Kina och få det överstökat?

Sedan kan de trycka upp ytterligare 3.000 miljoners miljoner eller så, för att betala TSAs flygsäkerhets-tafsare och lönerna till Department of Transportations parasiter och militären som bevakar gränserna i Sydkorea och Tyskland och Irak och Afghanistan och England. Låt oss få det överstökat!
Vad är det för sorts låtsaslek vi håller på med när det gäller att trycka pengar? Kineserna dumpar dollar så fort de kan. De lånar inte ut till oss längre.

Här är en fullständig diskussion om ämnet av Mark Steyn.

Stulet från The Whited Sepulchre


10 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle vilja att du skrev mer om att kineser inte lånar mer pengar till USA - vem är det då som lånar ???? /SS

Staffan sa...

Och jag skulle vilja veta vilken makt sionisterna har över Wall Street, amerikansk media och USA's regering.
Rahm Emanuel, stabschefen ska vara proIsrael, och han far var med i Irgun, när de tidigare bodde i Israel.
Det finns flera spår som pekar mot en kraftig överrepresentation av sionister i den tredelade makten i USA; media, politik, kapitalet.

Berit sa...

Go a head, Staffan, leta! Tala om för mig när du hittar nå't som inte bara är konspirationsteorier!

(Enligt min mening är Rahm Emanuel framför allt en Ass...h&^%$)

Vivian sa...

Obamas svarta grundlag skrider. Inte så underligt, med tanke på at svarta arbetslösa måste vara den mest besvikna välgargruppen av alla.
President "F**k America" hade inte mycket framgång med fundraising i Hollywood den här gången.
Undrar om Uncle Soros skriver ut en stor check til honom? Eller är han kanske igång med att förbereda ett nytt super ämne til sin globala project.

Hvad angår Rahm Emanuel ligger han nog bättre till hos J-Street. En organisation, israelerna inte har mycket tillövers för och det har inte jag heller, som är zionist.
Staffan, ta en vilopause från svenska Pravda och Vänsterns jude-hatar bloggar och googla zionist. Jag vågar slå vad om att du inte ens vet vad det betyder.

http://theconservativediva.net/even-blacks-that-voted-for-obama-are-having-regrets/

Staffan sa...

Om Rahm Emanuel:
http://stefanhagberg.blogspot.com/2008/11/pappa-och-irgun.html

Go Berit, go!

Och till Vivian; du har ingen aning om vem jag är, eller vad mina åsikter är, ändå har du allt fullkomligt klart för dig. Men den inställningen blir allt svart eller vitt. Låt mig ge dig ett råd - fundera först, var nyfiken och fördöm inte i din första mening. Då skulle vi kunna få en intressant diskussion.

Berit sa...

Rahm Emanuel "lämnade" sin post i obama-administrationen redan förra året och är nu borgmästare i Chicago.

Anonym sa...

Keynsianismen vill att staten ökar utgifterna i kristid; alltså skuldsätter nationen. I goda tider gör man tvärtom; men det är så sällan. Den här ekonomiska teorin styrde på 60-70 talet. Den tid då vi hade en ekonomisk kris kanske vart tredje-fjärde år.
- Sedan kom Reagan, stödd av ekonomen Milton Friedman. Allt blev mycket bättre.
- Vad man tror är att Obama har keynsianska idéer (i den mån han kan något om ekonomi). USA fick en akut kris när statskontrollerade bostadslånebolagen "Fannie & Freddie" kom på obestånd, våren 2008. De hade -- på order uppifrån -- gett lån även åt dem som inte skulle kunna betala tillbaka. Lösningen? Att skyffla in pengar i konkursboet. Lånade pengar.
- Och nu lånar USA upp 188 miljoner dollar -- i timmen. "Financial Armageddon Looms" sätter Real Clear Politics som rubrik på en artikel av Arnaud de Borchgrave, UPI. "Financial situation can't last" säger han själv. / Steve

Anonym sa...

Mark Steyn konstaterade att USA:s federala budgetunderskott är 188 miljoner dollar i timmen. Nu har han också observerat att 70% av det, dvs 130 miljoner dollar i timmen, lånas från -- amerikanska staten. "Hitting the Real Debt Ceiling".
Kan det innebära något annat än inflation framöver? Kraftig inflation.
(Kan jag också få nämna att John Maynard Keynes (1883-1946) gett upphov till kenynesianismen. Om man stavar rätt.) / Steve

Berit sa...

Du har så rätt Steve och det är inte lätt att stava till:
Keynesian economics
Keynesianism

Vivian sa...

Staffan!
'du har ingen aning om vem jag är ..'
Nej, men när jag läser et uttalande som:

'Det finns flera spår som pekar mot en kraftig överrepresentation av sionister i den tredelade makten i USA; media, politik, kapitalet.', så vet jag vad sort du är.
Då är det inte så långt till ' the elder zions protokoll'.

Artikeln du länkade till är lika irrelevant som Rahm Emanuel's far i detta sammanhang.
Mycket vatten har runnit under bron sedan 2008, och Rahm Emanuel's karrier som stabchef är avslutad för mer än ett halvt år sedan.

För de flesta Judar, och inte bara i Israel, ses han som en 'Self-hating Jew', till och med Netanyahu betvivlar hans loyalitet till Israel, och det samma gör alltså jag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.