30 maj 2011

Main stream islam?

Den norsk-pakistanske imamen Syed Ali Bukhari Farasat vill starta en muslimsk skola i Oslo. Han tycker att halshuggning är en trevlig straffmetod. ”Om en person äter och dricker offentligt under ramadan ska han halshuggas.”

Många blev upprörda, men inte över imamens hårresande åsikter utan över att norskan Hege Storhaug dristade sig att definiera imam Bukhari som tillhörande islams förhärskande riktning, ”mainstream islam”. Hon skriver:

"Det tragiska med islam, nämligen att om man går till grundtexterna - som de lärde självklart bör göra - så tillhör halshuggning och liknande islams ”mainstream”.

Att Storhaug fick mothugg beror på att många inte klarar av att skilja mellan ideologi och person. Muslimer i Norge kanske inte gillar halshuggning och känner sig personligen anklagade när de får höra att deras fina religion sysslar med sådant. Men inte desto mindre är sharia-straff mainstream i den islamiska världen.

5 Kommentarer:

Marissa J sa...

Hur kan man vilja ha en sådan man i Norge? En sådan människa med sådana åsikter skulle skickas hem omgående och inte ha rätt till uppehållstillstånd.

Sture sa...

Problemet är att muslimer i första hand får lära sig hur underbart islam är. Först i andra hand får de lära sig exakt vad religionen går ut på. De som fortfarande vill kalla sig muslimer därefter är vad media kallar islamister och vad de själva kallar rättrogna muslimer.

I mer sekulära muslimska länder och i västvärlden vet sannolikt inte majoriteten muslimer om vad islam verkligen går ut på och provoceras därför av påståenden om att islam stödjer terror och är oförenligt med demokrati.

Frågan är då i vilkas intresse tillståndet fortgår. När muslimer lär sig älska islam och förhindras tillgång till andra religioner och ideologier är de lättare mål för renlärig islam ("islamism").

Det är ingen slump att de flesta islamiska terrorister var födda muslimer - i många fall av mer sekulära föräldrar som okunnigt och tvångsmässigt förde över den muslimska identiteten till sina barn, utan att låta dem välja själva.

Vägen till terrorn står därför öppen sedan barnsben och regimerna i såväl den muslimska världen som västvärlden låter det hända genom att upprätthålla myten om det goda islam. Först när sanningen om det verkliga islam blir allmänt känd kan dess utövare konfronteras på allvar och ges en möjlighet att ta avstånd från den människofientliga ideologin.

Knute sa...

Tack för insiktsfulla kommentarer!

Knute sa...

Den store innvandringen til Oslo forårsaker en alvorlig forverring av hovedstadens finansielle situasjon. Byens innvandringsdrevne befolkningsvekst sammenfaller i tiden 2011-2014 med kommunale investeringer på 26 milliarder kroner.

http://www.document.no/2011/06/voldsom-%c3%b8kning-i-oslo-kommunes-gjeld/

Anonym sa...

Why do women wear hijabs? That practice IS NOT in the true history of Islam; it is from a later ruling by men.

Allah gave his creation free will and beauty; men under Shaytan's spell, have perverted Allah's intent; shame on those that support this deception.

Go forth with the creator's intent.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.