25 maj 2011

Man liknar honom vid Churchill

Israels premiärminister Nethanyahu höll ett imponerande tal inför Kongressen och möttes av stående ovationer och uppskattning.

Washington Post har talet här.


Det är mycket som är värt att framhålla men en sak fastnade verkligen i mitt medvetande:

"Av de 300 miljoner araber som lever i Mellanöstern och Nordafrika, är det endast Israels arabiska medborgare som har verkliga demokratiska rättigheter. Nu vill jag att ni ägnar en sekund åt att tänka på att av 300 miljoner araber, är mindre än hälften av 1 procent verkligt fria och de är alla medborgare i Israel.
Detta häpnadsväckande faktum avslöjar en grundläggande sanning: Israel är inte det som är fel i Mellanöstern, Israel är det som är rätt i Mellanöstern".

Hela talet uttryckte ledarskap, han talade i 45 minuter utan teleprompter, han uttryckte kärlek för sitt land och bad inte om ursäkt för det. Jag önskar att han kunde hitta en födelseattest från Hawaii ....

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Hans bror var förste befäl i fritagningen på Entebbe och då givetvis, som samtliga israeliska befäl, i tätgruppen och som sådan blev han K.I.A = Killed In Action och en av Israels många krigshjältar och legendarisk inom IDF = Israels Defence Forces!
Israels nuvarande premiärminister har mycket att bevisa inför sin legendariske broder och han gör det med bravur!

Harry Harrysson sa...

Även demokratiska ledare i USA talade varmt för Netanyahu och indirekt emot Obama. Såg en kommentar:

Bibi Netanyahu is now the LEADER OF THE FREE WORLD as America has a president now who does not love our country or what it stands for. God bless Israel and God bless America forever.

Svensson sa...

Heja Israel, dom har det inte lätt bland alla Muslimer.

Anonym sa...

Utrikesminister Bildt gillade Obamas klarspråk om Israel. "Att ha 1967 års delningslinje som utgångspunkt för fredsförhandlingen [är] en alldeles avgörande parameter", sade han till Ekot.
- För min del gör detta att jag ser på Bildt ungefär som på murvlarna: Man måste följa med vad de säger, i viss utsträckning, men de vet inte mycket om världen. De har ingenting djupare att lära ut.
- Enligt 1967 års gränser låg hela Gamla Sta'n i Jerusalem på arabsidan, till och med 'Västra muren'. Visste du att 1910 hade Jerusalem 60.000 invånare -- varav 40.000 judar? Det står i Nordisk Familjebok "Ugglan" under 'Jerusalem'. Och nu skulle det hela bli arabiskt? Nejdu.
- Ting som dessa gör också att jag numera bara bläddrar i svenska tidningar, på biblioteket. Artiklar som verkligen förstår vad som sker i världen hittar man mest bara i USA. (Nej, jag menar inte New York Times.) / Steve

Anonym sa...

Forskellen mellem Nethanyahu og Winston Churchill den er, at Churchill forsvarede et rige, hvis grænser havde været fastlagte og anerkendte i masser af år.
Nethanyahu forsvarer et rige, hvis grænser er fastlagte ved ran, som ingen har anerkendt.

falkeøje

Anonym sa...

Faktumet att Israel stått emot NATO:s påtryckningar att erkänna skurkstaten Kosovo, trots sina nära kontakter med USA, visar att det är ett land som är värt respekt.

Berit sa...

Falkøje, det är nog den personliga utstrålningen man syftar på och den pondus Nethanyahu visar, och det förstår du nog också egentligen

Anonym sa...

Svar till Steve:

Sedan judarna drevs ut ur området för 1500-2000 år sedan var det i stort sett öde. Carl Herman Voss skrev att "Under de tolv och ett halvt århundrade mellan den arabiska erövringen och början på judarnas återvändande på 1880-talet låg Palestina förrött. Dess antika kanal - och bevattningssystem hade förstörts och dess förunderliga bördighet om vilken Bibeln skrivit förvandlades till öken och ödebygd....Under det Ottomanska Riket fortsatte avlövningspolitiken. Bergssidorna förlorade sina träd och dalarna sin jord."
Under lång tid var det i stort sett obeboeligt på grund av malarians utbredning i området tills judarna återvände och dikade ut och odlade upp. Så här har inte alls bott ett palestinskt folk någonsin.
Greve Constantine F. Volney säger t.ex. 1793 att det i Jerusalem bodde mindre än 14.000, Hebron 900 och Betlehem 600 vuxna män. Historikern De Haas påpekar att Jerusalem 1840 hade en folkmängd på 15.000, varav 8.000 judar, 4.500 muslimer och resten kristna.1889 rapporteras Jerusalem ha 40.000 invånare varav 30.000 var judar. Till Palestina och Israel har sedan invandrat mängder av araber från de mest skilda håll. De har dock aldrig utgjort ett Palestinskt folk med förfäder i Palestina. (Mina uppgifter hämtade ur Walid Shoebats bok "Why I left Jihad", 157-168)/SB

Knute sa...

Yale-universitetet stänger ner sitt institut för studier av anti-semitism, "a beach head in a hostile campus environment that would bring a dose of reality into the otherwise hallucinogenic discourse on Israel and the Islamic world."

När institutet började intressera sig för islamiskt och arabiskt judehat blev det för mycket för den politiskt korrekta islam-fjäskande akademiska vänstern.

"Yale’s decision to close YIISA indicates that the piecemeal approach is not effective. One institute cannot impact the virulent faculty hostility to Jewish related issues on campuses like Yale. It also cannot compete with the deep pockets of Arab governments."

http://townhall.com/columnists/carolineglick/2011/06/10/yale,_jews_and_double-standards/page/2

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.