26 maj 2011

Mängder med pengar

Amerikas popularitet i Mellanöstern kan inte gärna vara mycket sämre än den är nu. Men om man tittar på den mängd dollar anslagna till bidrag och hjälp för muslimsk och arabiska länder, kan man få en helt annan uppfattning
Men trots dessa miljarder i stöd, visar opinionsundersökningar att de flesta arabiska medborgare fortfarande har en negativ bild av Amerika och de flesta muslimska länder röstar rutinmässigt emot amerikanska intressen i FN.

"Om vi ger pengar till länder som konsekvent röstar mot våra intresse, borde vi skära ner på den hjälpen," säger kongressledamoten Steve Chabot (R-OH) "Men kongressen måste få lite råg i ryggen i stället för att alltid ge Presidenten möjlighet att fortsätta med bidragen."

För flera år sedan föreslog FN-ambassadör John Bolton att man skulle ta bort allt stöd till de 30 nationer som konsekvent röstat mot USA i FN. Dessförinnan hade Reagans FN-ambassadör Jeane Kirkpatrick föreslagit att man tar bort $ 1 miljon i stöd för varje röst som läggs mot USA i FN. I båda fallen underkände State Department förslagen.

Denna lista visar de länder som får mest pengar och jämför med hur de röstat och om de ser positivt på USA:
Vissa andra muslimska länder visar nästan ingen vänskap eller lojalitet till USA, men State Department fortsätter att ösa pengar över dem.

Algeriet har fått $ 60 miljoner och röstat med USA bara 16%. Oman, $ 74 miljoner och 18% av rösterna sammanfaller. I de palestinska områdena fick man $ 3 miljarder dollar men bara 18% har en positiv syn på USA.

För 2012 begär presidenten 34,5 miljarder till utlandshjälp. 60% går till muslimska länder, eller länder där en majoritet praktisera islam.

Medan många amerikaner tror att det mesta av utlandsbidragen går till "humanitär hjälp" eller mat och medicin till de fattiga, visar en analys att 80% av vårt bistånd till arabiska länder betalar för polis och militär. Och trots att presidentens tal i förra veckan uppmanade till mer kontakt och närmare förbindelser med Mellanösterns nationer för att främja fri marknad och demokratiska principer, går bara 5% av vårt bistånd till regionens "ekonomiska utveckling".
------

Varför ska vi ge pengar till arabländer som tjänar miljarder därför att vi köper deras olja?
Varför ger vi pengar till människor som inte skulle tveka ett ögonblick att döda oss och som föraktar oss samtidigt som de drar nytta av vår generositet?


2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det är som att kasta pärlor för svin...

Knute sa...

Kanada bojkottar FN:s tredje Durbankonferens om rasism

Kanadas migrationsminister Jason Kenney: "Vår regering har förlorat tron ​​på Durban-processen. Vi kommer inte vara att delta i detta evenemang, som firar en agenda som verkar för rasism snarare än bekämpar den. Kanada kommer inte att delta i denna charad längre."

Durban-konferensernas viktigaste punkt rör muhammedanernas krav om inskränkning av yttrandefriheten...

http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=223464

http://hodja.wordpress.com/2011/06/04/hvem-skal-ud-at-rejse/

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/03/utrikesministrarna-och-yttrandefriheten.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.