20 maj 2011

Mycket prat och lite handling


"För Obama att begära att Israel accepterar 1967 års gränser, är bokstavligen att säga till landet att begå självmord," säger Dick Morris (politisk analytiker).
"Antingen tror man att palestinierna kommer att lägga ner alla vapen, älska Israel och bli fredsälskande och då skulle Israel kunna leva med sin 20 km. smala remsa av land, eller så kastar man Israel framför bussen."

Dan Gillerman (fd. ambassadör till FN) :

"De flesta människor vet nog inte hur litet Israel egentligen är. Landet är omgivet av länder, stöttade av Iran som hotar att anfalla dem både i norr och söder.
De representeras av Hezbollah och Hamas och Israel måste vara mycket uppmärksam och försiktigt. Israel behöver bara förlora ett krig och det skulle vara slutet för den judiska staten. Säkerheten kommer först och därför går inte gränserna från 1967 att försvara.

Titta på vad som just hänt. Glöm bort ledarskap, diplomati och politik ett tag. Låt oss för ett ögonblick tala om uppförande. Vad Obama gjorde mot Netanyahu är som att bjuda hem någon på middag och ett par timmar innan middagen börjar talar man om för gästen att de enda maträtter som kommer att serveras är sådana som han inte tycker om, eller är allergisk emot.

Gissa vem som kommer på middag? Din bäste vän!

Israel är det enda land man kan lita på i Mellanöstern. Det enda som delar våra värderingar och vår historia, vår moral och våra traditioner. Man gör inte så där mot en vän!
Jag måste verkligen ifrågasätta denna relation. Det här är inte bara en romantisk affär, detta är ett långvarigt förhållande mellan två länder. Vad vi bevittnar nu är en tragedi fylld av misstag. USAs president, bara några timmar innan mötet med Israels ledare, håller ett tal där han lägger sig i bakhåll. Han har förutfattade meningar och han kräver att Israel återgår till gränserna före 1967. Han kräver också att Israel talar med Hamas, som är i färd med att sörja bin Laden och som hotar Israel med utrotning. Det ska inte gå till på det viset.

Jag säger det nu och jag har sagt det förut:
Det är två saker man inte ska göra offentligt. Det ena är att ha sex och det andra är fredsförhandlingar.

Konflikten ska lösas diskret och i förtroende och inte genom en massa offentliga tal från olika länders ledare.
Obama, Netanyahu och palestinska ledare ska tala med varandra och inte med pressen.

18 Kommentarer:

Anonym sa...

Hej jag har en liten fråga hur kan israel hålla säkerheten nu när det inte är 20 km mellan bosättningar o arabiska byar?

Jag tror att israel kommer att kunna försvara sig minst lika bra om dom flyttar tillbaka till 1967års gränsen.
Fast du har nog rätt när du säger att det är en politisk självmord det bilr svårt att gå o säga till israeler det dags o flytta vi måste lämna tillbaka marken vi tog 1967

Berit sa...

Händelserna och 6-dagarskriget 1967 visar att gränserna då inte var säkra.

Knute sa...

En titt på kartan visar varför det är så svårt för Israel att upphäva ockupationen av Västbanken. Vilken raketramp för palestinierna den skulle bli!

Varför ockuperade Israel Västbanken (Judeen och Samarien)? Därför att de blev överfallna av de omgivande arabstaterna och var tvungna att försvara sig.

År 2005 var den israeliska regeringen på väg att avskaffa de judiska bosättningarna, och började med Gaza. Vad hände? Gaza blev en raketbas riktad mot Israel. Inte underligt att israelerna gett upp planerna att tömma bosättningarna på Västbanken. Det är ren självbevarelsedrift.

Knute sa...

President Obama och det Muslimska Brödraskapet

"His outreach policy cannot pacify Islamic expansionists any more than Chamberlain could appease Nazi expansionists. If and when American officials finally understand this reality, the failure of Obama’s outreach to the Muslim world will have at least provided him with a dose of reality. But that will be small consolation after we’ve lost the Middle East."

http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.9564/pub_detail.asp

http://universalgeni.wordpress.com/2011/05/20/praesident-obama-og-det-muslimske-broderskab/

Knute sa...

Protest Obama’s jihad against Israel

The Free World urgently needs your help!
An emergency rally to protest the outrageous speech of President Barack Obama!

http://universalgeni.wordpress.com/2011/05/20/pundits-reagerer-pa-praesident-obamas-tale/

Peter sa...

Jag tycker visserligen mer illa om arabländerna, men är det något land som USA inte kan "Lita på" så är det Israel. Eller som Sharon sagt: "Vi styr USA."

Världens kanske mest välorganiserade försvarsmakt skulle heller knappast begått ett "misstag" som detta:
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident
Jag tror snarare att man vill få USA att tro att något arabland hade anfallit dem.

Vi vet också vem som äger stora delar av den media som hjälpte Obama till makten och som med stor säkerhet skulle slakta Ron Paul om han försökte bli president. Samme Paul som förresten vill dra ni, eller åtminstone kraftigt minska, stödet till Israel.

Knute sa...

Peter, som jag brukar svara när man kommer dragandes med den där konspiratoriska ankan, än sen då? Om du försöker leda i bevis att judar ligger bakom allting, än sen då, vad bevisar det annat än att du har fått en bedräglig känsla av att ha fått en förklaring på världspolitikens komplicerade sammanhang.

Anonym sa...

Det blev ju krig 1967, trots de gamla gränserna. Och sedan… Har ni hört om the Khartoum resolution augusti 1967? Arabstaterna enades om tre nej: Nej till fred med Israel, nej till erkännande av Israel som stat, nej till förhandlingar med Israel -- plus ett fjärde krav: inga eftergifter i flyktingfrågan. -- Nytt, detta?
- Det blev faktiskt fred sedan, med Egypten 1979. Yassir Arafat sade föraktfullt: "Låt dem underteckna vad de vill. En falsk fred varar inte." Och president Anwar Sadat straffades för detta med döden…
- Att president Clinton lade skulden för misslyckandet i Camp David 2000 helt på Arafat, är det bekant? Inte? Lustigt. Det stod faktiskt i Newsweek's webbupplaga 27 juni 2001.
- Israel lämnade ju Gaza 2005. Då blev det förstås fred där!! -- Jaså inte? "Raketer" hör jag någon säga. Wikipedia: Palestinska raket-anfall mot Israel 2010
- Märkligt det här, med de israeliska krigshetsarna… / Steve

Vivian sa...

Om försvarbara gränser.
http://www.youtube.com/watch?v=HIakII4AFnY

Hvad angår USA's mainstream media, ligger dom nog snarare i fickan på rika Saudier och Soros, förståss.
Visserligen är Soros jude, men det är inte precis Israel som intereserar honom.

Vivian sa...

Varför har "Palestinensiska flyktingar" en särstatus?
Alla andra flyktingars flyktingeskap upphör vid andra generation, när dom föds i ett annat land, där föräldrarna slagit sig ned.

Vivian sa...

Ursäkta, jag hade inte länken klar till min föregående kommentar.
Som vanligt är det en UN, som har ställt till det.

http://www.danielpipes.org/1206/unrwa-the-refugee-curse

Vivian sa...

Titta, titta!

AMERICAN SPRING?

http://www.youtube.com/watch?v=oySZIC0WELc&feature=player_embedded

Anonym sa...

Skulle tro att palestrunterna har en särstatus för att ingen i regionen vill ha dom. Dom har blivit utkastade från vartenda land, arabländerna runt Israel säger till palestrunterna att dom kan få Israel om dom bara dödar judarna och tar över landet. Och dom har ju försökt nu ett antal gånger med uppbackning från arabstaterna och Iran men förlorat. Men själva vill dom som backar dom inte ha några palestinier i sina länder.

Det hela är rätt enkelt. En folkgrupp som ingen vill veta av, araberna och iranierna utnyttjar dom till att föra krig mot judarna. Man ger dom särstatus och på så vis ser till att dom alltid kommer att vara "förtryckta". Mellanösterns zigenare. Det är bekvämt för länderna runt om att ha en liten grupp "förtryckta" att använda som nyttiga idioter. Och västvärlden lider väl inte heller av det nåt märkvärdigt, förutom att dom ibland dyker upp som flyktingar i våra länder och parasiterar.

Sanningen är den att Palestrunterna har visat sig vara totalt värdelösa, precis som zigenarna. Folkslag som lever precis som fästingen, söker nya värddjur hela tiden att suga blodet ur. Och alla vet det men ingen vill erkänna det utan fortsätter låtsas och spela politiska spel.

Evert sa...

Knute: DU säger ju att bakom allting är det muslimer? Vad är skillnaden`?

Knute sa...

Det finns en kulturskillnad mellan folken. Judar och Israel tillhör Väst. Judarna är få och muslimerna många. Bakom västvärldens ekonomiska och sociala problem ligger inte minst massinvandringen.

Vivian sa...

Hej Anonym'

Palestruntar', tack ska du ha :-D.
Det får jag användning för. I Danmark kallar vi dom "Pestilensere".

Du länka Karhoum resolutionen från 1967. men UNRWA daterar längre tilbaka.
Så, vem var det som skapade förutsättningarna för "flyktingeförbannelsen"?

"The U.N. Relief and Works Agency (UNRWA), an organization set up uniquely for Palestinian refugees in 1949, defines Palestinian refugees differently from all other refugees"

Det hade varit logiskt om fallet var omvänt, men logik och FN är, som vi alla vet, lika oförenbart som olja och vatten.

Vivian sa...

Läsarbrev från Gaza 1966:

“I would be happy if the Gaza Strip would be conquered by Israel. At least that way we would know that the one violating our honor, hurting us and tormenting us - would be the Zionist oppressor, Ben Gurion, and not an Arab brother whose name is Abdel Nasser. The Jews under Hitler did not suffer the way we are suffering under Nasser. In order to go to Cairo or Alexandria or other cities, we have to go through an ordeal.”

http://mideasttruth.com/forum/viewtopic.php?t=10380&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight

Knute sa...

President Obama’s foreign affairs policies are our modern equivalent of the appeasement agreement at Munich in 1938 that sealed the destruction of Czechoslovakia, the only democracy in Eastern Europe, a country compelled to bow before the all powerful ruse of “self-determination” for a recalcitrant and hostile German minority. Instead of referring to the minority as Germans, the preferred term in the Western press was the politically correct mantra of “Sudetens” as if they were not part of a powerful and aggressive German nationalism steered by Hitler, akin to the ocean of crocodile tears shed for the “Palestinians” anxious to dismember the State of Israel with the full backing of the Arab world and Muslim ummah.

Norman Berdichevsky

http://snaphanen.dk/2011/06/02/en-amerikaner-i-danmark/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.