18 maj 2011

Och hans vänstervridna kollegor nickade instämmande

Cannes: den danske regissören Lars von Trier kallar sig nazist och Israel ‘ont i röven’.





Under mer än ett årtionde har Lars von Trier på olika sätt hånat Danmark och danskarna, och om han på något sätt kan sägas representera någon danskt, så måste det vara det kulturella självhatet på den konstnärliga vänsterflygeln.

Man brukar säga att nazismen, alltså nationalsocialismen, är extremhöger. Men det hörs väl på namnet att den är vänster?

À propos film och Cannes… Nazismen är “det hottaste hotta” bland små filmregissörer. Men det finns stora…




16 Kommentarer:

Anonym sa...

Alltid bra med personer där vågar pälsen och stickar ut oavsett hur många politisk korrekta jönsar där får hjärtattack.

Trier är en brunn utan botten och den där tror sig kunna loda djupet och med facit i hand, förklara eller förkasta Trier, har inte fattat ett skvatt.

Se Carl Th Dreyers "Ordet" försök dra en pendang mellan då och nu, mellan Dansk kultur och "Jalla-jalla"...

Knute sa...

Många "stora" konstnärer är politiska idioter. Kanske von Trier hör till dem som applåderar vad som hände på 1930-talet, men lägger förmodligen inte märke till likheterna med vår tid. Judar förföljs återigen, av nazister, islamister och diverse vänsterfolk i förening.

"Islamistyngel stör judisk minneshögtid.

Vid Yom Hazikaron (minnesdagen för stupade soldater och Förintelsens offer) i Göteborg trakasserades högtidens deltagare och judiska församlingens vakter av ett gäng araber.
De skrek "Jävla judar" till deltagarna och återvände en stund senare för att försöka provocera fram slagsmål med vakterna.
Det finns inga uppgifter om något polisingripande. Beror det helt enkelt på att polisen inte var på plats? Trakasserier av denna typen är tyvärr vardagsmat i Sverige 2011..."

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/05/islamistyngel-stor-judisk-minneshogtid.html

Knute sa...

I en video berättar en 92-årig arabisk kvinna hur hon stolt minns hur araberna i Hebron - inklusive hennes egen far - utan provokation år 1929 massakrerade sina judiska grannar som de hade bott granne med i åratal - nästan 20 år innan frihetskriget 1948.

http://hodja.wordpress.com/2011/05/18/minderne-har-de-da-lov-at-ha/

Bengt sa...

Bara den som är blind och döv, undgår att reflektera över, hur en sådan liten grupp har skapat sig så stor makt och inflytande över USA's regering, finans och media. Så även i Europa där de som grupp skyddas mer än någon annan. Det är tabu att prata om dem. Och samtidigt äger Bonnier och Hjörne stora delar av svensk media ...

Knute sa...

Knappast tabu att prata om judar som du gör Bengt: så där går snacket numera från höger och vänster och i takt med den muslimska invandringen höjs tonläget till talkörer.

I Egypten motiveras pogromerna mot de kristna med arabernas känsla av underlägsenhet. Det sägs helt öppet. Samma sak med nazister som avskyr judar. Även vänstern är hemfallen åt avundsjuka, det var därför tiotals miljoner människor i Sovjet och Kina mördades.

Inte underligt att det smarta och framgångsrika judiska landet Israel är ett "pain in the ass".

Bengt sa...

Till Knute, att ens nämna J-ordet är förknippat med stor vånda och associerande, de är skyddade enligt lag, antisemitism, fast de är den mest inflytelserika och mäktigaste grupp i västvärlden.

Försök skriva j-ordet på GP eller DNs kommentatorsidor.

IMF chefen Kahn Strauss tvingades nyligen avgå. Vilket folkslag tillhör han som så många andra globala kapitalister och bankfolk?
Och luktar det inte komplott att få honom avsatt ...

Nej du, vi är i händerna på G-ds utvalda folk men vi tvingas in i en falsk meiebild att de är offer. När läste du senast i media att det var j-dar bakom den ryska revolutionen, dels finansiellt och bland de som tog makten? Fläckar den historiska bilden ner dem som offer, bättre då att alltid lyfta fram dem som hände för 60 år sedan, där de själva blev offer, av någon anledning.

Knute sa...

Än sen då att många globala kapitalister och bankfolk är judar? De är väl bra på att räkna helt enkelt, vilket också det stora antalet judiska nobelpristagare visar.

Berit sa...

Det är svårt att förstå den anti-semitism som vissa läsare uttrycker. Den liknar många gånger samma logik som feminister ger prov på när de hävdar att kvinnors alla svårigheter beror på män.
I "urminnes" tider har judar jagats och förföljts och tvingats fly och flytta. De åtnjöt inte samma juridiska och sociala säkerhet som andra invånare i de länder de levde. I England tex. kunde de inte ens äga land där de kunde försörja sig.
Kristna kunde inte låna ut pengar mot ränta vilket judarnas tro tillät dem att göra, vilket gjorde det naturligt att agera som banker
Denna otrygghet har gjort att judar specialiserat sig inom områden där kunskap och värden var enkla att ta med sig. (pengar, ädelstenar, god utbildning....) Därför är de (kanske?) överrepresenterade inom bankväsendet och som advokater och det ger säkert intrycket att "de styr världen" (och vad spelar det i så fall för roll för dig personligen???)
Judar är inte hatade i hela världen, men i vissa delar, såsom Europa, platser i Sydmerika och i den muslimska världen. De orientaliska folken (mongoliska rasen) hatar inte judar, och inte heller indianer.
I USA står inte judarna högst på hat-listan, där de är lika amerikanska som någon annan.

Bengt sa...

Till Berit.
Det handlar inte om att det är just judar. Utan att ett folkslag, skulle lika gärna kunna vara irländare, som dominerar bank, media och politik. Besitter man de områdena styr och härskar man. Att man sedan skulle vara så naiv och tro att finans/bank- och mediemänniskor samt politiker är de mest empatiska och snällaste människorna på våran jord, är som att tro på att Lee Harvey Osvald var skytten. M à o manipuleras många människor av zionister, vare sig de är medvetna om det är inte. Ock, det kunde gärna lika varit irländare enligt mig, vilket folkslag det är har ingen betydelse, bara att en liten klick styr och påverkar över så många.

Berit sa...

Vem är så naiv?
Så vad är det som zionisterna manipulerar folk att göra?

Knute sa...

"Jude" populäraste skällsordet även på danska skolor

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/05/jude-popularaste-skallsordet-aven-pa.html

Peter sa...

Inser du inte, Berit, att du använder ordet "anti-semitism" precis som PK-folket i Sverige använder ordet "främlingsfientlig". Alltså som ett medel att döda debatten.

Ännu en gång: vem äger stora delar av media i USA, samma media som ständigt skuldbelägger vita konservativa, bland andra Tea Party-rörelsen. Jag hävdar självfallet inte att alla skulle vara zionister, men vakna upp lite!

Vilka åker omkring och predikar mångkultur, samtidigt som Israel är en av de mer apartheidlika staterna i världen.

Nej, jag står definitivt inte på arabländernas sida, tvärtom, men det stora inflytandet från j-folket har skadat USA.

Berit sa...

Av en anledning som jag inte riktigt förstår "stöttar judar i allmänhet i USA", det Demokratiska partiet , (tradition? ) De är inte heller speciellt pro-Israel.

Israel är en judisk stat, det gör man ingen hemlighet av, men icke-judar har rösträtt som alla andra.

Soros äger och har inflytande över många media-organisationer men någon israel-vän verkar han då inte vara.
Jag reagerar emot att man klumpar ihop judar och använder dem som syndabockar, men misstänker att många gånger är det ett uttryck för USA-hat också.
"USA är inte så elakt egentligen, bara lurade av de onda judarna."
Många tycker också att det är "säkrare" att skylla på judar eftersom de inte har någon olja att sälja.

Den nya anti-semitismen är så lömsk eftersom den döljs så väl. Många självutnämnda diplomater och akademiker uttrycker den på ett sofistikerat sätt och vi ser oroande tendenser vid universiteten.
Det är mycket lättare att skylla på någon eller något i stället för den verkliga orsaken till misslyckanden och frustration och så skyller man på judarna

Knute sa...

The Mystery of J Street

När Obama konstaterade att USA:s judar inte längre med automatik röstade på Demokraterna och inte heller accepterade hans anti-israeliska politik, skapade han en ny "judisk" lobbyorganisation, J Street - en anti-judisk organisation, finansierad av Israelfienden George Soros....
Så kunde Obama peka på "men det finns ju många judar som stöder min Mellanösternpolitik"....

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/03/mystery-of-j-street.html

Knute sa...

Lars von Trier får støtte fra Iran

Bortvisningen af danske Lars von Trier er en skamplet for Cannes-filmfestivalen, siger iransk minister. Lars von Trier blev bortvist fra festivalen, efter at han i spøg kaldte sig selv nazist og Hitler-sympatisør.

Iranernes forsvar for Lars von Trier skal ses i lyset af, at Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, har kaldt nazisternes drab på seks millioner jøder under Holocaust for en myte.

http://semit.wordpress.com/2011/05/24/lars-von-trier-far-st%C3%B8tte-fra-iran/

Knute sa...

Här en kommentar av Utlandssvensk, (som faktiskt har varit gästskribent på Every Kinda People):

"Jag har skrivit kommentarer på bloggar och hos dagstidningar till och från under många år, hela tiden främst som kritiker av massinvandring och mångkultur.

Den person i Europa som ligger närmast mina åsiker är Geert Wilders och jag delar även helt hans stöd för Israel.

Men jag måste också erkänna att det är mycket märkligt att i princip samtliga svenska judar som syns i offentligheten stöder mångkultur och fortsatt muslimsk massinvandring. Vidare anser jag att det är orimligt att kalla folk för judehatare pga. man gör denna observation.

Varför uppvisar dessa svenska judar ett så uppenbart självmords beteende? Det är en berättigad fråga, anser jag.

Men man kan även tillägga att samma paradox föreligger för flera andra svenska grupper, t.ex feminister och homosexuella. Varför stöder de immigration av folk som vill beröva dem friheten alternativt mörda dem?

Däremot anser jag inte, till skillnad från Johan, att judarna i övriga västvärlden uppvisar samma beteende som de i Sverige. Visst, det finns judar i alla länder som är ”mångkulturvänliga”, MEN det finns även många som står upp och säger motsatsen.

I USA finns det väldigt publika judar som är aggressiva anti-islamister, t.ex Pamela Geller. I Schweiz, där jag bor sen länge, finns det ingen som helst tendens till att judar vill ha mer muslimsk invandring, tvärtom. Sarkozy troligen den statschef som har markerat hårdast mot mångkultur och islam i hela Europa och han är jude. Osv, osv.

Paradoxen förfaller således, enligt mig, vara mer svensk än judisk.

För att undvika missförstånd kan jag tillägga att jag har stor respekt för bröderna Ekeroth och deras insats men tyvärr är de väldigt marginella jämfört med det stora antalet aktiva ”mångkulturjudarna” i Sverige.

http://tedekeroth.se/2011/05/15/lena-posner-korosi-gor-gemensam-sak-med-islamister/#comment-1885

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.