30 maj 2011

Al Qaidas ”religiösa auktoritet”

Ryssarna har lyckats döda en figur känd under täcknamnet Mohanned, Al Qaidas ”religiösa auktoritet” i Tjetjenien, som varit involverad i praktiskt talat vart enda terrorangrepp i Ryssland de sista fem åren.

Det muslimska Tjetjenien är en sak, det kristna Georgien en helt annan. I SvD påstår en folkpartist att Sverigedemokraterna bejakar Rysslands övergrepp på grannländer. Förmodligen är det en demagogisk misstolkning. SD bör i vilket fall ta avstånd från Rysslands aggressiva politik mot Georgien.

Ryssland är inte anhängare av rebellerna i Libyen (läs: Al Qaida), och var på vippen att nedlägga veto i FNs Säkerhetsråd. Inte heller SD är förtjusta i att skicka bombplan till Libyen. Men deras åsikter beror knappast på ryssarna.

Svenska politiker måste bli realistiska, och för att bli det måste de ta bort skygglapparna för islams jihad:

Tingsrätten i Köpenhamn har idag dömt den enbente tjetjenen Lors Doukaev skyldig till försök till terrorism. Domstolen betonade att han var på väg att skicka brevbomben till Jyllands-Posten, och att det var ett misstag som gjorde att den exploderade på toaletten på Hotel Jörgensen den 10 september förra året.

6 Kommentarer:

magnus sa...

Att rebellerna i Libyen är lika med al-Qaida säger ingen seriös någonstans.

(När jag tog upp al-Qaidas position i bl a Libyen trodde en på fullt allvar att en experts varning för "genombrott" som jag återgav innebar att jag skrev att de skulle ta över Libyen och bilda talibanstat. Omöjligt att svara på en så felaktig utgångspunkt, men med såna kommentarer som dina är det inte konstigt att såna reaktioner finns, även om de först och främst på den som skrev den missuppfattningen.

Blunda inte. SD anser att Georgien ska kunna erövras av Ryssland och Sandstedts argument (på hennes blogg) är bl a att EU-länder har en koppling till USA, att EU inte medlat mellan knarkkarteller och stater i Latinamerika och liknande rappakalja.

Tydligen är Sandstedt bästa kompis med "f d" nazisten som leder SD Värmland. SD mer lika ett litet BNP eller tyskt nazistparti än DF eller FrP. SD Göteborgs gruppledare (också han "f d" nazist) kunde härom månaden ha många och genuina kontakter med en tysk nazist och SD tog detta i försvar som parti.

Knute sa...

Det finns inte något annat område i hela den muslimska världen som skickat så många frivilliga till Irak för att kämpa för al-Qaida som östra Libyen.

http://www.asiantribune.com/news/2011/03/17/libyan-rebellion-has-radical-islamist-fervor-benghazi-link-islamic-militancyus-milit

Ingenjören sa...

Så, en röst på SD är en röst på Moskva. Skönt att ni inte längre hymlar i den frågan.

Knute sa...

Som sagt, SD:s åsikter om Natos anfall på Libyen beror knappast på ryssarna.

Och tillåt mig tvivla på att SD som parti stöder Moskva gentemot Georgien.

Knute sa...

Vad handlar Folkpartiets prat om fredsprocess i Kaukasus egentligen om? Att hindra ryssarnas krig mot tjetjenska terrorister?

Om Folkpartiet hade varit konsekventa hade de sagt nej till ryssarnas gasledning i Östersjön.

Anonym sa...

Fremskrittspartiet i Norge stöder norska insatsen med F-16-plan. Dansk Folkeparti stöder den danska insatsen. Dessutom vill SD böja rygg för Moskva som SKP under tidiga krigsår. De norska och danska partierna har dessutom en mer civiliserad historia. Kanske lärde de lite mer under VK2? Kommer aldrig rösta på SD med sådana virrpannor.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.