17 maj 2011

Skärpta lagar


Min hemma-stat Georgia har nu antagit samma immigrationslagar som Arizona och Utah, de lagar som redan finns federalt men som inte följs upp. Protester och anklagelser om hur rasistiskt det är, låter inte vänta på sig.
De kallar sig "immigranter" fast de är i landet olagligt.

Gitarristen Carlos Santana drog sitt strå till stacken vid en Major League Baseball's Civil Rights Game i Atlanta, där han menade att Arizona och Georgia borde skämmas.

"Jag föreslår att alla latinos inte gör något i två veckor så kan ni se vem som verkligen, verkligen håller igång ekonomin. Vem byter lakan? Vem städar toaletterna? Vem är barnvakt? Jag är här för att ge en röst åt de osynliga folket. "

Georgia ligger på andra plats i landet vad gäller antalet illegala invandrare. Alltså människor som är här i landet utan pass, visum och tillstånd. Kritiker pekar på hur de utnyttjar sjukhus, som måste behandla alla oavsett betalningsförmåga, och offentliga skolor där illegala är en börda för de lokala samhällena.


Detta är i stort vad den nya lagen handlar om:
*Polisen får befogenhet att arrestera illegala invandrare och ta dem till statliga och federala fängelser.
*Personer som använder falsk legitimation för att få ett jobb i Georgia, riskerar upp till 15 års fängelse och upp till $ 250.000 i böter.
*Människor som - medan de begå ett annat brott - medvetet transporterar eller gömmer illegala invandrare eller uppmuntrar dem att komma till Georgia kan drabbas av påföljder. Första gången upp till 12 månaders fängelse och $ 1.000 i böter.
*Statens Jordbruksverk kommer att studera möjligheten att skapa ett eget gästarbetarprogram för Georgia.
*Statliga och lokala myndigheter måste börja kräva att människor som ansöker om sociala förmåner - t.ex. matkuponger, bostadsbidrag och affärstillstånd - tillhandahåller åtminstone en "säker och kontrollerbar" handling, vilket kan vara en statlig eller federalt utfärdad identifikationshandling.

Medan Santana ondgjorde sig över ovanstående regler, gjorde han också reklam för sin nästa show i Phoenix, Arizona.
I en artikel i Arizona Republic framgår det att biljetter till föreställningen kostar mellan $25.50 och $131.50.
Jag har en känsla av att "det osynliga folket" som han säger sig ge en röst åt, inte kommer att köpa biljetter till det priset. Han kanske tycker att alla ska klättra över staketet och komma in gratis?

Hur kommer det sig att han, liksom så många andra som gjort sig rika och berömda via det amerikanska kapitalistiska systemet, inte kan låta bli att försöka riva ner samma system som gjort deras egen förmögenhet möjlig?


Och likaså, varför kan socialister som Hillary Clinton, och Santana uttrycka sig hur som helst utan att betraktas som rasister? Men när Newt Gingrich kallar Obama för "Food Stamp"-president, eftersom fler människor nu än någonsin får matkuponger, då anses han rasistisk.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

"Gästarbetare" vore en lösning. Laglig immigration för arbete, och -- underförstått -- medborgarskap efter ett par år för dem som skött sig. Det nuvarande systemet bygger ju på laglöshet! Anställa folk som är i landet olagligt -- never. / Steve

Berit sa...

Det finns arbetsvisum och studentvisum redan nu, företag kan "importera" en person för viss tid.
En släkting som redan finns i landet kan också agera sponsor. Det borde vara så att denne också är försörjningsansvarig, skulle den inflyttade inte kunna ta hand om sig själv. Så sades det vara på min morfarsfars tid.
Vad många inte förstår är att man måste "kvalificera" sig för att flytta till andra länder. Jag kan inte erinra mig något land som man bara kan bosätta sig i utan vidare. (vet inte hur det fungerar inom EU)

Knute sa...

Danmarks integrationsminister Søren Pind:

"Hvor svært skal det være at komme ind i Danmark? Man burde alene se på kulturel tilpasningsevne. Ikke nationalitet, hudfarve, køn, alder eller den slags. Der findes eksempelvis folk, der har valgt en ikke-tilpasningsvenlig religion. Det er den slags folk, vi skal undgå. Kulturer og religioner er ikke lige.

Siden min tiltræden som integrationsminister har jeg magtesløs måtte se enkelt-sager præge mit virke – fylde på mit skrivebord og medier. Se sager, hvor mennesker meningsløst skulle udvises, fordi vi sandelig skulle have regler, der gjaldt for alle og enhver, skønt enhver kan se, at der er forskel. Forskel på, om man kommer fra et udviklet, velstående, demokratisk industrialiseret land. Eller fra et ødelagt, autokratisk kleptokrati med middelalderlige normer for straffepleje. For eksempel."

http://universalgeni.wordpress.com/2011/05/17/s%C3%B8ren-pinds-nye-forslag/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.