03 maj 2011

"Trupperna gjorde jobbet....

men jag är beredd att ta allt erkännande."

Enligt AP kommer Obama att resa till New York City på torsdag för att markera döden av bin Laden och träffa familjemedlemmar till de som omkom där under september-11 attacken.
Obama har svårt att känna när det är nog. Under de senaste två årens minneshögtider vid Ground Zero brydde han sig inte ens om att visa sig där.
Det kommer inte att ta lång tid innan de flesta ser att han bara "bryr sig" för att öka möjligheterna för sitt omval, ingenting annat.

----

Uppgifter från högre tjänstemän inom underrättelsetjänsten avslöjar nu att viktig information, som i slutändan ledde till avrättningen av Osama bin Laden, kom från Khalid Sheikh Mohammed.
Andra, däribland förre försvarsminister Donald Rumsfeld, antydde att "vissa förhörsmetoder" på Gitmo kan ha bidragit till den framgångsrika attacken.
Under programmet O'Reilly Factor, hävdade Rep Peter King (R-NY) att den information som ledde till bin Ladens död kom som en följd av waterboarding."Du nämnde att vi fått information för flera år sedan, viktig information om en kurir för Osama. Vi fick denna information via waterboarding. Och för er som säger att waterboarding inte fungerar, att den bör förbjudas; "Vi fick viktig information som direkt ledde oss till bin Laden".

Bush och Ashcroft arbetade febrilt för att försöka lista ut hur man skulle hantera gitmo-fångarna och hela tiden kritiserade Demokraterna Bush ... och här är vi nu... räkenskapens dag ... och Demokraterna bockar och bugar för Obamas framgång.

-----------

Bara lite tankar omkring hur vi ser på hantering av terrorister i största allmänhet.
Jag har tidigare skrivit om waterboarding och då och då får vi kommentarer om hur förfärligt det var att tre Gitmo-fångar utsattes för detta.

Det är tydligen OK. att bedöma att någon är terrorist och trycka på avtryckaren eller släppa en drone i huvudet på honom och hans familj, men det är fel att utsätta en person för waterboarding fast han redan erkänt terroristverksamhet .
Jag tror att de flesta människor skulle hellre välja att doppas i vatten, än att de själva, deras barn, och alla i närheten, sprängs. Men vi bedömer en som moralisk och en som omoralisk beroende på en ganska underlig logik.

15 Kommentarer:

Evert sa...

Skillnaden på att vara god och ond är ju där. Att mörda någons familj med en bomb är ondskefullt, att waterboarda är oxå ondskefullt.

Ann-Marie sa...

Evert, det är mycket här i världen som är ondskefullt....

Evert sa...

Och om man själv blir ondskefull så har man förlorat. Antingen är man en good guy och väljer att inte göra onda saker eller så är man i grund och botten samma skit som man säger sig bekämpa.

Det är skillnaden på de goda och onda, de goda följer sina moraliska principer även när det inte är det bästa att göra, de onda gör allt för att vinna.

Berit sa...

Du har allvarliga problem ,Evert
"de goda följer sina moraliska principer även när det inte är det bästa att göra"

Moraliska principer styr således det som är sämst, eller?

läs vad du skrivit igen.

Evert sa...

Jag har inte allvarliga problem. NI har allvarliga problem när ni försöker vara på den goda sidan men tycker att allt ont som USA gör i "godhetens" namn är helt okej. Tortyr är förbjudet och är ondskefullt oavsett om man får fram fakta. Nu har det ju kommit fram att USA har spärrat in oskyldiga i flera år fastän de visste att de var oskyldiga, det är ren nazism och inget annat.

Anonym sa...

Forumet Exilen är tydligen stängt under en viss tid, läste jag någonstans. Där härjade denne Evert.
Nu har han bytt till att skriva på denna blogg.
Vi får hoppas att Exilen öppnar snart.
Amlitz

Berit sa...

Amlitz, ibland när han är alltför oförskämd använder jag mig av mitt "magiska trollspö"; tror jag ska göra det lite oftare. Men jag måste tillstå att han roar mig ibland.
Ja, Evert, vi pratar om dig. Kom med lite fakta runt dina utslängda påståenden.

Berit sa...

Evert, om du tror att nationer agerar utifrån någon sorts godhet, är du mer naiv än lovligt. Alla nationer agerar utifrån vad deras politiker vid den tidpunkten anser vara bäst för den egna nationen.

Ann-Marie sa...

Evert är ett litet troll som ser allt i svart och vitt och inget grått alls.... alltså är det ganska meningslöst att ens dryfta med honom.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det finns numera ett Reserv-Exilen som jag tror kommer bli det riktiga Exilen eftersom skaparen av det förra, en viss Gustaf Janson numera har avgått med döden som man brukar säga. Än så länge har PK-ankan inte dykt upp där men det dröjer kanske inte så länge till om jag länkar till det här.

http://exilen.forumotion.eu/

Antikrist sa...

De förhörsmetoder man inte kan använda på en polisstation i hemlandet, kan man heller inte använda någon annanstans. Vår nationella integritet och färg på folksjälen är viktig för oss. Bryter man mot EN princip så bryter man snart mot flera, och nationens oskuld blir ett minne blott och vårt stöd för human behandling och antitortyr blir en pappersprodukt utan basis i verkligheten.

Berit sa...

Säg det till någon som just placerat en bomb i en folkhop och vägrar tala om var den är, eller någon som kidnappat din dotter som sakteliga kvävs i en låda någonstans.

JTSP sa...

Med häpnad har jag följt dagarnas nyheter.
USA har slagit nytt världsrekord i DNA test på tid och i sjöbegravning. Ändå har jag inte sett en enda sk intellektuell journalist som reflekterat över detta faktum. Kör på! WMD och allt annat är glömt. Nu köper vi bin Ladens död rakt upp och ner.
Själv tror jag att de pinar honom just nu.

Berit sa...

Jag ifrågasätter överlevnadsinstinkter hos alla dessa 'heligare-än-du-moraliskt-bortom-all självbevarelsedrift-eller-förstånd" människor och misstänker att de faktiskt har moraliska, kulturella och individuella självmordstankar - eller åtminstone försöker hantera en dödslängtan .

Anonym sa...

"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing"

- Edmund Burke

Poängen är den att det vore väldigt fint att leva i en värld där vi bara kan vända andra kinden till eller att inte "sjunka till motståndarens standard" - liksom sjunka ner i något omoraliskt träsk.

Tyvärr måste man vara beredd att kämpa för frihet, demokrati och säkerhet.

http://www.imdb.com/title/tt0914863/

Se den filmen, en psykologisk thriller som ger en intressant eftertanke till just detta.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.