10 juni 2011

Sveriges finansminister: invandring till bidragsberoende är ett problemDet var välgörande att höra Anders Borg tala klarspråk. Annars brukar det handla om att få folk att glömma att deras skattepengar går till utomeuropeisk invandring. Det är därför politiker och journalister i hela Europa snackar om "barnfattigdom". Vi ska hypnotiseras till "godhet".

Sverige ligger i "topp" och tar emot en tredjedel av de asylsökande till Västeuropa. Inte underligt att antalet socialbidragstagare ökar. Mer än hälften av invandrarna jobbar inte. Statens finanser försämras, så om Borg har något att säga till om i sitt parti bäddar det för splittring i alliansregeringen. Kristdemokraterna tror sig ju följa Jesus när de bjuder in hela världen, och Folkpartiet och Centern är infiltrerade av socialister som säger att invandringen får kosta vad den kosta vill.

Varjager och MXp tipsade om videon.

14 Kommentarer:

Marissa J sa...

Vad hjälper det att en toppolitiker säger något sådant, ingeting händer ändå. Man måste gå till botten med det hela och analysera hela fenomenet som sådan. Jag tror inte att man vill gå till botten med det hela utan, bara säga som vanligt massa fraser, men inget händer som vanligt.

Anonym sa...

Massinvandringens syfte är att sänka lönerna och höja aktievinsterna, /SS

Knute sa...

Tvivlar på att Borg vill ha en massinvandring som förstör statens finanser. Han får väl hålla god min bara. Inget större fel på hans ekonomiska tänkande, bortsett från ständiga höjningar av skatten på snus. Det är orättvist eftersom det inte finns smuggelsnus, bara smuggelcigaretter.

Knute sa...

Danske Skjoldungen rapporterar om tyskarnas reaktion på den danska gränskontrollen:

"Lame Street Media udmaler hvorledes bryske, bevæbnede danske grænsegendarmer stopper og gennemsøger samtlige køretøjer for gemytlige tyskere, ærlige zigeunere og fredsommelige muhammedanere.

Og nu kommer det spøjse: Jeg modsiger dem ikke – hvilket får hele stambordet til at udbryde SO EIN DING MÜSSEN WIR AUCH HABEN!

– Flere af dem udtrykker ligefrem ønsket om henlægge ferien til DAS GROSSARTIGE DÄNEMARK, hvor man altså kan færdes trygt i visheden om at skidtfolk er standset ved grænsen…"

http://hodja.wordpress.com/2011/06/10/noget-ma-pianisterne-have-gjort-rigtigt/

Erik sa...

Det heter att invandring behövs för att försörja en åldrande befolkning. Hur ska det gå till när en majoritet av invandrarna inte ens kan försörja sig själva?

Anonym sa...

Stefan L:

det finns bara ett sätt att förändra politiken - att rösta på SD. Företrädarna för de etablerade partierna är för fega för att våga diskutera invandringen av bidragstagare. När SD blir tillräckligt stora kommer de andra partierna så småningom att påverkas.

Berit sa...

Maria, att deklarera det första du gör i din kommentar, att du inte orkar läsa bloggen och ta reda på vad den handlar om, men i samma andetag börja slänga skit och skällsord diskvalificerar dig

Anonym sa...

Folkvandringarna och oroligheterna lär bara ha startat. Gordon Brown hävdar i en artikel i The Independent att det år 2020 beräknas finnas 50 miljoner unga araber som saknar arbete [http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/gordon-brown-we-risk-wasting-an-entire-generation-2219867.html]. Med tanke på den höga ungdomsarbetslösheten i dagens Europa kommer en immigrationstsunami från Afrika att leda till att de socioekonomiska konsekvenserna i de mottagande länderna blir betydande. Hur drabbar detta t.ex. de sociala skyddsnäten tror ni?

Personligen tror jag att det även finns riskt för att kriminaliteten kan öka samt att vi kan få en allt större andel löneslavar i form av svart arbetskraft, vilket i sin tur kan leda till i lönedumpning främst inom s.k. låglöneyrken./Nyfiken

Maria sa...

Berit. Jag har nu läst igenom ett flertal av dina inlägg.

Jag skrev aldrig några skällsord i min kommentar, däremot var jag uppenbart kritisk till det du skriver, jag antog att du ville skapa en diskussion, men jag kanske misstog mig.

Du får i varje fall plus poäng för att du och dina (godkända) kommentatorer gav mig ett litet uppvaknande igår angående den mycket existerande Svensson rasismen. (Jepp, fortfarande inga skällsord, däremot en del kritik)

Berit sa...

Maria, jag anser att ordet "rasist" är ett skällsord.

Människor på vänstersidan tar ofta till detta halmstrå när de inte kan debattera sakfrågor.
När de med ett vänsterperspektiv, som utropat sig själva till nyanserade och intelligenta personer, förlorar ett argument, eller inte kan bemöta logik, hoppa de genast upp att ropar "rasism" eller "trångsynthet".
För min del är det bortkastad tid att diskutera med den sortens människor.

Kraxia Kataraxia sa...

Vi är alla invandrare. Glöm inte att Norra Europa inklusive Sverige i flera omgångar var täckt med mycket tjockinlandsis! Inget liv fanns under isen.

mohammad sa...

Nej Anders Borg talar inte klarspråk...

I Finanspolitiska rådets paneldebatt den 1 juni 2011 gav finansminister Anders Borg uppgiften att 50 % av invandrarna är bidragsberoende.

Denna uppgift är dock helt fel.

Socialstyrelsens årsstatistik 2010 (Tab A sid 21) ger vid handen.

Antal biståndshushåll/totala antalet biståndshushåll

- Flyktinghushåll 13 %.
- Utrikes födda (exkl flyktingar) 35 %.
- Inrikes födda 52 %.

Antalet utländskt födda i biståndshushåll/totala antalet invandrare (1 400 000)

- Flyktingar - 56 823 - 4 %.
- Utrikes födda (exkl flyktingar) - 152 985 - 11 %.

http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/18373/2011-6-25.pdf

Det framgår av socialstyrelsens statistik att 15 % sammantaget av invandrarna är biståndstagare - inte 50 % som
Anders Borg anmärkningsvärt nog kom att påstå.

Uppgifterna cementeras nu som trovärdiga på webben men var kommer Borgs felaktiga uppgifterna ifrån.

Anonym sa...

Fel, han sa inte exakt det, det var att 50% var bidragsberoende fortfarande efter x antal år.
dvs problemet är att de nya invandrarna istället för att bidra suger ut systemet, det kommer att krascha inom ett fåtal år med denna takt. Därför reviderar man också arbetslöshets siffrorna, man har där glömt att det ges 80.000 PUT per år 40.000 nya bidragstagare per år alltså i ökning + alla andra introduktionskostnader. räkna ut summan, det håller inte.

mohammad sa...

Vem försöker du lura mer än dig själv....

http://www.youtube.com/watch?v=uKJrsmEAIIo

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.