06 juni 2011

Dagsläget

Priset på mat och bensin i USA ökar i rasande fart och (den officiella) arbetslösheten är nu återigen 9,1% .
Förra månaden skapades bara 54,000 nya jobb och tre gånger så många krävs, enbart för att hålla jämn takt med befolkningsökningen och nytillskottet av arbetssökande.

USAs kreditvärdighet
är återigen uppe till diskussion och Kina har gjort sig av med 97% av sina Treasury Bills ( de kortsiktiga lånen som löper på mindre än ett år.)

Jag känner på mig att efter att ha ojat sig och visat sina bekymrade nunor i olika TV-program de senaste månaderna, kommer Republikanerna i vanlig ordning att falla undan och låta Obama höja lånetaket och därmed försätta oss i ännu mera skuld. Och vi vet precis vad som kommer att hända sedan.

De kommer att fortsätta spendera av hjärtans lust, nu när de vet att de fått ett nytt "tak" och det tar ett par år innan man slår huvudet i det. I vanlig ordning kommer media återigen att vrida sina händer: "Vi måste höja lånetaket, Det vore oansvarigt annars"

Flera länder i Europa visar oss vad som väntar. De har spenderat mer än de tagit in i skatter för "gratis pension, gratis sjukvård, gratis utbildning, gratis allting" och lånat mellanskillnaden tills skatterna inte täcker avbetalningarna.

USA har en mycket större ekonomisk och finansiell bas, men förutom en välfärdsstat, är USA också en stat i krig. Och precis som i Europa vill ingen ge upp sin andel av gåvorna.
Inte militären och den enorma industri som lever på den, inte utländska diktatorer som kräver sina mutor, inte mottagare av Social Security, Medicare, Medicaid, jordbruks-subventioner, och studiebidrag och definitivt inte alla som lever på det enorma Kriget mot Droger.

När välfärdsstaterna kollapsar i Europa och detsamma händer här i USA, låt oss bara hoppas att man inte går mot mer diktatur för att ta itu med kriserna. Låt oss hoppas att de istället ser och erkänner att roten till problemet är kollektivism och att lösningen på problemet är Libertarianism ( ett system med så lite regeringsinflytande som möjligt).

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.