15 juni 2011

En ny kvinna att hudflänga

Kongresskvinnan Michele Bachmann har nu officiellt deklarerat att hon också aspirerar på presidentposten. Alla kandidater hittills och några fler, var samlade i måndags för debatt och man kan klart utläsa två "vinnare".

Mitt Romney, som hittills legat högst på listan var en. Han vann genom att inte förlora, tack vare den vänliga behandlingen från övriga kolleger, som inte drog upp hans sjukvårdsplan som stod modell för Obamascare.

Michele Bachmann var vinnare nr.2 vilket inte förvånar om man tidigare lyssnat till henne. Hon framstår som energisk, intelligent och aggressiv (vilket alla säger att hon är). Hon gjorde ett starkt första intryck på dem som inte visste mycket om henne tidigare och hon har stora möjligheter att göra bra ifrån sig både i Iowa och New Hampshire. Hon är en ivrig förespråkare för TeaParty-rörelsen, har rötter i Iowa och mycket stöd i NH. där TeaPartykandidaten Lamontagne nästan vann förvalet till Senaten 2010.

Precis som i naturen avskyr politik vakuum. Fram till i måndags har det funnits ett tomrum bland de republikanska presidentkandidaterna - ingen naturlig favorit för Tea Party-väljarna att rösta på. Michele Bachmann verkar vara en person kapabel att fylla detta tomrum och ett allvarligt hot mot Obama.

Så nu är det dags för Feministerna att vässa klorna och börja leta efter spöken i hennes personliga garderob och hacka hennes e-mail.
Vad vi vet om henne är att hon är advokat i skattefrågor med många års erfarenhet inom politik. Hon har fem egna barn och har öppnat sitt hem för 23 (!) fosterbarn genom åren. Hon är också ägare av en sjukvårdsklinik och ser dessutom bra ut. En utmärkt förebild för kvinnor, eller hur?
Men det duger inte för de "liberala" kvinnorna. Bachmann kommer snart att bli deras favoritmål eftersom hon har konservativa åsikter. Vi kommer att få läsa om hur extrem and intolerant hon är, en riktig knasboll och det är säkert någon av barnen som gjort något också, som inte tål dagsljus.

.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit läs den här länken och fundera igen.

http://www.americanthinker.com/2011/06/the_deep_dish_debate.html

Jag kan till viss mån hålla med dej om Michele men vet för lite om henne
men...
Romney är själva begreppet RINO. Om dom väljer honom så är U.S.A. slut.
... och det skulle inte förvåna mej alls om dom gör.
dessutom
Man tror att man har rasproblem ( NY t.ex ) när man har afrikanska islamister som misshandlar, våldtar och rånar folk på gatorna..
Say no more
// Leif

Berit sa...

Leif, jag försöker bara presentera henne lite, återstår att se vartåt det lutar. Hon skötte sig övertygande bra.
Artikeln du visar på är en ironisk beskrivning av debatten. Frågeledaren är "Vänster", alla deltagarna konservativa. Premisserna för frågorna är redan satta och avsikten är att sätta dit den svarande om man kan.
Titeln på artikeln syftar på :"Det här är den pizza du ska äta. Föredrar du tjock eller tunn deg?"
Eller den klassiska :"Har du slutat slå din fru, ja eller ne"j

Håller fullständigt med dig om Romney!

Tony Malmqvist sa...

Oberoende vem dom än väljer till eventuell ny president i nästa val är frågan. Vem ska kunna rädda ett skepp som är på god väg att sjunka redan nu?

Berit sa...

Tony, jag har skrivit tidigare om: " Vem vill hålla i yxan?" och finns det egentligen någon person som helhjärtat vill offra sig och försöka göra det som verkligen krävs?

För att KANSKE kunna få rätsida på skeppet igen kommer det att krävas en enorm solidaritet och sammanhållning hos hela befolkningen.
Socialismen har emellertid förgiftat så många grupper av människor som anser att om de behöver något så har de automatiskt rätt till det, oavsett om de jobbat ihop till det själva eller inte.
Och det blir bara värre, eftersom listan över vad folk tycker att de behöver fortsätter att växa och växa, men antalet produktiva människor växer inte alls i samma takt..

Petter sa...

Intressant att läsa hur Obama ger ansyällningar till sina politiska bidragsgivare
http://rt.com/usa/news/obama-half-campaign-president/

Anonym sa...

Är alla primärvalskandidater för republikanerna slutgiltigt bestämda nu ? Allen West ? Är han inte med ? I så fall är det tråkigt. Han har en oerhörd ledartalang och karisma kring vilken både svarta och vita kommer att ställa upp på. Dessutom är han mycket intelligent och klarsynt när det gäller de problem som USA (och världen) står inför (Islam). Men han saknar ju förstås längre erfarenhet från kongressarbete (ungefär som Obama) men kan kompensera detta med direkta erfarenheter från krig.
/SB

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

Det kan fortfarande poppa upp nya namn men jag tvivlat på det .
Allen West är på många vis en attraktiv kandidat men som militär förknippas han med krig och det är något som fler och fler amerikaner har fått nog av nu.
10 år !!!! i Mellanöstern utan att någon är klar över vad målet är och när kriget är vunnet! Det längsta krig som Amerika varit inblandat i.

Jag tror inte heller att Sarah Palin kommer att försöka. Media har satt upp en standard för henne som är rent sjuk. Hon är ung och kan återkomma.
National Convention i Florida i slutet av augusti kommer officiellt att nominera den slutgiltiga kandidaten, men ofta vet man redan tidigare vem det blir.

Anonym sa...

Du har kanske rätt om Allen West. Å andra sidan, om man skall avsluta ett krig kanske det är bra om man har någon som vet något om krig. Det är ju det problem vi har som arbetar inom offentlig sektor - alldeles för många politiska löjtnanter bestämmer alldeles för mycket (≈allt) om sådant de vet alldeles för lite om. Därför blir det fel hela tiden.
/SB

Max sa...

"National Convention i Florida i slutet av augusti kommer officiellt att nominera den slutgiltiga kandidaten, men ofta vet man redan tidigare vem det blir."

Ja, slutet av Augusti nästa år....

"Det kan fortfarande poppa upp nya namn men jag tvivlat på det ."

Och just därför behöver ovanstående inte alls stämma. Det är mer än ett halvår kvar till Iowa och NH, under tiden tror jag att vi mycket väl kan komma att se kandidaturer från Jon Huntsman, Rudy Giuliani och Rick Perry.

Berit sa...

Jag har ingen kristallkula men så som den ekonomiska situationen är här i USA, undrar jag vem som egentligen vill dra lasset. Det är en "lose-lose situation". När man ser hur bara små åtstramningsåtgärder väcker enorma protester kommer en kraftfull president att bli hatad om han gör det som verkligen behövs. Om han inte vidtar kraftåtgärder går landet åt skogen och då går han till historien för det.
Amerikanen i allmänhet hoppas på att räddaren på den vita springaren ska rida in på arenan och fixa alla problem. Ingen ska behöva ge avkall på någonting. De ekonomiska förhållandet i Europa är inte mycket bättre. Banker kommer att gå omkull när PIIGS -länderna faller samman och amerikanska banker är inblandade där också.

Tack Max för att du klargjorde att det är augusti nästa år. Det var så självklart för mig att jag inte tänkte på det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.