07 juni 2011

Ett sorgligt men typiskt exempel

Följande historia är ett utmärkt exempel på hur byråkrati och statlig uppstyrning i smådetaljer förlamar initiativ och personligt ansvar.

Alameda Kalifornien: En något förvirrad 53-årig man begår självmord genom att simma ut i San Francisco Bay medan brandmän och poliser står på stranden och gör absolut ingenting.
Nja, det är inte riktigt sant, de gjorde någonting. Medan mannen drunknade pratade de med hans mamma och frågade vad hon heter och vad den drunknande sonen heter samt annan viktig information.
Så varför hoppade de inte i vattnet och räddade honom?
Svar: Regler och förordningar!

Staden anställda räddningsmanskap har inte utbildning för att göra vatten-räddning ... så reglerna säger att de inte hade tillåtelse att hoppa i vattnet och ta hand om mannen.
Alameda är förresten en ö, --- men räddningsmanskap får inte undsätta någon i vatten!

Detta är regeringen. Detta är hur regeringar fungerar. Detta är hur regeringar utövar makt. Ju mer makt och inflytande vi ger regeringar över våra liv, ju fler incidenter som detta kommer vi att uppleva.
-----
En eloge till reportern. Det är så vi förväntar oss att media ska ställa frågor


9 Kommentarer:

Anonym sa...

Helt bisarrt. Regeringen är rutten, men även räddningsmanskapet. Man kan inte gömma sig bakom barocka regler. Folk som lyder varje moraliskt förkastlig order eller regel möjliggör vilka vidrigheter som helst. Till slut kan det bli som i Kolyma där socialismen dödade tre miljoner.

Anonym sa...

Inget nytt under solen detta är vardagsmat i Staterna ..... För 20 år sedan fick en svensk man hjärt problem på en strand i Florida en ambulans kom - dom fråga honom ifall han hade ett kreditkort - nej det hade han inte - ambulansen körde iväg. USA#1
/SS

Berit sa...

Om ni skriver om skräckhistorier ska de dokumenteras. Den du skriver om SS tror jag inte på.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Det finns massor med påhittade historier som cirkulerar på nätet och i mails.
Man kan inte bara säga: Jag har hört att...

Berit sa...

SS, det handlar inte om vad jag "tror på" eller inte.
Jag skräms av polisvåldet och övergrepp, tendensen numera att dra vapen och sätta handbojor på folk helt rutinmässigt. Speciellt också när swat teams tränger sig in i hem mitt i natten och skjuter familjens hund tex. som i
detta fall.
Man kallar det för att se till "officers safety"

Men jag har också bett dig att dokumentera det du påstår eftersom det är så många historier som sprids på nätet och som är felaktiga.

Anonym sa...

OK Berit jag har bott i USA i 2 år och i Las Vegas i 3 månader. Jag har med egna ögon sett the police in action . Skulle jag berätta hur mycket jag har sett för mina vänner skulle dom inte tro mig.Varje dag såg jag biljakter eller dragna pistoler och olika tillslag. Det kan inte finnas så många brottslingar i en stad - jo det finns det i Las Vegas. Jag kan inte dokumentera en artikel som jag läste i Las Vegas tidningen för 12 år sedan om en police officer som hade skjutit 3 människor vid olika tillfällen och inte blivit fälld MEN jag kommer ihåg det. Hela USA är en skräckhistoria. /SS

Knute sa...

Knappast är HELA landet en skräckhistoria. Brottsligheten är större i Sverige per capita.

Anonym sa...

En annan skräckhistoria

Jag bara måste berätta om artikeln:

"The secret world of child brides"

i senaste National Geographic Magazine:

http://ngm.nationalgeographic.com/2011/06/child-brides/gorney-text

En stolt fader pekade på sin 26-åriga dotter, som nu hade tio barn. . . Gift vid 14 års ålder.

Fridsamme Fridolf

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.