21 juni 2011

"Fast and Furious " och "Gun Walker"


I flera månader har jag känt till delar och misstankar om denna historia men låtit bli att skriva om den därför att den verkade helt otrolig, men här är den:

Den här veckan förväntas Obama-administrationen avskeda Kenneth Melson, tillförordnad chef för Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF) och offra honom som en symbolisk gest i en undersökning ledd av kongressledamot Daryl Issa (R -Calif.).

Issas kommitté undersöker en till synes vansinnig plan från ATF:s sida - att avsiktligt kanalisera tusentals vapen till ultra-våldsamma mexikanska knarkgäng under 2009-10.

Man kallade operationen "Fast and Furious" och det gick ut på att tillåta försäljning av handeldvapen, AK-47 och gevär till vad man kallade "Straw buyers", som sedan sålde vapnen vidare till kartellerna. I teorin skulle ATF agenter kunna spåra omfattningen av smugglings-näten, i ett försök att stoppa den illegala vapensmugglingen över gränsen.
Man satte upp kameror i vapenaffärer och även när affärsägarna pekade ut kunder de visste hade falska identitetshandlingar uppmanades de att ändå sälja.

Programmet fokuserade på personer som lagligt köpt vapen, som sedan överfördes till brottslingar och var avsedda för Mexiko. Men istället för att ingripa när vapnen bytte ägare, krävde ATF -agenterna att låta vapnen "gå" (walk) och vänta tills de dök upp i Mexiko.
Avsikten var (säger man) att när vapnen i Mexiko spårades tillbaka till köparen, skulle hela vapensmugglingshärvan avslöjas. Men genom att låta vapnen hamna i orätta händer var det en fruktansvärd felräkning som resulterade i dödsfall som kunde ha hindrats, däribland Border Patrol agent Brian Terry.
Han dödades förra året norr om den mexikanska gränsen i Arizona efter att konfronterat banditer som man tror befann sig bland illegala invandrare. Två vapen hittades nära platsen för mordet och de spårades till "Fast and Furious".

Ytterligt lite information har kommit från Vita huset om allt detta. Man lägger skulden på Ken Melson nu, i hopp om att tysta besvärliga frågor, men allt tyder på att han inte ensam fattade beslut av denna kaliber. Det finns andra beslutsfattare, mycket högre upp på kedjan, som försöker gömma sig bakom honom....Holder och Obama tex.....de är ute efter Second Amendment, rätten att bära vapen. Det var den egentliga planen bakom allt detta. En avsiktlig operation, för att kunna skylla våldsamheterna i Mexiko och vid gränsen på slappa amerikanska vapenlagar.

• 26 mars 2009. Utrikesminister Hillary Clinton hävdar under en flygresa till Mexico City att 90% av de skjutvapen som används av drogkarteller i Mexiko kommer från USA.
"Justitieminister Eric Holder och Homeland Security Janet Napolitano besöker Mexiko för att diskutera sätt att stoppa smugglingen av amerikanska vapen, som Mexico säger står för 90% av de konfiskerade vapen här. Mötet är en del av en akut amerikansk insats för att hjälpa Mexiko som kämpar ett blodigt krig mot knarkkartellerna."

• April 2009 avslöjas det att siffran 90% var helt fel. Bara ett litet antal kom från USA, men de var de enda man säkert kunde identifiera. De flesta vapen var tillverkade i Kina, Taiwan, El Salvador men hur de kom in i landet går inte att spåra. Inte ens det liberala FactCheck.org kan svänga till det.

• Hösten 2009. Operation Fast and Furious börjar.

• November 2010. Kroppen av den kidnappade mexikanska advokat Mario Gonzalez Rodriguez upptäcks i en grund grav. Det rapporteras nu att han dödades med vapen som smugglas under operation Fast and Furious.

• December 14, 2010. Border Patrol agent Brian Terry skjuts med en AK-47 som smugglats till Mexiko under denna operation. Brian Terry dog följande dag.

En mer utförlig beskrivning av vad som händer här.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

This story would have been HUGE if Bush was still president...

Berit sa...

Du har rätt i och för sig men det skulle aldrig ha hänt under Bush. Han skulle aldrig ha haft en man som Holder i sin tjänst.

Det finns fortfarande många som inte fattar vidden av detta , som fortfarande tror att detta bara var en vanlig ATF-plan som misslyckades.
Jag får min information från en pensionerad polisman som arbetat mycket med "sting-operations" och som säger att detta inte klarar en granskning.

1.De mexikanska myndigheterna kände inte till operationen.
2. Det fanns inga planer för att upprätthålla övervakning av vapen när de nådde den mexikanska sidan av gränsen, och därför skulle det ha varit omöjligt att "fånga" någon stor fisk i drog-kartellerna.
3. Den skadeglädje som ATF-ledarna visade när det uppdagades att vapen återfanns vid mexikanska brottsplatser stödjer påståenden om att det verkliga syftet med operationen var att främja en politisk agenda, dvs genomförandet av mer vapenkontroll.

Frågan måste ställas: Vem vinner?
Svaret borde vara uppenbart för alla. Det är de politiska intressen som kräver att man tar ifrån medborgaren rätten att bära vapen och deras allierade i förvaltningen som vill ha ytterligare tillgång till skattemedel för dessa syften.

Anonym sa...

http://www.ar15.com/forums/topic.html?b=1&f=5&t=1145029

Där har du en advokat som hjälper till med fallet. Melson var bara "Expendable". Vilken idiot som helst med minsta fömåga till logiskt tänkande förstår att det är Obama och Holder som ligger bakom det hela i ett försök att införa mer gun control. Hur fn skulle ATF ha kunna sätta dit en "Drogkartell" som dom påstod genom att skicka vapen illegalt till Mexico, det är ju en logiskt kullerbytta att säga att man skulle spana på brottslingar när man inte ens har någon riktig verksamhet i Mexico...nej då vore det smartare att utge sig för att vara droghandlare och köpa större och större mängder tills dom närmar sig stor fiskarna.

Iställer låter dom folk köpa vapen och ta med sig över...en sån handling kan bara användas i politiskt syfte.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.