25 juni 2011

Har ingen aaaning


Ben Bernanke, ordförande för Federal Reserve, höll en presskonferens och meddelade att de ekonomiska problemen håller i sig och att det är svårt att förstå varför.

"Amerikanska folket förstår det inte," och det gör inte Bernanke heller, enligt honom själv.
"Centralbanken har överrumplats av den senaste tidens tecken på försämring i ekonomin"

Vänta lite!
Obama hävdar att vi är i en återhämtningsprocess , media säger samma sak.
Vad är detta ????Ekonomiskt sabotage?


Enligt Biden skapas det 500,000 nya jobb varje månad men Bernanke var brutalt ärlig och erkände att han inte hade en aning om vad som faktiskt orsakade den nuvarande instabiliteten i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Tidigare har man skyllt på händelser utanför USA och pekat på Japan tillsammans med stigande livsmedels-och oljepriser, men Bernanke ställdes mot väggen denna gång av en reporter, som noterade inkonsekvens bakom denna förklaring och en ändring av långsiktiga prognoser. Bernanke tog betet och medgav att endast en del av faktorerna var tillfälliga och att han inte vet exakt vad som orsakat nedgången, men att den skulle kvarstå.

"Vi har inte en exakt bild över varför denna långsammare tillväxt är bestående, men den kommer att bli "mer beständig" än vi trodde."
-----
Hallå Bernanke, är du där?

Du och Obama (som tillbringade 5 år på skolbänken för att bli ekonomisk idiot) har spenderat närmare en miljon miljoner på konstlade projekt som "skulle stimulera" ekonomi. Ni har förstört närmare 750,000 bilar så att vi kunde "återvinna" metall och bygga nya bilar.
(Cash for Clunkers)
Ni tvingade fram ObamaCare, vilket skrämt småföretagare så till den milda grad att de vägrar nyanställa.
Ni har tryckt pengar snabbare än vad McDonalds spottar ut kartonger till sina Happy Meals.
Democrat Party föreslår varje dag nya skatter som ska bestraffa framgång och National Labor Relations Board ( samordnarna av alla fackförbund) bestämmer var företag kan bygga sina fabriker.

Och Du, Ben Bernanke säger att du inte har en aning!

11 Kommentarer:

Peter sa...

Det var väl Bernanke som för 5-6 år sedan sa att det inte fanns någon risk för husbubbla.

Undrar hur han fick jobbet. Lite judisk svågerpolitik kanske. Ja, jag vet - den sista kommentaren blir inte populär, men den står jag för i alla väder. Och är det någon som kallar mig antisem ... så ska ni kolla på detta klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=jUGVPBO9_cA&feature=related

Berit sa...

Peter, jag tror inte att du behöver se judiska spöken. Svågerpolitik förekommer inom alla "familjer" men att det i första hand är ras eller religion som styr Bernanke tvivlar jag starkt på.
Hans lojalitet ligger hos bank-lobbyn

Knute sa...

"Det handlar inte om några konspirationer som styr skeendet. Inte ens Goldman Sachs extremt intelligenta personal är så skicklig att de kan förutse när bubblor brister. Det handlar om kaotiska statliga regleringar och kaotisk politisk taktik som ingen människa kan överblicka och vars felprissättningar och förbud mot rationella beslut gör samhället fattigare. Och ödeläggelsen tydliggörs i spastiska skav i form av bubbelkrascher. Sovjets undergång var inte resultatet av nån genomtänkt konspiratorisk plan, utan den nödvändiga följden av ett odugligt system som möter naturlagarna. Snarare var Sovjetunionen en konspiration, och den planen gick åt pipan."

http://www.svd.se/naringsliv/sondag-varldsekonomins-anonyma-makthavare_6269022.svd#article-comments

Peter sa...

Berit, Knute. Ni kritiserar ständigt den (vänster)liberala pressen och vi vet vem som äger merparten av den. Vi vet också vilka som håller på att förebereda smutskampanjer mot kandidater som Sarah Palin, Michelle Bachman och Ron Paul när det börjar bli dags för nästa presidentval.

Jag säger inte att alla judar högt upp i företagshierarkin eller inom statlig förvaltning är sionister. Men vi behöver bara ta företeelser som HBT-rörelsen (den mer politiska grenen), gangstarap-musiken, Hollywoodfilmer (där man gärna skuldbelägger västerlänningar med kristen bakgrund), införandet av mångkultur, etc, etc och vi finner (alltför) ofta att det är judar som ligger bakom.

På tal om mångkultur så behöver vi bara ta det eländiga Irakkriget, iscensatt bland annat av sionisten Paul Wolfowitz, som lett till en ständig ström av irakier till Sverige, där många inte ens har skäl att få asyl.

Som västerlänning, spunnen från den kristna traditionen, så känner jag mig helt enkelt klämd mellan sionister och islamister.

Det är med andra ord hög tid att den judiska lobbyn blir utmanad om man ska kunna rädda USA. Saken blir inte bättre av att ca 75 procent av de amerikaner som besökte det senaste Bilderbergmötet var judar.

Ju mer invandring från exempelvis Mexico, desto förre människor med västerländskt ursprung kommer det att bli i USA, och det krävs inget geni för att inse att politiker av den typ som jag nämnde ovan kan vara ett minne blott inom några decennier.

Visst är många judar otroligt duktiga, men de är inte SÅ duktiga att det ska finnas en sådan överrepresentation som det finns, bland annat inom FED med närliggande institutioner.

Berit sa...

Jag har sagt det förut, antisemitism är så lömsk eftersom den gömmer sig så väl bakom självutnämnda diplomater och akademiker.
När nationella, kollektiva eller personliga ambitioner inte uppfylls, är det mycket enklare att skylla på någon eller något, hellre än att leta i efter källan till misslyckanden och frustration.Någon måste få skulden för att terrorister (med olja ) är arga på oss.

Denna någon är - inte överraskande - återigen judar.

Det var få som kritiserade amerikanska muslimer och påstod att de influerade Clinton när han lät bomba Europas kristna serber.
Och sällan kallar men det "opassande etniskt inflytande", när USA ger miljarder till icke-demokratiska länder som Egypten, Jordanien, eller palestinierna. Inte heller när saudiska olje- pengar strömmar in till amerikanska universitet.
Väldigt sällan talar man om ockuperat land, som Cypern eller Tibet. Det gör man bara när Israel är inblandat. Massmord likaså: Kambodja, Kongo, Rwanda och Darfur har betydligt färre fördömanden av FN än Israel.

Peter, läs historia om judar så får du förklaring till varför de är framstående inom bankväsendet .

Judar fick inte äga land i Europa, kristna fick inte ägna sig åt att låna ut pengar mot ränta. Judar kunde låna ut pengar till bönder mot löfte om betalning efter skörd. Bankväsendet och i viss mån försäkringar grundades så och de judiska bankirerna anlitades av kungahusen i Europa.
Deras jobb var att skaffa intäkter genom skatt på jordbruk, förhandla om lån, prägla mynt, att skapa nya inkomstkällor för att betala militären. Deras jobb var också att samlad in pengar för att täcka regentens personliga extravaganser .

Anonym sa...

Judar har ofta behandlats som "andra" i många europeiska samhällen. När tiderna är goda, är det inte så illa, men i svåra tider blir de anklagade, när de är rikare än befolkningen i stort. Att hitta syndabockar är vanligt under dessa omständigheter.
Judar har av tradition och omständigheter satt ett högt värde på utbildning eftersom de ofta levt under hotet om förföljelse och uppbrott. Det har gett upphov till att de anklagas för fusk för att komma upp sig i samhället, så att de kan kontrollera allt.
De "mindre lyckligt lottade" blir avundsjuka och då är det enkelt att ta till anklagelser mot deras religion, när de verkliga skälen är konkurrens, missunnsamhet och rädsla.

Lisa/

Peter sa...

Nu är du där igen, Berit, och drar till med ”antisemitism” i brist på argument. Samma taktik som politiskt korrekta politiker och journalister kör med i Sverige när man kritiserar svensk invandringspolitik, fast då använder de sig av ord som ”främlingsfientlig”, ”rasist” och ”islamofob”. Det är ett väldigt lågt sätt att argumentera på. Och som jag tidigare visat så har judar en bra lösning på hur de ska tysta kritiker:
http://www.youtube.com/watch?v=jUGVPBO9_cA

Och snälla du (och andra som skrivit), judar är allt annat än offer i dag; den som bara nämner ord om ”Den judiska lobbyn” i USA får se sig bli kölhalad av etablissemanget eller kan till och med mista sitt jobb. Visst var förintelsen en vedervärdig händelse men att man till och med kan få fängelse i vissa länder för att man förnekar den visar bara vilken oerhörd makt den judiska lobbyn har. Och det är en makt som skrämmer en västerlänning, med rötterna i kristendom, som undertecknad.

Du tar också fram jämförelser med islam – ungefär som om du tycks tro att jag tycker att islam är OK – men jag har inte försvarat islam framför judendom. Tvärtom – jag är en mycket stor islamkritiker, vilken inte har gjort mig populär inom vissa delar av släkten. Bland det värsta jag vet är den svenska vänsterns gullande med islam.

Mina åsikter är kanske inget man ska skylta med, utan man ska svälja att judar ständigt är offer på grund av förintelsen. Men det var ju liksom ett tag sedan, och med representanter som Paul Wolfowitz, Barbara Lerner Spectre etc så kan det bli en annan förintelse på sikt; den mot västerlänningar och västerländska värderingar, spunna ur den kristna traditionen.

I Sverige har vi judiska motsvarigheter; Bonnier, familjen Hjörne samt många journalister och affärsmän (ett par av dem stödjer den vedervärdiga organisationen Expo) som är några av SD:s största kritiker.

Nej, Berit – dessa människor är INTE våra vänner.

Jag skulle kunna dra fram mängder av liknande exempel som jag skrev om tidigare – hur sionister på ett väldigt listigt och framgångsrikt sätt har smitt planer under historien – men nu ska jag sluta för jag inser att jag är inne på minerat område. Jag inser också att det är lika meningslöst att diskutera detta ämne med dig som det är att diskutera svensk invandringspolitik med, säg, Lena Sundström.

Tänk bara änu en gång på vilka som kommer att göra allt för att tysta och misskreditera organisationer (till exempel Tea Party) och människor som vi båda sympatiserar med (Sarah, Palin, Michelle Backman, Ron Paul etc). Jag hoppas att det någon gång går upp ett ljus för dig.

Berit sa...

Peter, vi har ett ordspråk:
“If it walks like a duck, quacks like a duck, looks like a duck, it must be a duck”

Peter sa...

Ni borde också ha en motsvarighet till "Man kan inte kan se skogen för alla träd", LOL!

Det är nämligen väldigt aktuellt i detta fall, vilket bland annat historien om USS Liberty är ett utmärkt bevis på.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident
Inte en chans att världens kanske mest effektiva militär hade kunnat göra ett sånt misstag. Men ibland är de lite för smarta för sitt eget bästa ...

Knute sa...

De judar som vill ha hit folk som vill skära halsen av dem håller på att tänka om i rask takt. Men islamfjäskande judehatande invandringsivrare finns det gott om. Ta bara gänget som applåderar Ship to Gaza: miljöpartiets Gustav Fridolin, biskop Eva Brunne, sossen Thomas Bodström, skådisen Stellan Skarsgård osv.

Peter sa...

Jag tycker precis lika illa om Ship to Gaza-gänget som du, Knute, vilket nog har framgått ovan. Och bland det värsta jag vet är västerländska så kallade feminister som inte kan ta avstånd från islam och dess kvinnoförtryck. Men jag står också för allt jag sagt ovan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.