09 juni 2011

Hundvisslor som symptomlindring mot "ungdomar"

Är det rasistiskt att säga: "Det är tack vare sådana som dig jag röstar på Sverigedemokraterna" ?

Det finns störande ljud som bara unga personer kan uppfatta. Malmö kommun har testat ett sådant ljudlarm på två förskolor. Syftet är att skrämma bort vandaliserande ungdomsgäng, ja rentav mordbrännare - i Sverige brinner i snitt en skola om dagen. Pojkgäng som hatar skolor därför att de inte lyckats med sina studier. Den vägen att få respekt är stängd, inbillar de sig.

Så tyvärr blir vi tvungna att be om fler ”ungdomsskrämmor”. Och poliser och övervakningskameror. Frågan är om inte medborgarna ska ha lov att beväpna sig också? Busarna har ju knivar och skjutvapen.

Men det lindrar bara symptomen. Förresten, när jag tänker efter är det inte ”bara symptom”. Bristen på poliser är faktiskt en av orsakerna till buset. Detta plus att domstolarna dömer allt för milda straff, så busarna strax är ute på gatan igen. Plus att de och deras föräldrar aldrig skulle släppts in i landet.

Den sista meningen kanske är lite för generaliserande. Som när ett par bilar på en bensinstation står och väntar på en ledig slang och bilen längst fram i kön inte reagerar tillräckligt snabbt när en pump blir ledig. Då kör bil nummer två snabbt fram och börjar tanka. Föraren i bil nummer ett rusar ut och skriker: "Det är tack vare sådana som dig jag röstar på Sverigedemokraterna."

Tja, ur min synvinkel gör sig den ene föraren sig skyldig till vardagsterrorism, men jag tycker inte den andre gör sig skyldig till vardagsrasism, trots att han generaliserar en smula. Med tanke på risken för kulturberikande repressalier är det snarare ganska modigt att säga ifrån att det inte är civiliserat att tränga sig före i köer. En kulturkrock.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Unge svensker ønsker å bo på landet. 7 av 10 kvinner mellom 15 og 29 år vil flytte på landet viser en svensk undersøkelse. Det skrives at det et roligere tempo og naturen som lokker.

Er det lov å spørre om situasjonen i Sverige med f.eks Malmø hvor skyteepisoder og bombeeksplosjener nærmest er dagligdags, samt at Sverige har flere tusen anmeldte voldtekter i løpet av et år, kan ha noe med ønsket om å flytte til landsbygda?

Svensk media har en positiv vinkling på det hele. En Centerpartipolitiker omtaler det som gledelig, og det er det sikkert for landsbygda, men kanskje det er et signal om at noe er veldig galt i byene?

http://www.document.no/2011/06/unge-svensker-vil-flytte-pa-landet/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.