09 juni 2011

Hur många Obamabeundrare finns det kvar?

Någon gång ibland kör jag om bilar med denna dekal och varje gång det händer kan jag inte låta bli att snegla på föraren.

Kan inte låta bli att undra: Vad är det för sorts människa som öppet annonserar att de stöttar Obama en andra gång?
OK. Första gången kan man kanske förlåta ...men inte en gång till!


Oftast är föraren svart och det är säkert så att ras kommer att ha stor betydelse även i nästa val. År 2008 fick Obama runt 96% av de svarta rösterna, men nu när han har brutit i stort sett alla val-löften är inte stödet fullt så högt (85%)
Det är svårt att erkänna även för sig själv att man begått ett misstag, men människor kan inte förbli blinda hur länge som helst, tycker man. De tankar ju också sina bilar och handlar mat.

Förutom att svarta röstade på Obama, därför att de kan identifiera sig med en person med samma hudfärg, så röstar man också på Demokrater därför att de är villiga att favorisera minoriteter.

Fackmedlemmar var en annan grupp som röstade på Obama fast inte i så hög grad som svarta.
Men utav varje dollar som donerades av facken till valkampanjer gick 96 cent till Demokrater.

Ensamstående mödrar är också en grupp som var säkra Obama-supporters. Staten ersätter familjefäder och dessa kvinnor är beroende av att regeringen tar hand om dem och deras barn.

Samma sak med statsanställda och dit räknar jag också lärare i statliga skolor. Man biter inte den hand som föder en och Obama har sett till att antalet statsanställda har ökat samtidigt som jobb inom den privata sektorn har gått upp i rök.Hur många amerikaner kommer det att finnas kvar som uppskattar individuell och ekonomisk frihet och vill se en kraftig minskning i regeringens inflytande, storlek och kostnad? Om det inte finns tillräckligt många ser framtiden dyster ut.

28 Kommentarer:

Anonym sa...

Han är en stjärna:

http://blogs.telegraph.co.uk/news/nilegardiner/100091346/another-slap-in-the-face-for-britain-the-obama-administration-sides-with-argentina-and-venezuela-in-oas-declaration-on-the-falklands/

http://www.ar15.com/forums/topic.html?b=1&f=5&t=1193864

Knute sa...

Obama är kanske stjärna för en rad latinamerikanska despoter med vars hjälp han vill ta ifrån Storbritannien Falklandsöarna och ge till Argentina.

Berit sa...

Nästan hälften av landets befolkning tycker att man ska omfördela rikedom genom att tvinga de rika att betala högre skatter. För att vara exakt är det 47% som tycker så.
Vilken lustig tillfällighet att 47% av amerikanska hushåll INTE betalar någon inkomstskatt alls....Hmmmm

Anonym sa...

Det är hårda tider i USA nu. Kenneth Wright i Stockton, CA, greps av en polispatrull som bröt sig in i hans hus kl 6 på morgonen, tog honom klädd i kalsonger, kastade ner honom på marken, satte handklovar på i barnens (3, 7, 11) åsyn, och sedan höll honom förvarad så sex timmar. Polis var det ju inte egentligen, utan en särskild patrull från Department of Education. Det handlade, säger Kenneth som ju borde fått veta, om hans f.d. frus obetalda studielån. Nähä, säger departementet, det var en pågående kriminell undersökning. Mer vill man inte säga.
- Daily Mail (UK) berättar mer, och har fina bilder. Annars kan du ju läsa American Thinker's blogg. / Steve

Berit sa...

Den händelse du skriver om Steve är MYCKET uppskakande och den skriker väldigt högljutt: Polis-stat

gertrud sa...

Hur kan man rösta på en person, som - - -
inte ens är född?

Anonym sa...

24.199 emails från Sarah Palins tid som guvernör i Alaska, från början av 2007 till 30 september 2008, ska släppas fria i morgon fredag. Nu vill Washington Post ha hjälp av 100 arbetsamma läsare att gå igenom dem och se om det finns något diskriminerande i dem.
- 2008 hackade sig en student, David Kernell, in på Palins (privata) Yahoo-konto, och postade en del av hennes meddelanden på Wikileaks. Han dömdes till ett års fängelse plus tre års övervakning. -- När Palins bok "Going Rogue" kom ut 2009 satte AP elva pers på att läsa den och försöka hitta fel. Elva pers på heltid. Nu är det alltså 100.
- Av någon anledning kommer jag att tänka på en svensk undersökning från Göteborgs universitet som visar att 67% av våra kära journalister röstar på vänsterflygeln: Mp 23%, V 14%, och S 30%. Det här var 2005; men en undersökning 1989 visade samma total för vänsterhalvan, även om Mp då bara var 12%. / Steve
www.jmg.gu.se/digitalAssets/1284/1284227_nr38.pdf

Anonym sa...

Om ni kollar OBAMA dekalen så ser ni att det är en uppgående sol - någon här som är intresserad av vad det betyder ????
/SS

Berit sa...

Kanske så här?


Den uppgående solen har varit och är en viktig ockult symbol sedan länge som blivit vanlig på flaggorna till kommunistiska länder

Den uppgående solen representerar början på en "ny dag" eller, mer exakt, en ny tid

En återkommande mytisk modell för revolutionärer och unga romantiker,) som den unge Marx) , var Prometheus, som stulit elden från gudarna så att mänskligheten kunde använda den . Revolutionären liksom den som beundrar Prometheus tror sig vara den som ska leda människorna från mörker till ljus.
När det gäller Obamas kampanj logo , är den uppgående solen också en referens till Obama själv. Han är en av "Son av morgondagen ".

Anonym sa...

@Knute

"Stjärna" med ironi hoppas jag du förstod. Därav länken till ett forum där han är mer hatad än Stalin. Med all rätt.

Knute sa...

Bra att det var ironiskt menat, ty ibland söker det sig hit sådana som hyllar världsrevolutionen ledd av Chavez, Ahmadinejad och Obama. Sådana kommentarer har dock blivit sällsynta eftersom vänstern har förlorat tolkningsföreträdet.

Anonym sa...

Också New York Times ber läsarna om hjälp att hitta sådant som är intressant i e-mailen från Sarah Palins guvernörstid. Visserligen ska man ha eget folk i Juneau, Alaska, när mailen släpps, och visst ska man börja publicera dem redan fredag e.m., dvs direkt (Alaska är fyra timmar efter New York) -- men nog ska läsarna hjälpa till också!
- Men Sarah Palin… Ska Times lägga så mycket tid och pengar på någon som aldrig kan vinna (det vet ju vi trogna läsare)? Eller…?
- (NYTimes reggar dina besök. 10 fria tittar i månaden har du. Sedan…) / Steve

Anonym sa...

"FLASH: U.S. Secretary of State Hillary Clinton seeking World Bank presidency, sources say." (Reuters) -- Dags att lämna Obama-skeppet?
http://twitter.com/#!/Reuters/status/78933076864012288
(Osant, säger Clinton-talesman.) / Steve

Anonym sa...

Den uppåtgående solen är en ILLUMINATI symbol.
Illuminati uppfann och finansierade den kommunistiska revolutionen. Men det paradoxala är att illuminati styr även WALL Street.
OBAMA is just a puppet !! /SS

Berit sa...

Man kan nog tyda in nästan vad man vill i solen som symbol. Japans Hinomaru var nog inte inspirerad vare sig av illuminati eller kommunism. Inte heller antika Egypten och deras sol-symboler.
Du hittar den uppgående solen som symbol i förmodligen alla kulturer på denna planet.

Anonym sa...

Sarah Palin sade på TV (5 juni) att Paul Revere varnade engelsmännen 1775 -- amerikanerna var beväpnade nu! Revere var en berömd amerikansk frihetshjälte, bör man tillägga. -- Och vänstern blev alldeles till sig! Googla på "Palin Revere" får ni se! 12,6 miljoner träffar. Eller begränsa det till 'Google News' -- 1380 träffar just nu.
- Fox News säger att "nästan allt som Palin sagt" verkar rätt, och undrar varför NBC ägnat tre kvällar åt att säga motsatsen. National Public Radio, som förvisso inte är konservativ, plockade fram en historieprofessor (Suffolk Univ, Boston) som skrivit mycket om Revere. Han sade att Palin hade rätt. "Det här var en hemlig operation" -- men nu fick engelsmännen veta att amerikanerna var förberedda. NPR: "So you think basically, on the whole, Sarah Palin got her history right. -- Prof. ALLISON: Well, yeah, she did."
- Men som sagt, media tycker fortfarande att hon är dum, dum, dum… Och inte bara media… / Steve

Anonym sa...

Palin's 24.199 frisläppta emails från nästan 2 års guvernörstid! Det här kan bli roligt. New York Daily News berättar. En Alaska-bo hade frågat om Charles Lindbergs, flygarens, byxor som skulle finnas i guvernörspalatset. "Nej, han tog dom med sig", svarade en staffer till Palin. -- Och Palin gillar UTROPSTECKEN! "Looks great!!!" skrev hon till vice-guvernören.
- Tur att vi har media! Hur skulle vi annars inse att Palin är dum, dum, dum…! Annat är det med murvlarna…!
- Mer seriöst blir det hos The Globe and Mail i Toronto, Canada: "Palin emails show her coping with rise from mayor to governor to VP candidate" / Steve

Anonym sa...

Guardian (UK) körde igång en egen blogg om "Sarah Palin emails" kl 0900 GMT (1000 hos oss). (Uppdateras varje minut, står det.) Man har eget folk i Juneau, Alaska. Kl 0911 ger man en historisk översikt. Man ber läsarna om hjälp med den här viktiga uppgiften. Kl 0925 berättar man hur upprörda alla konservativa är, hur de klagar hos media. Kl 0931 citerar man AP, det som stod hos Globe & Mail. Kl 0943 citerar man MSNBC om Troopergate: Press aide Sharon Leighow replies, "I dropped all sorts of questions about linda," referring to Branchflower's wife, "... licence lasping [sic] ... Walt association etc." Palin replied again from her Blackberry, "Thank u."
- Det blir jättejättespännande det här! / Steve

Anonym sa...

I augusti 2008 gillade Sarah Palin ett tal om energipolitiken om Obama hållit, berättar Daily Mail, och sade att han hade haft "good points" och var "right on" !
- Och en annan gång gillade hon Obamas röstning om naturgasledningen: 'He did say 'yay' to our gasline. Pretty cool. Wrong candidate.'
- Och klimatförändringen se'n: 'Climate change is a top issue of course. Just head's up.
- Där ser ni -- hon är dum, dum, dum… -- Nejvisstnej. / Steve

Anonym sa...

Guardians Sarah Palin-blogg blir bara rysligare. Nu kl 2.01pm visar man att Palin bad Gud om hjälp: I have been praying for wisdom on this ... God will have to show me what to do on the people's budget because I don't yet know the right path ... He will show me though. -- Det finns välan ingen Gud heller! Sven Wernström i FÖ skriver om det idag; "Mördarnas århundrade" kallar han det. Påven och de där andra kristna bakom allt elände, alla mord under 1900-talet. Visst har han väl rätt? Förtrycket från Livets Ord är alldeles outhärdligt för oss rätttänkande! / Steve

Anonym sa...

"Sarah Palin emails: top quotes" -- The Telegraph (UK):
1. Från Palin till en medarbetare 30/8 2008, förvåning över att hon nominerats till vice-president-kandidat: “Can you flippinbelieveit?!”
4. Från Palin till press-medhjälpare 15/9 2008 då hon fått veta att reportrar frågade vad hon ansåg om evolutionen: "Aarghhhh! Jag är så ledsen att ni dränks i sådant. Dinosaurer också?!"
6. Från Palin till medhjälparen William McAllister om en solariebädd hon installerat i residenset [och som fördes fram som bevis på hennes slösaktighet]: "Den gamla använda solariebädden som mina flickor använt några gånger i Juneau? Jo, vi betalade den själva…"
Nr 2, 3 och 5 är inte från -- utan till -- Palin (och inte mer intressanta än exemplen ovan). / Steve

Anonym sa...

New York Times har förstås också bloggat om de Sarah Palin'ska nästan 25.000 emailen. "Resultatet? Efter en dags frenetiskt letande i korrespondensen, med hjälp från miljontals online-läsare, blev det inga större avslöjanden -- men många försök att granska bakgrunden för en kvinna som kan försöka bli president."
- Ack ja. Svårt sådant där för media. "Palin som inte har en chans som kandidat… Hon som är så dum, så dum…"
- (Anchorage Daily News har alla emailen i 24 PDF.) / Steve

Anonym sa...

Och Guardian slog igen sin Palin-blogg redan kl 16 London-tid… Med ett meddelande som 'kastar ljus över de allra innersta funktionerna i Sarah Palin's guvernörskap'. En medarbeterska skrev till guvernören under rubriken "Barbecue hemma hos mig mañana med Strange Boys som spelar… Tip the kids, bring beef, tequila, and condoms". Och hennes chef svarade: "Did you mean to give this to me?????"
- Usch ja. Man förstår att media avskyr Palin. / Steve

a Martin sa...

Ni vet väl att order ”idiot” (som det står på skylten att man är om man röstar på Obama igen) kommer från grekiskans ἰδιώτης som betyder ”person lacking professional skill," "a private citizen," "individual".

http://en.wikipedia.org/wiki/Idiot

Så på denna bloggen förespråkas alltså idioti. ;)

Berit sa...

Visst Martin, jag släpper ju igenom dina kommentarer ;)

Anonym sa...

En googling på "Palin emails" ger just nu 17.521 träffar i översta klungan. Sarah Palin's emails written at 8th grade level, säger HuffPo. Ja, man tager vad man haver, sade redan Kajsa Warg. Lika intressant är frågan How damaging will the Sarah Palin emails be to conservative America?, som International Business Times ställer. Nja, mister, det är pressen som åkt på en blåsning.… Ett lite större blad, Wall Street Journal, konstaterar ju: More than 24000 pages of e-mails from Sarah Palin's half-term as Alaska Governor reveal little more than the day-to-day business of a state leader and working mother. / Steve

Anonym sa...

Vänta nu, du säger helt oförargat att svarta röstar på Obama för att "de kan identifiera sig med honom". Det där är ren och skär rasism. Vita som anställer vita av samma skäl skulle demoniseras utav bara helvete -- för att inte tala om åtalade och fällda.

Berit sa...

Visst, jag vill påstå att svarta är mer rasmedvetna än vita.Obama skulle aldrig ha blivit vald om det vita Amerika var rasistiskt.
I stället för att kommentera på en gammal posting föreslår jag att du tar dig en titt på några av de senaste jag skrivit.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.