05 juni 2011

Dricker vi verkligen mindre i Sverige?

Sedan 2004 har konsumtionen av alkohol minskat stadigt i Sverige - till forskarnas förvåning. Men om de hade räknat med hur befolkningen har förändrats till följd av invandringen, så skulle de inte tycka det är konstigt.

Spritkonsumtionen har minskat drygt tio procent. Andelen invandrare från länder där islam förbjuder alkohol har ökat i motsvarande grad. Med andra ord dricker inte svenskarna mindre, det är bara så att forskarna inte får nämna invandringen, för då blir de anmälda till Diskrimineringsombudsmannen.

G.K. Chestertons roman från 1914, "Det flygande värdshuset" utspelas i en framtid då England har tagits över av muslimer. Muslimerna har infört Sharia och förbjudit alkohol, och de två huvudpersonerna (som är engelska) har tagit på sig att smuggla alkohol över hela England till de desperata engelsmännen för att trotsa myndigheterna. De är ständigt i rörelse för att ligga steget före den religiösa polisen, därav bokens titel.

10 Kommentarer:

Hjalbert sa...

Asylsökande bör bjudas på en skinksmörgås och en nubbe akvavit, samt lyssna på kristna julsånger. Då får de direkt en bit av den svenska kulturen som de ska integreras till.

Ann-Marie sa...

Hjalbert; ett alldeles utmärkt förslag!! Om det duger åt oss andra, varför skulle det inte duga åt dom?!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det kunde dessutom fungera som ett litmus-test om dom verkligen ville assimileras. Fast på grund av taqyyia så räcker det inte med en-gångs-tester. Snarare måste dom testas regelbundet i minst 10 år innan dom ens får ett medborgarskap.

Anonym sa...

Precis så funderade jag också. Det plus den ruttna kursen på svenska kronan och en övergång från starksprit till vin och cider. Sen finns det muslimer som dricker också men å andra siden finns det alltid enstaka udda fåglar i alla kolonier.

Anonym sa...

Har forskarna en aning om hur mycket alkohol det handlas utomlands? Kan ju chocka dessa pajaser med att det dagligen rullar en jävla massa bilar till Tyskland, där alkoholpriserna är ca 1/3 av våra priser. Miljömupparna vill inte heller låtsas om detta miljöproblem, som enkelt skulle lösas med sänkt alkoholskatt...Blodsven

Anonym sa...

Tänkte samma tanke. Vi dricker inte mindre, men de blir fler. På mitt arbete är det nu runt 20% icke västerlänningar och de dricker inte.

Ann-Marie sa...

Tack för tipset om boken, har nu köpt den och ska läsa den vid tillfälle. Låter som en riktig skräckhistoria... Att inte kunna njuta av sitt glas vin på verandan på kvällskvisten. Vilken mardröm!

Knute sa...

Jag har inte läst den boken, men den metafysiska thrillern "Mannen som var Torsdag" som Chesterton skrev 1908, en mycket speciell bok.

Anonym sa...

ja till och med forskarna är förvånade

Anonym sa...

Forskarna blev förvånade

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.