20 juni 2011

Kreml gillar Obama

När Hillary Clinton gjorde bort sig med en gåva i form av en "reset"-knapp, för att indikera en ny start av relationerna mellan Washington och Moskva redan i mars 2009, borde hon ha använt den mer korrekta termen "kapitulation", för det har inte varit annat än eftergifter efter det.

Alltifrån kapitulation inför de ryska kraven på att skrota planerna på missil- försvar i östra och centrala Europa, till att underteckna New START-Treaty;
USA: s politik gentemot Ryssland under Obama-administrationen har varit en enda lång rad av eftergifter och omfattar också känslig information om brittiskt kärnvapenskydd. Det är inte konstigt att Rysslands president Dmitrij Medvedev nu öppet stöder Barack Obamas omval?

... .. När Kremlin gillar ledaren för den fria världen, vet vi att något är monumentalt ruttet i den amerikanska utrikespolitiken ..."

2 Kommentarer:

Anonym sa...

"Obama also scrapped plans for a nuclear shield to protect Eastern Europe. Some in Poland feel thrown under the bus by this Administration. At least they have lots of good company."

http://www.huffingtonpost.com/2011/05/28/obama-poland-democracy_n_868434.html

Knute sa...

USA och Ryssland på var sin sida i Syrien

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/06/gar-israels-fiender-til-krig-mot.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.