03 juni 2011

Mitt Romney försöker igen


Mitt Romney offentliggjorde i går sina planer och önskemål om att bli USAs president 2012.
Demokraterna har redan börjat skjuta skarpt och kallar Romney för en velig politiker som tar ställning till frågor från bekvämlighet hellre än princip.

Att Demokraterna gör sig lustiga över Romneys obeslutsamhet är bara att skrapa lite på ytan. Hans stora problem är RomneyCare, obligatorisk hälsovård på delstatsnivå. Hur mycket Romney än försöker slingra sig ur det, är det förebilden för ObamaCare. Hans rivaler kommer att korsfästa honom för det.

Romney lägger ut övertygande bevis vad gäller Obamas misslyckade ekonomiska politik, vilket är enkelt, men vad Romney har svårt för, är att presentera en egen övertygande plan. Det handla om trovärdighet och det är inte hans starka sida.
Många Republikaner är inte heller imponerade av Romney och drar därför ständigt fram namn som Tim Pawlenty, Chris Christie och nu också Jon Huntsman.

Sarah Palins busstur "råkade" hamna i New Hampshire samtidigt som Romney gjorde sitt stora framträdande och även om hon förnekar att det var planerat ska vi komma ihåg att hon är en slug politiker.

Det finns två anledningar till att Palin trampar Romneys på tårna.

Dels därför att han kommit med gliringar om henne tidigare, men framför allt därför att hon liksom många TeaParty sympatisörer, tycker att han är ett uruselt val.
Palin:
"Enligt min mening är inte något regeringstvång vad gäller sjukvård bra, så självklart ... kommer det att ges fler förklaringen från förre guvernör Romney, vad gäller hans stöd för regeringskontroll. "
En reporter säger att Romney gör skillnad på sitt "tvång" jämfört med Obamas.

Palin:
"Han kommer med ett bra argument. Staters rättigheter och befogenheter och ansvar i våra stater är mer förnuftigt än att en stor centraliserad regering talar om för oss vad vi ska göra.
Men även på statlig nivå och även lokal nivå, kommer tvånget från en övergripande styrelse och det är tufft för många av oss oberoende amerikanerna att acceptera, eftersom vi har stor tilltro till den privata sektorn och våra egna familjer ... och att våra egna affärsmän och kvinnor fattar beslut för sig själva. Inte någon administrativ nivå som talar om för oss vad vi ska göra. "

Även om Sarah Palin inte ställer upp som kandidat kommer etablissemanget att få bekymmer med henne. Hon kommer att granska alla kandidater och hitta de man inte kan lita på. Så vilken väg hon än väljer kommer hon att ha stort inflytande på presidentvalet.

Hon retar också gallfeber på pressen.
I nästan tre år tid har de traditionella medierna (MSM) gjort sitt bästa för att tillintetgöra Sarah Palin. MSM har inte missat ett enda tillfälle att snedvrida allt hon säger och framställa henne på det mest tänkbara negativa sätt. Hennes synpunkter har kallats gnäll och många skulle ha gett upp, men inte Palin.

Hon har vänt på steken med sin busstur "We the People". Hon har designat turen så att den ger känslan av en valturné samtidigt som den passar hennes tema. Hon besöker historiska platser som spelat en roll i USA: s framväxt. Hon vägrar släppa ut information vart bussen ska gå nästa dag och resultatet blir att media nu är tvungen att följa Palins buss eller acceptera hennes egen redogörelse på SarahPAC.
Journalisterna har blivit så frustrerade att nu är det de som gnäller. De klagar över att hon vägrar att följa deras standardprotokoll, att hon har gjort dem till paparazzi och hon har skapat farliga trafiksituationer.
Man påstår tom. att hon bryter mot flaggnings-lagen.


Jag tror att vad som retar dem mest är att hon, efter tre års mobbning, fortfarande är stark och glad och visar att hon kan återuppliva sig själv gång på gång.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Självklart är det det som retar dom mest. Starka självständiga och framgångsrika människor är det värsta Vänstern vet. Vänstern, socialister och hippies samt andra mentalt svaga människor vill ha svaga lättstyrda robotar som bara följer order, oavsett om det gäller att betala in skatter eller kliva på ett tåg till ett koncentrationsläger.

Jag såg en lista på ett forum från en gubbe i Alaska som redogjorde för vad Palin gjort i Alaska under sin tid i politiken där..Han argumenterade naturligtvis till hennes fördel men det förändrar inte dom beslut hon tagit och hur nöjda dom är med henne. Kan väl säga att jag aldrig sett en politiker gjort sådana handlingskraftiga och populära saker i USA på delstatsnivå.

Skulle gärna se henne som vice president men det går ju tyvärr inte när hon sökte den posten i förra valet. Älskar att hon retar gallfeber på vänstern enbart för att dom hatar en snygg framgångsrik och självständig kvinna.

Knute sa...

Is any Republican ready for the consequences of having defeated the black messiah?

http://www.amnation.com/vfr/archives/019522.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.