10 juni 2011

Myteri på skeppet Gingrich

Newt Gingrich hela stab av kampanjledare gjorde "mutiny" (newtiny?) i går, vilket får mig att tro att hela kampanjen kommer att gå på grund, trots att Newt själv säger att han kommer att segla vidare.

Jag har svårt att riktigt förstå varför han inte ger sig nu. Newt är gammal skåpmat som vänder kappan efter vinden och inspirerar inte många.

Anledningen till avhoppet sägs var "olika visioner" för kampanjen. Vad annat kan man säga?

-----
Staten Alaska kommer att offentliggöra 24.000 e-mails från Sarah Palins yahoo-konto från den tid hon var guvernör så nu vädrar media morgonluft.

Man riktigt dreglar över möjligheten att gräva fram strunt och skvaller. Washington Post och New York Times hat är så bittert att de ber sina läsare att hjälpa till:

"Vi ber läsare att hjälpa oss att identifiera intressant e-post som har nyhetsvärde; människor och händelser som vi kanske vill göra läsarna uppmärksamma på. Intresserade läsare kan fylla i ett formulär för att beskriva den typ av e-post det gäller och ange ett namn och e-postadress så att vi vet vem som ska få äran. Följ oss här på fredag eftermiddag och under helgen."

WOW! Tidningar är villiga att dra samman en egen mobb för att gräva upp smuts om en enskild person.
Politik är inte längre att diskutera problem och möjligheter, utan går ut på att personligt attackera de människor vars idéer man inte gillar och så fula fasoner som denna kommer att slå tillbaka på Vänstern.
En av Palins starka sidor är att hon får Vänsterpressen att visa vad den går för.
Hon genererar så mycket hat hos dem att de är villiga att släppa alla sin falska fernissa av medkänsla, tolerans, objektivitet.... bara för att smutskasta henne. Det kommer bara att fungera till hennes fördel.

Man kan ju undra varför de två tidningarna inte uppmanade sina läsare att nagelfara något som verkligen är viktigt för det amerikanska folket, som de 3000 sidor som ObamaCare består av ?

Allt detta stinker av medias partiskhet.

5 Kommentarer:

Johan Y sa...

Brukar politikers mail släppas på det här sättet i USA eller är det bara i Alaska? Jag har aldrig hört talas om att någon annan politikers mail offentliggjorts.

Berit sa...

Detta är någonting nytt och är enbart politiskt motiverat.
Det är staten Alaska som släpper e-posten och bara i pappersform. Det handlar alltså inte om hennes privata korrespondens. Begäran om detta kom 2008 när hon försökte bli vald till vise president. Nyhetsorganisationer har tydligen rätt att bergära att få se "offentliga handlingar" och man skyllde på att det var för att granska hennes "politik" .
De tre årens försening säger Alaska, beror på att det handlar om så stor volym.
De som hatar henne och ser henne som ett hot mot Obama hoppas att någonting kommer fram som äntligen kan tysta henne.

Knute sa...

EU använder hundratals miljoner på att göra USA vänstervridet.

"EU´s Menneskerettighedsfond skulle angiveligt hjælpe med at promovere vestlige værdier i udviklingslandene. Men en chokrapport har fundet, at mindst 170 millioner af disse penge dumpes i promovering af eurokratenes hjertesager i USA.

Pengene bruges på at promovere afskaffelse af dødsstraf, diskussioner om klimaforandringer, grøn energi og den internationale forbryderdomstol – alle kontroversielle emner i USA."

http://blog.tv2.dk/literally/entry404223.html

Anonym sa...

För er i USA vill jag nämna Newt & Callista Gingrich's DVD "Nine Days That Changed The World" (2010) om hur påve JP2 och polackerna fick kommunismen att falla. Från 2 juni 1979, då JP2 kom tillbaka till Polen, till 4 juni 1989 då Polen hade (nästan) fria val, och kommunisterna (lite senare) fick sparken.
- En version på polska har 460.000 omnämnanden på Google. Men annars går den inte att köpa i Europa…! (Annat än från USA… T.ex. adoremusbooks.com i Omaha ) / Steve

Anonym sa...

Får jag nämna en bok som berättar hur svårt det kan vara att vara konservativ, dvs icke-Demokrat, och t.o.m. Palin-vän, i New York. Författaren, ca 30, satt på tunnelbanan i New York, på väg till skolan där hon var lärare: "'Rasist', muttrade en kvinna mittemot, och jag lyfte blicken för att se vem hon talade till. Till min förvåning var det mig. 'Huh?', frågade jag. - 'Vad är det med dig, är du dum eller något?' sade en äldre kvinna bredvid den första. 'Ledsen, jag tror ni talar med fel person', svarade jag. 'Din nål, dummer. Förbjuder du böcker ocskå?' frågade den yngre. Jag såg ner på den lilla 'Palin Power'-nålen jag hade på mig. Jag kunde inte hjälpa utan började skratta … Dörrarna öppnades och de två kvinnorna reste sig. 'Jag hoppas du och den där idioten inser att ni kommer att förlora", sade den äldre. 'Yes we can, bitch', sade den andra, och folk skrattade. Jag såg flera 'Change'-nålar, en av dem med en bild av Barack Obama med en gloria över huvudet." (Jedediah Bila: Outnumbered. 2011. Chronicles of a Manhattan Conservative. 159 sid.) / Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.