14 juni 2011

Niqabklädd dagisfröken på promenad på Karl Johan i OsloDebatten om niqab och burka har präglats av argumentet att det "gäller så få" och att det därför är fånigt att förbjuda.

Långt värre är det för de barn som tvingas vara med dessa tilltäckta kvinnor. Det visar sig också att barn blir livrädda och upplever att det finns ett spöke i förskolan. Medan personal och föräldrar försöker lugna och släta över - det är ju i "religionens" namn och kvinnan vill inte jobba utan niqab. En usel förebild för den yngre generationen.

8 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Vad har religion i skolor att göra? Om det nu är så skadligt med skolavslutningar i en kyrka, hur illa är det då inte med burkor och niqab varje dag? Barn under 15 år ska inte utsättas för religiös påverkan av något slag, och det ska gälla alla barn oavsett vart de är födda och vilken religion föräldrar har. Men europeen är en mespropp som inte vågar stå upp för barnens rätt till en icke-konfessionell uppväxt.

Berit sa...

Är det bara när det gäller kristendom som man skiljer på kyrka och stat numera?
Om man tittar på den franska lagen verkar det som man där garanterar religionsfrihet till alla invånare genom att neka allt religiöst intrång på offentliga platser. En sorts religiös neutralitet?

Anonym sa...

Bara att inse att vi även i Sverige får börja följa Frankrikes och Belgiens positiva exempel, dvs förbjuda Burka och Niqab samt inför krav på att man även för Islam ska skilja på Moské (religion) och stat. AT

Knute sa...

Före den 11 september 2001 använde muslimska kvinnor inte slöjor lika mycket som efter. Det är Muslimska brödraskapet som använder slöjan som ett politiskt instrument. Egypten och Turkiet är tydliga exempel.

http://snaphanen.dk/2011/06/14/kend-din-lus-pa-travet/

Knute sa...

Kvinnor utan slöjor lever farligt i muslimska länder. Håller det på att bli likadant här?

Norges justitieminister vill mobilisera mot våldtäktsvågen

Hjalbert sa...

Fyra procent av världens befolkning är inte svarthåriga. En utsökt sällsynthet. Inte desto mindre ser man mellanblonda nordiska kvinnor som färgar sitt hår svart. Deras modiga bidrag till "mångfalden" förmodligen.

http://snaphanen.dk/2011/08/01/i-will-miss-the-swedish-blondes-when-they-are-extinct/

Anonym sa...

Det handlar om rädslor och man kan ju undra vad det är som våra politiker är så rädda för. Demokrati är när majoriteten bestämmer men numera är det minoritetsgrupper som styr i vårt land. Om vi hade haft jämnlikhet, öppenhet och lika lagar för alla så hade vi inte haft några problem.
I ett öppet och demokratiskt land baserat på mänskliga rättigheter och respekt för alla behövs inga protester eller avvikande utmärkelser. Dags för ett Sverige med ett system för alla, eller?
En arbetsplats är ingen social inrättning där uppmärksamhet, protester och bekräftade känslor är en rättighet.

Anonym sa...

Men lol barn älskar niqabister särkilt dagis barn :-P

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.