03 juni 2011

Vänster och Höger har bytt planhalva

I de flesta frågor lyssnar de svenska makthavarna på folkopinionen, dock inte när det handlar om massinvandringen. Minns vilket rabalder det blev när ministrarna Bildt och Billström efter ett Wikileaks-avslöjande var tvungna att erkänna att de diskuterat att begränsa invandringen från Irak. Massmedia ropade usch och fy.

De flesta journalister och politiker har åsikter som för ett par årtionden sen skulle ansetts som extrema, till exempel att vi ska rätta oss efter en religion som tvingar kvinnor att gå med hucklen. Eftersom ingen får ifrågasätta invandringen har demokratin satts ur spel. Följden har blivit att svenskarna tycker att politik är ett ganska oviktigt spektakel som inte angår andra än de babblande eliterna i media och riksdag.

Vänstern har svikit yttrandefriheten och kvinnornas jämställdhet. Därför är det högern som nu är mest trovärdig. Som Nicolai Sennels skriver: "Genom att skydda och främja grundläggande humanitära värden och mänskliga rättigheter är Högern nu ledande aktör".

Institutioner som äktenskap och den kristna kyrkan möts av en ständig eld av förlöjligande och nedvärdering, vilket lämnar människor vind för våg och mottagliga för det senaste vänsterjippot, vad det nu månde vara - - och det senaste vänsterjippot är aldrig något som gör vårt samhälle starkare.

Berit: "Konservativa är lyckligast. För att rättfärdiga ekonomiska olikheter måste man tro att vi når framgång och att folk förbättrar sin status genom sina meriter. Kort sett, hårt arbete och gott uppförande. Då ser vi livet som fullständigt rättvist och berättigat.

Konservativa ser livet fyllt med möjligheter. Liberaler/vänster ser sig själva som offer för orättvisor och olyckliga omständigheter och det gör ingen lycklig. De betraktar sig som förtryckta och anser att kollektiva aktioner är bästa lösningen. Om man förväntar sig att Staten ska lösa ens problem, skapa möjligheter, ta hand om ens familj kommer man att förbli olycklig."

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, den som inte omhuldar mångkulturen, statsfeminismen och genusforskningen behandlas som paria och kan säga tack och farväl till karriären, åtminstone inom de statliga och kommunala organisationerna.

Jag har också en känsla av att vänstern och kamikazeliberalerna har kapat det mesta, alltifrån höga poster inom universitetsvärlden till, säg, hembygdsföreningar.

Knute sa...

Tidskriften The Economist ger regelbundet ut en sammanställning över demokratins utbredning i världen. I 2008 års upplaga låg Sverige på en hedrande förstaplats bland världens alla länder. 2010 hade vi flyttats ner till en inte lika hedrande fjärdeplats. Nedgraderingen motiveras delvis av Sverigedemokraternas intåg i Riksdagen.

"Jag trodde inte mina ögon. Jag kan förstå det där med partiernas finansiering och öppenhet, men skulle det faktum att ett fullt lagligt politiskt parti blivit invalt i ett lands parlament i fria och hemliga val vara en delorsak till att landet skulle anses mindre demokratiskt?"

http://verklighetenisverige.wordpress.com/2011/06/03/demokratiskt-val-sanker-demokrati-index/

Knute sa...

Våra skatter till andra länders sjukvård?
Håller jag på att bli tokig, tänkte jag, när jag hörde om fri sjukvård för papperslösa.

http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/2011/06/vara-skatter-till-andra-landers.html

Knute sa...

Siste Skanse skriver från Norge:

Det er på ingen måte noe rart at det går nedover med søta bror. Innvandringsbefolkningen har nå blitt så stor at det får voldsomme politiske utslag.

1 av 5 unge svensker er nå så selvopptatte og narsissistiske at de rett og slett blåser i hvem som styrer, og er villige til å selge sine egne stemmer for litt “instant gratification”.

Flere enn 1 av 4 av de unge mener at det ville vært positivt om Sverige hadde hatt en sterk diktator.

Det er ikke noe mer å si enn “Lykke til Swedistan!”

http://www.sisteskanse.net/2011/06/1-av-4-av-unge-svensker-vil-ha-diktatur/

Anonym sa...

Wow A hade ingenting med B att göra. Först snackar du om invandring och gör sedan en guilt by association över till ekonomisk politik.

I övrigt håller jag med

Knute sa...

A och B hänger ihop

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.