12 juni 2011

Pingsten är nyttig för själen

Pingsten är en viktig högtid. Även hedningar brukar bli lite hänryckta så här års. Och trots hjärntvätt i skola och media är de flesta fortfarande i någon mening kristna.

Jag kan inte låta bli att nämna att Sveriges Television mellan i stort sett alla sina program har ett inslag med en somalisk kvinna i slöja. Det varar en sekund, bilden etsar sig fast men man lägger inte märke till den. Detta är klassisk hjärntvätt och direkt lagstridigt.

Tidigare hårdlanserade SVT tatueringar genom att som pausbild sekundsnabbt visa en tatuerad rygg. Tatueringar är farliga och innehåller giftiga färger, men antagligen fick kommunistjournalisterna på SVT betalt av tatueringsindustrin. Och saudiarabiska pengar för sin propaganda för giftig islam.

Efter att jag skrev om det försvann dock inslaget med den tatuerade ryggen. Så säg inte att bloggar är oviktiga. Som ni märker har jag gripits av pingstens hänförelse och tror att jag kan rubba på TV:s politiskt korrekta betongklossar.

De flesta förstår nog vad andlighet är, men vad är den Helige Ande? En form av välbefinnande, en upplevelse av osjälviskhet, något som triggar igång ett motstånd mot totalitära dogmer i religion och politik. Det var den hänförelsen som grep Jesus lärjungar den första pingsten. Att bekämpa eld med eld. Inte någon urvattnad variant, inte någon missförstådd "vända den andra kinden till".

För att stå emot islam behöver vi lite av den äkta varan. Jesus Kristus är det fullkomliga exemplet på någon som alltid var rakryggad trots de svåraste motgångar. Han är den som förkroppsligar redbarheten, styrkan och modet.

Pingsten är en viktig högtid, det förstod Sveriges socialistiska riksdag mycket väl när de avskaffade annandag pingst som helgdag. Vi ska glömma bort Pingsten och berövas vår andlighet och bli lydiga zombies. För att få folket att svälja hade man införandet av en nationaldag som bete. Folket tvingades välja mellan två goda ting, kristendom och nationalism.

16 Kommentarer:

Knute sa...

Bild: den italienske gotiske målaren Giottos skildring av pingsten.

http://www.kristendom.dk/artikel/421574:Synspunkt--Pinsen-er-festernes-fest

Anonym sa...

Det var nog så att Jesus var rakryggad hade redbarheten styrkan och modet. Emellertid så har vi hyckleriet ryggradslösheten och så mycket annat negativt inom de kristna församlingarna i Sverige. /SS

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Samme Giotti som man numera tror ligger bakom Jesu liksvepning. Tidigare en av vår tids största mysterier. Men ej längre.

Anonym sa...

Giotti bakom svepeduken från Turin? Ni gudlösa är faktiskt korkade, även vad gäller världsliga problem. Om il sindone finns i alla fall boken "Vetenskapen bevisar uppståndelsen?" (1982) på svenska. (Observera frågetecknet.) Men att Giotti skulle ligga bakom detta -- nonsens! / Steve

Anneli sa...

Pingsten har stor betydelse. Det var egentligen då kristendomen blev till. Den Helige Ande kom till vår hjälp. Den är mycket påtaglig i våra liv om vi bara vill lyssna.Det är ingen tillfällighet att hädelse mot Anden är den enda synd som inte kan förlåtas.

För mig personligen betyder pngsten något annat också. Det var då jag döptes, ett år gammal (jag är född i slutet på maj. Mina ortodoxt judiska morföräldrar var inte glada. Mina föräldrar var på den tiden agnostiker o gav helt enkelt vika för min fars mormors tjat. Det var också på pingstdagen jag som sextonåring efter mycket grubbel skrek rakt ut: "om du sände jesus till världen G-d så visa mig det Och jag fick svar. Sen började jag läsa teologi på universitet. Men jag har behållit mycket av mormor o morfars sedvänjor. Kristendomen är egentligen enbart en gren av judendomen enl min åsikt.

Anonym sa...

Wikipedia om Shroud of Turin -- avsnittet Image Analysis: VP8 Image Analyzer visade att om bilden behandlas i denna datorapplikation så ger den en tredimensionell bild. Vanliga fotografier har inte denna egenskap. Man kunde inte heller få fram det ur konstverk tex träsnitt, gravyrer eller bas-relief. -- Och självklart, tillägger jag, inte ur vanliga målade konstverk.
- Jag var medvetet icke-troende fram till 20-årsåldern. Men om andra trodde -- tja, det var väl bra. För dom. Det hindrade ju inte mig från att göra vad jag ville. -- Nu däremot är ateisterna direkt anti-kristliga; det är direkt hat mot de kristna man möter numera. Nog så intressant!
- Och ännu intressantare är att man inte vill säga något ont om muslimer, som ju annars borde ses som direkt samhällsfarliga, med sin syn på kvinnor och annorlunda tänkare. Men nej; "det är fina människor; muslimer ska man tycka om". Visst. Men från en ateist… / Steve

Knute sa...

Jesus och Bibelns hundra författare var alla judar, så visst är kristendomen egentligen enbart en gren av judendomen. De romerska världshärskarna förföljde både kristna och judar. Men när kristendomen blev statsreligion i Romarriket började några av kyrkofäderna att anklaga judarna för att vara skyldiga till Jesu död, trots att även romarna var inblandade.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Ja du anonym raljera du vidare.

The Shroud of Turin was made by medieval artist Giotto, it was claimed yesterday.
The 14ft length of fabric, said to be the burial cloth of Christ, bears a faint image of a man and appears to be stained by blood.
However carbon-dating tests have suggested it was produced between 1260 and 1390.

ow Italian art expert Luciano Buso has suggested that the original cloth deteriorated and Giotto was asked to make a copy.

Controversy: The face on the shroud
After months of careful examination of photographs of the Shroud - the relic is kept locked away and not available to be viewed unless on special occasions - Luciano Buso has come up with an idea worthy of a Da Vinci Code thriller.
He says that several veiled appearances of the number 15, hidden in the fabric by the artist, indicate Giotto created the Shroud in 1315 - and that it is a copy of the original which had been damaged and was then lost over the centuries.
Giotto was perhaps the best known artist of his time and was made famous for his decoration of the Scrovegni Chapel in Padua, the fresco that depicts the life of the Virgin Mary and Christ.
Mr Buso insists that 700 years ago it was common practice for artists to insert partial dates into their works so as to guarantee their authenticity and it was known only to a handful of people so as to avoid forgeries.
His claims, which form part of a new book he has written, would coincide with 1980's carbon dating - which has been dismissed by the Church - and which puts the Shroud's origins in the early 14th century.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2000406/Shroud-Turin-fake-created-famous-master-Giotto-claims-Italian-art-expert.html#ixzz1P4BkZ8aM

Anneli sa...

Anonym.

Det är nog så att de flesta ateister är som du var. Sturmarks sekt o en del andra är en mycket liten minoritet.

Jag skriver sekt pga att de visar samtliga klassiska sektbeteenden. En världstjärna som ansikte utåt, vägran att acceptera några som helst kristna traditioner vid ex.vis skolavslutningar. somliga av dem hindrar sina barn från att delta i Luciafirande (som inte är särskilt kristet) o kritiserar starkt adventsljus eller julkrubba i klassrummen. De är missionerande ateister o påminner mkt om Jehovas vittnen i sin rädsla för att bli besudlade av något kristet. Övriga religioner vågar de inte kritisera för att inte bli betraktade som rasister/antisemiter/islamofober etc.

Anneli sa...

Knute.

Man kan ju tillägga att Det var en liten fraktion ("politiskt parti") som var dömde Jesus till döden o de såg ju egentligen bara till att Profeternas ord blev uppfyllda o därmed kom Nåden in i bilden. Övriga befolkningen var rätt likgiltig, de var vana vid Messiaspretendenter.

a Martin sa...

”Folket fick välja mellan två goda ting, kristendom och nationalism.”

Jag antar att nationalism bara är bra om man kommer från ”rätt” nation?

Nationalism är enligt mig något av det fånigaste som finns och visar att människan inte alltid är så slug.

Snaphanen sa...

"Jag kan inte låta bli att nämna att Sveriges Television mellan i stort sett alla sina program har ett inslag med en somalisk kvinna i slöja. "

Er det sandt? Kan man ikke fange det på video ?

Knute sa...

I Norden har nationalismen förstärkt demokratin, kan man läsa i en bok om demokratins utveckling i Norden 1740-1940, Bonde, stat og hjem. Nordisk demokrati og nationalisme – fra pietismen til 2. verdenskrig

"Nielsen antyder i inledningen att ett syfte med boken är att visa att demokratin ständigt har förändrats och därför också måste skötas och utvecklas framgent. Den demokratiska flathet som många, enligt författaren, visade under Muhammed-krisen, när en fundamental demokratisk rättighet som yttrandefriheten plötsligt visade sig inte vara så fundamental för många debattörer, skulle peka på ett sådant behov. Det hade varit intressant om Nielsen fördjupat resonemanget om dagens hot mot demokratin."

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/nationalism-grund-i-nordiskt-demokratibygge_5908191.svd

Hulda Hilda sa...

Sveriges television som får 6,4 MILJARDER per år påstår att de är politiskt och religiöst oberoende, men i själva verket är de väldigt smarta på att smyga in reklam för SLÖJAN, en islamisk symbol som visas för att svenska folket ska vänja sig. En sådan reklam hamnar inte på SVT utan vidare, och det har pågått länge.

Den EN SEKUND KORTA HJÄRNTVÄTTANDE idylliska bilden av den beslöjade kvinnan på STV överensstämmer inte precis med den svenska verkligheten. Se denna video från Katrineholm:

http://canuteocean.blogspot.com/2011/06/tystnaden-i-absurdistan.html

Crille sa...

Så man väljer att flytta den röda dagen till Nationaldagen, men för att den inte ska bli någon framstående del av Sveriges tradition så låter man kapa den dagen till förmån för mångkulturen. Så vingklipper man ett folk.

Har beskrivit fenomenet för utrikiska läsare här:

http://cavatus.wordpress.com/2011/06/12/disgrace-of-swedens-national-day/

Anonym sa...

Intressant att andra än jag uppmärksammat den beslöjade och idylliserade somaliska kvinnan, och upprörts över det subliminala budskapet.

Igår åkte jag tunnelbana. Snett emot mig satt en ung man vars T-shirt bar texten: "För 2000 år sedan dog Jesus. Är det inte dags att gå vidare?" Vid nästa hållplats satte sig en annan mna mittemot tröjbäraren. Ganska snart sa han: "Vilken fin tröja du har." "Ja" sa tröjbäraren, "jag hoppas att någon religiös jävel snart retar sig på den så att jag kan få slå honom på käften."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.