18 juni 2011

Tio ledamöter stämmer Obama

USA är ett land som ska styras av lagar och en av dessa lagar bestämmer vem som kan förklara krig.
Presidenten kan använda trupper och flygplan, båtar och bomber så mycket han vill men han måste ha Kongressens tillåtelse om det varar längre än 60 dagar.
Under mer än 60 dagar har Libyen fått känna på hur en anti-militaristisk, fredsälskande nobel-pristagare bombat "you-kno-what" ur dem. Om det varit någon annan än Obama skulle media ha krävt AVSÄTTNING för länge sedan.

Nu har äntligen talman Boehner, efter påtryckning, krävt att kommunorganisatören rättar sig efter lagen och söker Kongressens godkännande.
Svaret de fick lyder ungefär:

Den inledande fasen av USA: s militära engagemang i Libyen genomfördes under befäl av amerikanska Africa Command. Från den 4 april överfördes ansvaret för de militära operationerna i Libyen till Nato och USA: s engagemang har antagit en stödjande roll i koalitionen insatser. Sedan den fjärde april , har USA: s deltagande bestått av:
(1) icke-kinetiskt stöd till Nato-ledda operationer, bland annat underrättelseverksamhet, logistiskt stöd och räddningsinsatser.
(2) Flygplan har bidragit till att "hålla tillbaka förstörelsen" i flygförbudszonen, och
(3) sedan den 23 april har man använt obemannade precisionsvapen mot ett klart begränsat antal definierade mål till stöd för den Nato-ledda koalitionens insatser.

Problemet är emellertid att USA är NATO.
--------------------
När det gäller Obamas sista punkt om "obemannade "vapen..... Om du får en bomb i huvudet, tror jag inte du bryr dig värst mycket om ifall det görs av en pilot i planet, eller av en ung man med en joystick på en bas någonstans i Wisconsin. Resultatet är detsamma. USA släppa bomber över Libyen.

Barack Obama måste be Kongressen om en krigsförklaring mot Libyen, eftersom USA är i krig med Libyen.


6 Kommentarer:

Anonym sa...

Ni har hört om Anthony Weiner, kongressledamoten med, eh, 'trånga' kalsonger? Han är gift med Huma Abedin, praktiserande muslim -- och utrikesminister Hillary Clinton's "deputy chief of staff". Och Huma's mor, saudisk medborgare, är medlem i Muslimska Brödraskapet. (Systerskapet, för att vara exakt.) Huma är född i Kalamazoo, MI, men flyttade till Jeddah, Saudiarabien, när hon var 2 år. Hon återkom när hon var 16, för att gå i college.
- Det är ju lite lustigt, eller vad man ska säga, att utrikesministern har en aktiv muslim helt nära sig, rimligen med tillgång till de flesta statshemligheter som departementet har.
- Walid Shoebat har läst arabiska tidningar. En kolumnist för Jewish World Review vet också en hel del. / Steve

Anonym sa...

Ni som vill veta vad U S ARMY and Marine Corpse
verkligen sysslar med; googla på KAY GRIGGS
kolla dessa videos ett par timmar, ha gärna en hink nära er ifall ni skulle spy
/SS

Ann-Marie sa...

Jodå Steve, visst är det "lustigt" att människan hamnade vid 19 års ålder hos Hillary och har varit där i 15 år! Och en praktiserande muslim som gifter sig med en jude! Är inte det haram?!

Ann-Marie sa...

SS, jag vet inte om jag vill spy direkt men tankeväckande var det definitivt.... "allt är möjligt och ingenting är omöjligt".....

Ann-Marie sa...

Steve: efter att ha läst en av dina länkar fick jag svaret: "Exposed to State secrets, Huma's marriage to Weiner also gives her inside access to the inner workings of Congress. It is sacrilege in Islam for Huma’s mother to accept the reality that her daughter is married to a Jew, a marriage that is considered null and void by the highest authorities in Islam"
Well.. well... well....

Anonym sa...

Huma Abedin gjorde nog ett misstag när hon för ett år sedan gifte sig med Weiner. Huma är född 1976, började arbeta som "intern" 1996, och har vunnit Hillary Clintons förtroende helt. "Jag har en dotter, men om jag hade en andra dotter skulle det ha varit Huma", sade Hillary vid deras pre-wedding-party 2010. Time Magazine hade Huma med i "40 under 40" om framtidslöften i amerikansk politik, förra året. Och Vogue skrev beundrande om henne 2007. -- Detta ur "An inspiring immigrant story" i Dawn, Karachi, i onsdags, och en annan artikel 2 juni. / Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.