02 juni 2011

Vad är det för skillnad på en Chevy Volt och en Cadillac DTS?

Svar: Den ena är den sorts bil regeringen vill att vi ska köpa. Den andra är vad de kör omkring i själva.

VI vanligt folk ska tänka och tanka "grönt" medan Obama-gänget vill ha limousiner och massor av dem.

Under obama-administrationen har antalet limousiner ökat med 73% och State Department har köpt de flesta.

Men det är ju inte så underligt, regeringars främsta uppgift är att utöka regeringen och då behövs det fler limousiner, så klart.

USA: s arbetslöshet inom den privata sektorn är den högsta sedan 1983, medan arbetstillfällen i regeringen, utbildning och hälsovård - har fortsatt att öka.

Under de kommande två åren, beräknas den federala regeringen - landets största arbetsgivare - anställa nästan 193.000 nya medarbetare för att fylla "speciellt viktiga" statliga jobb inom nästan varje yrkesområde, enligt en ny rapport från Public Service.

Om politiker vore intresserade av att få ekonomin på fötter och inte bara måna om sin egen position skulle man skrota minst hälften av all Departement, inkluderande de för Energi, Jordbruk, Handel, Hälso-och -sjukvård, Homeland Security och Arbetsdepartementet.

Energidepartementets huvudsakliga uppgift sedan starten har varit att nedbringa vårt beroende av utländsk olja och man är inom 1% av där man började.

Jordbruksdepartementet ger bidrag till några av de rikaste människorna i landet. De stöder också etanol subventioner och bara det är anledning nog att göra sig av med dem.

Om Handelsdepartementet upphörde med sin ändlösa kvoter, tullar, protektionism, mutor och subventioner och lät oss ha en friare handel skulle vi kanske kunna ta oss upp ur denna lågkonjunktur. Men oh, nej. De måste ju göra något.

Om vi tar hem alla trupper från Tyskland, Korea, Japan och använder dem för att säkra våra egna gränser skulle vi inte heller behöva Homeland Security.

Arbetsdepartementets främsta uppgift är att gå fackens ärenden. Skrota facken! Varje anställd ska ha sitt eget kontrakt med arbetsgivaren och om arbetsgivaren inte lever upp till sina löften tar man honom till domstol.

Vad gäller Departementet för hälso-och-sjukvård hänvisar jag till tidigare skriverier.

"Den 19 januari röstade man igen i The House, denna gång om att upphäva beslutet, och 245 mot 189 vill att Obamacare ska avskaffas.
Trots att opinionsundersökningar gång på gång visar att fler och fler amerikaner inte vill ha nationaliserad sjukvård säger Demokraterna att resultat bara är symboliskt, därför att de (D) har majoritet i Senaten och frågan kommer inte ens att tillåtas att gå till omröstning där."

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Hear, hear!!! Precis vad jag tycker också! Tänk vad pengar skattebetalarna skulle spara om vi slapp betala för alla politiker, byråkrater och pärmbärare etc, etc...

För att inte tala om hur mycket lättare allting skulle vara om alla dessa onödiga blodiglar inte fanns att lägga sig i hur vi lever våra liv!

Anonym sa...

Pentagon leder USA till konkurs /SS

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.