01 juli 2011

Att dödshota en journalist är inte satir

... inte i Sverige där människor skjuts ned nästan varje dag, skriver Snaphanen:

"Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundsson, som i Danmark skulle befinna sig någonstans i socialdemokratin, men i Sverige hör till den svartaste reaktionen för sitt fokus på muslimsk terror, 'ska skjutas' enligt en satirtidning. Han har därmed blivit en del av Lars Vilks konstprojekt, som är lika delar humor och dödligt allvar."

Inte nog med det. Via Twitter har två personer som stod högt upp på Vänsterpartiets riksdagslista i höstas ställt sig bakom kravet på att journalisten ska skjutas. Stackars land som är i klorna på sådana politikertyper. Till och med Justitiekanslern faller till föga för våldsromantiken och tar inte hoten på allvar. Ska det föreställa svensk humor är Sverige schack matt.

1 Kommentarer:

Oskar sa...

Då återstår väl endast för någon mer intelligent satirtidning att plocka upp handsken och mordhota Galagos redaktion och varför inte Aftonbladets chefredaktör? Det är ju uppenbarligen det samhälle både JK, Galago och deras västfientliga allierade inom vänsterpartiet vill ha.

Sedan är det bara att vänta på nästa ensamma galning som låter sig styras av budskap i medier och hoppas att han vänder sig mot "rätt" mål.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.